صفحه نخست > خبر و گزارش > دیدار بصیرآهنگ فعال حقوق بشر با پاول روسیساباگینا قهرمان رواندا

دیدار بصیرآهنگ فعال حقوق بشر با پاول روسیساباگینا قهرمان رواندا

محمد امین وحیدی | فیلمساز و وبلاگ نویس
سه شنبه 19 جون 2012

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

اخیرن، بصیرآهنگ، ژورنالیست وفعال حقوق بشرافغانستانی دراروپا، با پاول روسیساباگینا، Rusesabagina Paul قهرمان و نجات دهنده قربانیان جنگ های خونین قومی راواندا، درشهرپادوای ایتالیا دیدار و گفتگو داشته است.

این دیداربا هدف ایجاد شبکه ی قوی دفاع ازحقوق بشربرای قربانیان جنگ های خونین افغانستان با استفاده از تجارب خونین راواندا، برگزارشده است.

پاول روسیساباگینا، که فعلن با خانواده اش مقیم بلژیک است، به دعوت دانشکده حقوق وعلوم سیاسی دانشگاه پادوا به ایتالیا آمده تا با اساتید و دانشجویان درباره فعالیت های حقوق بشری و چگونگی نحوه به محاکمه کشانیدن مجرمان جنگی صحبت و تبادل نظرنماید.

بصیرآهنگ فعال حقوق بشرافغانستانی، با استفاده ازاین فرصت معلومات کافی ای ازجنایات جنگی و کشتار قومی درافغانستان و کشتار سیستیماتیک هزاره ها درکویته پاکستان را دراختیارپاول روسیساباگینا گذاشته و با هم درمورد به تصویرکشانیدن این بخش از تاریخ افغانستان ازطریق سینما و فیلم بحث نموده اند. علت علاقه مندی این فعال حقوق بشرآفریقایی به موضوع افغانستان شباهت کشتارجمعی و پاکسازی قومی ای است که درجنگ های افغانستان و رواندا وجود داشته.

پاول روسیساباگینا، که پدرش ازقوم (اکثریت) هوتو و مادرش ازقوم (اقلیت) توتسی است، شهروند رواندا، کشور کوچکی درمرکزآفریقا است که با نجات جان بیش ازهزارودوصد تن از شهروندان هموطنش از قوم توتسی درزمان جنگ های خانمانسوزقومی سال 1994 دررواندا به قهرمان رواندا معروف گشت و داستان واقعی زندگی اش دستمایه فیلم مشهوری به نام "هوتل راواندا" شد.

فیلم تکان دهنده "هوتل راواندا" برنده ده ها جایزه مطرح سینمایی جهان، درسه رشته جایزه اسکار نیز نامزد شده است. این فیلم محصول سال 2004 میلادی و ساخته تری جورج کارگردان ایرلندی است. داستان این فیلم پاکسازی قومی و قتل عام صد روزه قوم اقلیت توتسی توسط قوم اکثریت هوتو دررواندا را به تصویرمیکشد که پاول روسیساباگینا مدیریک هوتل به صدها تن ازمردم ملکی مربوط به قوم توتسی درهوتلش پناه داده جان آنها را ازکشتار جمعی نجات میدهد. نقش پاول روسیساباگینا را دان چیدل هنرپیشه معروف آمریکایی بازی کرده است.

ازاین فیلم به عنوان نسخه آفریقایی فیلم "فهرست شیندلر" ساخته استیون اسپیلبرگ نیز یاد شده است که درآن یک تاجر آلمانی معروف به اسکارشیندلردردوران جنگ جهانی دوم بیش ازهزاریهودی پولندی تبار را ازکشتار هلوکاست نجات میدهد.

پس از ساخت فیلم "هوتل رواندا" درسال 2004 که سرگذشت زندگی واقعی پاول روسیساباگینا را به تصویرمیکشد، پاول درسطح جهان به سمبول حقوق بشرتبدیل گشته و فعالیت های حقوق بشری اش را با تدویرکانفرانس ها، نشست ها و پروژه های فیلمی افزایش داده است.

به گفته بصیرآهنگ، افغانستان، کشوریست که درآن جنایت ضد بشری ازجمله کشتارجمعی، کوچ اجباری و پاکسازی قومی به صورت گسترده صورت گرفته و تا هنوزهم جریان دارد، ازینرو برای التیام زخم های دیرینه این جنایت ضدبشری و یابیدن راه های به محاکمه کشانیدن عاملین آن، فعالیت های روشنگرانه ای چون اطلاع رسانی، آگاهی دهی عمومی و هرنوع بازگویی و به تصویر کشانیدن این جنایات حتی با استفاده ازهنرهفتم یا سینما میتواند درس خوبی هم برای عاملین جنایات، هم برای بازماندگان و قربانیان این جنایات و هم برای نسل های بعدی باشد.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • آفرین بصیر جان. پیروز باشی

  • بصیر جان آهنگ این دیدار تو با یک فعال حقوق بشر آفریقای درد را دوا نمیکند
    تو میخواهی خودرا به مردم معرفی کنی. اگر واقعان فعال حقوق بشر هستی برو
    صدای ملت ات را در نیویورک در سازمان ملل به گوش دنیا برسان .

    • دوست عزیز اگرتشویق نمیکنی حداقل تخریب نکن بصیر جان آهنگ کارهای قابل توجه را درحد توانش انجام داده اینکه همه کارهارا ازیک نفرتوقع داشته باشیم کاردرستی نیست همه مامسئولیت داریم تا برای مردم خود کاری انجام دهیم شما که میگین به نیویورک بره شما هزینه اش رافراهم کن به نیویورک هم میره

    • به جواب دوست عزیز
      همانطوریکه درگزارش آمده، پاول روسیساباگینا، پس از فیلم "هوتل رواندا" حتی در مقرسازمان ملل هم شهرت و محبوبیت پیدا کرده است.
      از این جهت، این دیدار آقای بصیرآهنگ بی فایده نیست، بلکه میتواند صدای خود را ازطریق پاول روسیساباگینا به جاهای دیگر برساند.
      تشکر

      آنلاین : http://www.aminwahidi.blogspot.com

    • wazifa basir aahang farmoda e shoma nist brader moft khor e kalan zahir khan tanin wazifa rasandan sada e mardum afghanistan ra ba jahanian darad

  • افرین بصیر اهنگ شخص فعال است قطره قطره دریا میشود هرکس در هر جای دنیا است هر کس به اندازه توان خود فعالیت نماید و خود را نردیک نمائید در مرکز اداره جهان تا این خر ها را پالان نموده به سوار شدن اماده سا زید

  • کرزی هم سالهاست که با سران کشور های مختلف عکس میگرد ؛ هدیه میدهد ؛ اما کشور ما به کجا رسیده است .
    مشکل ما این است که تبلیغ بیجا زیاد می کنیم ؛ و هر کدام از ما که حتی الف هم در جگر ندارم برای خود فعال حقوق بشر؛ فعال سیاسی ؛ اجتماعی هستم .

  • دوستان عزیز
    من مدت ۲۰ سال است که خبر های افغانستان را هد أقل ۳ ساعت در روز دنبال
    میکنم بیش از ۲۰ تلوزون معروف دنیا را آشنا هستم ولی این آقای آهنگ را تا هنوز اسم
    اش را نشنیدم .به نظر من این آقا به جای حقوق بشر باید برود آهنگ بیخواند طورکه از
    نامش پیدا است

    • jaf bachesh, paiseta pas bigi.lol

    • در جواب به آقای جف گرامی!
      تلویزیون های افغانستان به دودسته تقسیم میشوند، یا آنانیکه برای بیزنس یا تجارت راه اندازی شده اند که آنان فقط و فقط سرگرم مصروف نگهداشتن مردم توسط فیلم ها و سریالهای هندی هستند تا ازطریق آن بیشتر منفعت مالی به جیب بزنند و دسته دیگرآنانی که یا توسط ناقضان حقوق بشر و جنایت کاران جنگی و یا هم مزدوران استخبارات خارجی درافغانستان اکمال و تجهیز میگردند، بناً برای هردو گروه، مسایل و مباحث حقوق بشر و عدالت اجتماعی و... هیچ گونه ارزشی ندارد، ازاینرو فعالانی چون بصیرآهنگ ازطریق چنین شبکه های تلویزیونی مطرح نمیگردند.
      و دوم اینکه، اگر شما واقعن برای مدت بیست سال روزانه دو تا سه ساعدت وقت تانرا به درستی صرف تعقیب مسایل جاری کشور ازطریق رسانه ها نموده باشید، و اگر درک درست ازمسایل جاری کشور، درپهلویش مطالعه آزاد و وجدان بیدار داشته باشید، میتوانید پژوهشگرمسایل مهم کشوری و یا هم صاحب نظر شوید، اما ازخلال نظرات و نبشته های تان چنین ادعای تان ثابت نمیشود.
      باز هم موفق و شاد کام باشید

      آنلاین : http://kabulpress.org/my/spip....

  • کارزار عزیز
    بنده هیچ نوع دشمنی با آهنگ جان ندارم اما نمیشود که هر که بگوید من آنم
    باور کرد . بنده از مسائل روز کاملا با خبر هستم. فکر نمیکنم که شما از من کرده
    بهتر بدانید .

  • @JAG فکر میکنم شما توقع دارید که مردان معاصر را باید 20 یا 30 سال پیش نامش را شنیده باشد اما بر عکس جناب آهنگ مدت 6 یا 7 سال میشود که به صورت جدی به کارهایش آغاز کرده است یعنی ایشان جوانی است که تازه بدرخشش آغاز کرده در ضمن شما فکر میکنم یا بی عقل هستید یا خودتان را به بی عقلی زده اید لطفا یک بار یگان فرهنگ معتبر فارسی را بخوانید تا معنی آهنگ را بدانید و دیگر مانند بی سوادان نفیرید

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس