صفحه نخست > دیدگاه > نگذاریم توهمات سراب‌گونه، مانع پشتیبانی ما از یک خواننده‌ی خوش‌صدا و شایسته شود

نگذاریم توهمات سراب‌گونه، مانع پشتیبانی ما از یک خواننده‌ی خوش‌صدا و شایسته شود

محمد کاظم وحیدی
دوشنبه 6 جنوری 2014

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

از روزی که مسأله‌ی رأی دادن به بانو آناهیتا الفت در شبکه‌ی اجتماعی فیسبوک مطرح شده، علاوه بر هزاران حمایت بی‌دریغی که از او شده است، متأسفانه عده‌ای با ارائه‌ی دلایلی سعی کرده‌اند تا تجارتی بودن پروسه‌ی ستاره افغان را به‌بهانه قرار داده، علیه آن موضع بگیرند. عده‌ای دیگر هم به نقد این موضوع پرداخته‌اند که چرا مسأله‌ی رأی دادن به آناهیتا قومی می‌شود.

دوستان عزیز،

مگر روزانه صدها هزار مکالمه‌ی بیهوده و زائد در فضای مخابراتی کشور در گردش نیست که همگی هزینه‌ی هنگفتی را بر دوش خانواده‌ها می‌گذارند؟ مگر جهت رسیدن به هر هدفی نباید هزینه کرد؟ پروسه‌ای که روی دست است مانند صدها پروسه‌ی دیگر هزینه بردار می‌باشد و بنابراین تنها پروسه‌ی «ستاره‌ی افغان» از این ویژگی برخوردار نیست تا بشود آن را بهانه قرار داد. در ضمن، پروسه‌ی یادشده خود کاپی‌ای از «American Idol»، ستاره‌ی آواز هندوستان در رده‌های سنی مختلف، اکادمی موسیقی گوگوش و... می‌باشد که شرکت کنندگان در سراسر جهان به آن می‌پیوندند و همین روند را پی می‌گیرند. همچنین پروسه‌های مشابهی مانند مسابقات متعددی در عرصه‌های مختلف که اغلب هزینه بردار هستند، در دنیا رایج است که دیگر امری پذیرفته شده به‌شمار می‌رود.

وآنگهی، این پروسه با تمامی ضعف‌ها و معایبش که بیش‌تر به ساختار اجتماعی ـ فرهنگی و بی‌بنیاد بودن دانش‌های تخصصی کل جامعه برمی‌گردد، تا حدودی می‌تواند زمینه‌ای باشد برای کشف استعدادهای نهفته و بی‌امکاناتی که در صورت فقدان چنین زمینه‌هایی می‌توانند به‌راحتی خفه گردند؛ که نگاه به زندگی یکایک اشتراک کنندگان این پروسه به‌روشنی همه‌چیز را عیان می‌سازد. بنابراین شرکت در این پروسه خود می‌تواند زمینه‌ی مناسبی را برای علاقه‌مندان به موسیقی مهیا سازد که در طول چندماه حضور در متن رقابت، تلاش و جدیت زیادی را از مشترکین می‌طلبد که با حضور کارشناسان و مربیان رهنما در این عرصه، بستر رشد سریع آنان را آماده می‌سازد.
در رابطه با قومی‌سازی رأی‌دهی و یا نفی آن، نباید این پروسه و یا تلاش پشتیبانان را به انحراف و تنش‌گرایی متهم ساخت بلکه باید در جستجوی ریشه‌ی آن در درون ساختار جامعه‌ای بود که پدیده‌ی «ملت» را به موهوم‌ترین مسأله تبدیل ساخته است. آیا دیگرانی که به‌خاطر قومیت از ستاره‌های ضعیفی حمایت می‌کنند، باید تاوانش را هزاره بدهند؟ فرارفتن از دایره‌ی قومیت در چنین جامعه‌ای، شاید درحد ایده‌آل‌های روشنفکری و کتاب‌زدگان خوشایند باشد، اما مطمئنا این امر در عینیت جامعه جز تمسخر و حتا بدبختی و قربانی شدن را به‌همراه نخواهد داشت. آیا آناهیتا الفتی که علاوه بر صدای خوشایند مورد تأیید داوران و حتا تمجید آرش بارز به‌عنوان یک رقیب، دختری با آگاهی اجتماعی و اعتمادبه‌نفس بالا و نهایتا برخوردار از شخصیتی والا و متکی بر فرهنگ بومی می‌باشد، کسی از دیگر اقوام را برای پشتیبانی از خودش جذب نموده است؟ درحالی که دختری است شجاع که حامی حقوق زنان بوده و باید پشتیبانی تمامی زنان کشور را به‌دست می‌آورد!! بنابراین در این کشور هرگز امثال زهرا سپهری که تمام دانش، وقت و انرژی خود را وقف حقوق زنان و کودکان و اقوام زیرستم (هندوها و سیکهـ‌ها) می‌نمایند، مدافع حقوق زنان به‌شمار نمی‌روند، بلکه به شکریه بارکزی برای پشتون‌ها و فوزیه کوفی برای تاجیک‌ها تقسم شده‌اند. بنابراین معیارهای پذیرفته شده‌ی جهانی برای مبارز حقوق زنان در این سرزمین جایی ندارد، بلکه قومیت مبارزین است که تعیین کننده‌ی موقعیت آنان در میان قوم خودشان می‌باشد. در رابطه با آناهیتا هم بروید در صفحات فیسبوکی دوستان تاجیک ما بگردید که در میان سه چهار برگزیده‌ی‌شان، آیا نامی از آناهیتا الفتی که آرش بارز وی را استثنا نامید، وجود دارد؟ مگر نه این که باید به گفته‌ی آرش بارز مورد تأییدشان عمل می‌کردند و آناهیتا را در میان دو گزینش خویش قرار می‌دادند، اما «قومیت» مانع آنان گردیده است، گرچه خود را از زمره‌ی روشنفکران به‌شمار می‌آورند.

از همه‌ی این‌ها که بگذریم، مگر آناهیتا الفت نسبت به دیگر رقیبان چه کم و کاستی دارد؟ همه اعتراف نموده‌اند ویژگی‌هایی در صدای او وجود دارد که او را خاص نموده است، درست آن‌گونه که در آرش بارز هم این ویژگی وجود دارد. پس چرا نگذاریم که با برخورداری آناهیتا از ویژگی‌های صدایی خاص خودش، تا مرحله‌ی دو بهترین برسد و آن‌گاه با معیار تخصص به انتخاب نهایی بپردازیم؟

لطفا بیاییم نگذاریم تا توهمات غیرعملی و سراب‌گونه، مانع پشتیبانی ما از یک خواننده‌ی خوش‌صدای شایسته گردد. باید مصمم گردیم که به‌جای نگهداری اوهام و مزخرفات نادرست در مغزمان، آنان را با آرامش کامل در زباله‌دان بریزیم و با جدیت اعلام نماییم که آناهیتا به‌قول داوران، یک ویژگیِ صدا می‌باشد. وقتی امر تابوشکنی وی را در کنار دیگر نکات مثبتش قرار می‌دهیم، واقعا او را یک استثنا می‌یابیم. آناهیتا با رفتار و کردارش نشان می‌دهد که زن از هر خانواده‌ای که باشد، می‌تواند آواز بخواند و درعین حال می‌تواند از خلط شدن جلفیت و هرزگی در رفتارش جلوگیری نماید. همه‌ی این صفات نیکو را در آناهیتا می‌یابیم پس باید بهانه‌های غلط‌انداز را کنار گذاریم و بدون هیچ دودلی و تردیدی، قاطعانه از وی پشتیبای نماییم.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • کاظم خان تو هم اینجا مارکیتنک را شروع کردی بروسه ستاره افغان ملیت برست است و فقط به همین هزازه ها تهیه شده در همین چند سال و اگر ملیت برستی نمیبود سال گذشته جمشید سخی زاده ستاره بود به همه مردم معلوم است تو چه زحمت میکشی این دختر هم هزازه است اول میشود غم نخور به همه معلوم است که در همین چند سال خیانت شده امسال هم میشود .

  • مردم در چه حال استند شما در غم ستاره شدن این دختر ماندید . همین که ستاره شود کجا اباد خواهد شد

  • اواز خوانی و موزیک و شاد نمودن و جو وفضا زنده گی انسانی را شاد نگه داشتن از برکات وعطا یای خداوندی است.خصوصا در افغانستان که چندین دهه است غم میبارد و حکومت های گذشته توجه زیاد در رشد هنر موسیقی ننموده و خصوصا خانم هارا منحیث انسانهای درجه دوم حساب نموده و در عرصه های مختلف زندهگی حقوق زنها را تلف کرده بودند.در حالیکه در ممالک مسلمان وهمسایه های ما پاکستان ایران و اکثر ممالک عربی و مسلمان زن ها در عرصه هنر سیاست و موسیقی در پهلوی مرد ها سهم مساوی دارند. ولی رشد و غنا موسیقی سالم در بین جوانان ما از یکطرف فضایی جامعه را شاد نگهداشته از طرفی تفریح و شادابی سالم را بوجود اورده و جلو خشونت و افراطیت گرفته میشوذ. بدین لحاظ باید همه ما بدون تبعیض قومی لسانی منطقه یی سمتی جنسی باید به صدا ها و استعداد های خوب منصفانه رای بدهیم و تا باشد جوانان ما در پهلوی کار و تحصیل استعداد های شان را در عرصه هنر موسیقی نیز بیازمایند. زنده باد افغانستان و جوانان اش این سر مایه های ملی ما. مرگ بر ترویج کننده گان تبعیض جنسیتی و خشونت و افراطیت.

  • اواز خوانی و موزیک و شاد نمودن جو وفضا زنده گی انسانی را شاد نگه داشتن از برکات وعطا یای خداوندی است.خصوصا در افغانستان که چندین دهه است غم میبارد و حکومت های گذشته توجه زیاد در رشد هنر موسیقی ننموده و خصوصا خانم هارا منحیث انسانهای درجه دوم حساب نموده و در عرصه های مختلف زندهگی حقوق زنها را تلف کرده بودند.در حالیکه در ممالک مسلمان وهمسایه های ما پاکستان ایران و اکثر ممالک عربی و مسلمان زن ها در عرصه هنر سیاست و موسیقی در پهلوی مرد ها سهم مساوی دارند. ولی رشد و غنا موسیقی سالم در بین جوانان ما از یکطرف فضایی جامعه را شاد نگهداشته از طرفی تفریح و شادابی سالم را بوجود اورده و جلو خشونت و افراطیت گرفته میشوذ. بدین لحاظ باید همه ما بدون تبعیض قومی لسانی منطقه یی سمتی جنسی باید به صدا ها و استعداد های خوب منصفانه رای بدهیم و تا باشد جوانان ما در پهلوی کار و تحصیل استعداد های شان را در عرصه هنر موسیقی نیز بیازمایند. زنده باد افغانستان و جوانان اش این سر مایه های ملی ما. مرگ بر ترویج کننده گان تبعیض جنسیتی و خشونت و افراطیت.,..

  • «ستاره افغان» یک برنامه تجارتی برای خالی کردن جیب های مردم است و در پشت آن باندهای مافیایی قرار دارند که پول صرف میکنند تا هم‌ملیتی های خود را برنده سازند.

    این برنامه اوج ویروس قومگرایی را در خود دارد و به این اختلافات بین مردم دامن می‌زند.

    اگر حقیقت را در نظر گیریم، باید آرش بارز با استعدادی که دارد باید اول شود، اما نتیجه این خواهد بود که همانی که یک جنگسالار را در پشت خود دارد برنده خواهد شد.

    آناهیتا هنرمند خوب است و او میتوانست بدون رفتن به این پروسه مزخرف و مبتذل بدرخشد و به دل مردم راه یابد.

  • این دختر د پیش پیشانی خو چه چیزی نصب کرده؟ مال کدام قوم است؟ کوچی؟ این سکه ها مال کوچی هاست. یا عشایر و یا ایل نشینان. این دختر عشایر است؟ کوچی است؟ این مثلن که چه؟ هاهاهاها

  • دوستان این برنامه های موسیقی واواز خوان ها که یکی از دیگری سبقت می گیرند در کشور افغانستان خیلی زود است ما در صورت به موسیقی و دل خوشی پناه میبریم که همه در رفا وطن در ارامی دست همه به دهنشان برسد مردم غذا ندارند بخورند کوچه و پس کوچه ها در خرابی ویرانی فساد دزدی قتل ظلم بیداد میکند و مافیای پشت پرده از جهالت بی خردی استفاده سو کرده میدانید که در این برنامه جقدر پول به هدر و به جیب قدرتمندان می ریزد؟ و به مردم بیچاره جرینگ گانه می فروشند ، در کشور های خارج که همه در ترقی و عدالت اجتماعی زندگی می کنندو اگر مردم کار و روزگار نداشت دولت پول مجانی برای خوراک و کرایه خونه می پردازند و میتوانند هر طور که دل شان خواست زندگی میکنند و این برنامه ها از کشور های خارج تقلید بیجا و ؟ دز اینجا ها از استعداد
    نمره می گیرند نه از ملیت و قوم بخصوص توسط پول و زور ، اما در کشور افغانتسان حتی هیت ژوری تهدید به مرگ می شوند این است سر گرمی و موسیقی ؟ بیاید این چرت و پرت ها را کنار بگذارید و طن تان را اباد کنید زمانی که کشور به عالی و ترقی رسید ان زمان هر قدر که خواستید بزم بساط راه بیندازید.

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس