صفحه نخست > دیدگاه > انتخابات > بشردوست، مردمی ترين انتخاب!

بشردوست، مردمی ترين انتخاب!

اشرف غنی احمدزی کسی که افغانستان را با قبيله اشتباه گرفته است و يکی از حاميان معنوی آدمکشان طالب بود، اکنون تبديل به يکی از منتقدان فساد و اختلاس شده و شعار ها و دورغ های معمول انتخاباتی را بر زبان می راند.
کامران میرهزار
يكشنبه 22 مارچ 2009

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

با نزديک شدن به انتخابات رياست جمهوری افغانستان، نامزدهای احتمالی، علاوه بر اينکه مذاکرات خود را با گروه ها و افراد بانفوذ آغاز کرده اند، انتقاد از حکومت و فساد و اختلاس را نيز در برنامه های خود قرار داده اند. افراد و اشخاصی مانند اشرف غنی احمدزی که خود زمانی در رده های بالای حکومت قرار داشتند وهنوز نيز روابط خود را با افراد بانفوذ حفظ کرده اند، ناگهان تغيير مسیر داده و انتقاد از حکومت فاسد را در دستور کار خود قرار داده اند. حتا زمانی که داکتر رمضان بشردوست به شکل جدی نقد و افشای فساد دستگاه حاکم را آغاز کرد، اين افراد در قدرت حضور داشته و موانع جدی را عليه برنامه های بشردوست برای مبارزه با فساد روی دست گرفته بودند.

به نظر می رسد که اينگونه انتقادها که ناشی از شعارها و تبليغات موقت انتخاباتی ست، در ماه های آينده افزايش يابد و حتا نامزهای احتمالی با کارنامه های مشکوکی که در رده های بالای حکومت داشتند، به دادن چنين شعارهایی ادامه دهند.

در ميان نامزدهای احتمالی گمانه زنی ها برای چهار تن بيشتر افزايش يافته که می توانند رييس جمهور آينده ی افغانستان شوند.

يکی از اين افراد شخص حامد کرزی است که از ماه ها پيش به جذب افراد و گروه های مختلف اقدام کرده است. طبق گزارش منابع مختلف حامد کرزی حتا از بودجه ی حکومت پول های هنگفتی را به افراد با نفوذ پرداخته و برای تعداد قابل توجهی از فرماندهان نظامی علاوه بر پرداخت پول، موترهای گران قيمت خريده و وعده ی پست و مقام داده است. گفته می شود او که يکی از عوامل گروه جمهوری خواه آمريکا در افغانستان محسوب می شود، با به قدرت رسیدن باراک اوباما و پيروزی جناح دموکرات در آمريکا و جستجوی آنان برای عامل ديگری در افغانستان، به دنبال پشتيبانان ديگری در ميان کشورهای مختلف می باشد.

يکی ديگر از نامزدهای احتمالی برای رقابت های انتخاباتی اشرف غنی احمد زی است. کسی که معروف است افغانستان را با قبيله اشتباه گرفته و زمانی يکی از حاميان معنوی گروه آدمکش طالبان محسوب می شد. او که خود پست های کليدی را در دست داشت و فساد و اختلاس و تعصب در مکان وظيفه ی او به يکی از اوج های خود رسیده بود، اکنون تبديل به يکی از منتقدان فساد و اختلاس شده و شعار ها و دورغ های معمول انتخاباتی را بر زبان می راند. اشرف غنی هيچ پايگاه مردمی ندارد و تنها حمايت های کشورهای بيگانه مانند انگلستان و تخلفات انتخاباتی می تواند به پيروزی او در انتخابات منجر شود.

از سوی ديگر اشرف غنی احمدزی شهروند افغانستان محسوب نمی شود و طبق قانون اساسی نامزدی او برای انتخابات رياست جمهوری افغانستان کاملا غير قانونی ست.

علی احمد جلالی يکی ديگر از نامزدهای احتمالی رياست جمهوری در افغانستان است که زمانی وزير داخله بود. او بارها از دست داشتن مقامات بلندپايه در توليد و قاچاق مواد مخدر سخن گفت اما هيچگاه نام اين مقامات را افشا نکرد. افشا نکردن نام اين مقامات کم کم اين ظن و گمان را ايجاد کرده که شخص علی احمد جلالی يا در زد و بند با اين افراد قرار دارد و می خواهد از نفوذ آن ها استفاده سیاسی کند و يا اينکه او هراس دارد با افشای نام توليد کنندگان و قاچاقچيان مواد مخدر، آنان موقعيت سیاسی او را متزلزل کنند. نام بردن از کسانی مانند احمد ولی کرزی، گل آغا شيرزوی، اسدالله خالد، اسدالله وفا، نورزی و ده ها مقام بلند پايه ی ديگر جسارتی می خواهد که آقای جلالی تاکنون از خود نشان نداده است.

علی احمد جلالی نيز به مانند اشرف غنی احمدزی تابعيت آمريکا را دارد و شهروند افغانستان نمی باشد. فصل سوم قانون اساسی افغانستان (رييس جمهور)، ماده ی شصت و دوم با صراحت تمام شرایط کسی که باید رييس جمهور افغانستان شود را بيان می کند. در بند اول اين ماده آمده است که رییس جمهور: باید تبعه افغانستان ، مسلمان و متولد از والدين افغان بوده و تابعيت کشور ديگرى را نداشته باشد.

رمضان بشردوست مردمی ترين انتخاب

و اما داکتر رمضان بشردوست نامزد ديگر انتخابات رياست جمهوری افغانستان می باشد. کسی که از همان ابتدا که پای به وزارت پلان افغانستان گذاشت، برنامه های خاصی را برای مبارزه با فساد روی دست گرفت که با مخالفت جدی مقامات بلندپايه، روسای ان جی او ها و سفرای کشورهای مختلف مواجه شد. مقامات بلندپايه مانند اشرف غنی احمدزی، انورالحق احدی، حنيف اتمر و سفرای کشورهای مختلف مانند سفير آمريکا زلمی خليل زاد موانع جدی را برای برنامه های او ايجاد کردند. رمضان بشردوست در موقعيتی قرار گرفت که يا بايد در حلقه ی مقامات و همراه با فساد و زد و بند آنان قرار می گرفت و يا اينکه راه ديگری را انتخاب می کرد. او در مردمی ترين حرکت با برپایی يک نشست خبری در کابل، استعفای خود را اعلام کرد و تاکيد کرد که با چنين حکومت فاسد نمی توان همکار شد. بشردوست بلافاصله به پارک شهر نو شهر کابل رفت و خيمه ی ملت را برپا کرد. هزاران تن از نقاط مختلف افغانستان، زن، مرد و پير و جوان به ديدار او شتافتند و حمايت خود را از وی اعلام کردند. او سپس در رقابت های انتخابات پارلمان شرکت کرد و با آرایی قابل توجه پيروز شد. او بارها طرح ها و برنامه هايش را در موارد مختلف، مکتوب به پارلمان افغانستان ارايه کرد که حلقه ی قاچاقچيان مواد مخدر، کسانی که در اختلاس و زد و بند شرکت دارند و متهمان نقض حقوق بشر مانع از طرح برنامه هایش شدند. تنها وکيل پارلمان افغانستان که ارتباط بی واسطه ای با مردم دارد و بدون هراس، محافظ و موترهای لوکس و گران قيمت در سرک های کابل راه می رود و با مرم گفت و گو می کند، اکنون می خواهد برای تحقق آرمان هايش در انتخابات رياست جمهوری شرکت کند.

چندی پيش خبری در رسانه های مختلف نشر شد که کنگره ی آمريکا تحقيقی را در افغانستان انجام داده که با توجه به اينکه اشرف غنی احمدزی و علی احمد جلالی متعلق به قوم خاصی در افغانستان می باشند، يکی از آن ها در انتخابات پيروز خواهد شد. اين خبر گرچه در هيچ رسانه ی معتبری نشر نشده است اما منابع مختلف به کابل پرس? گفته اند که برخی نهادهای آمريکایی در کابل تحقيقاتی را در دانشگاه کابل درباره انتخابات رياست جمهوری انجام داده اند و درصد بالا و قابل توجهی از دانشجويان از رمضان بشردوست در انتخابات رياست جمهوری حمايت کرده اند.

جناح بندی های سیاسی

کم کم جناح بندی های سیاسی در افغانستان برای حمايت از نامزد خاص در افغانستان بيشتر مشخص می شود و آن هایی که پنهان از نامزد خاصی حمايت کرده اند و يا در حال بررسی اوضاع بودند، حمايت علنی خود را آغاز خواهند کرد. البته اين جدای از کشورهای مختلف مانند آمريکا، انگلستان، روسیه و يا ايران و پاکستان است. اين کشورها عوامل خود را معمولا غير علنی مورد حمايت مادی و معنوی قرار می دهند. تقريبا همه ی نامزدهای مشخص و احتمالی در انتخابات رياست جمهوری افغانستان پايگاه مردمی نداشته و تنها از حمايت و پشتيبانی گروه ها و حلقاتی که رابطه ای با مردم ندارند برخورداند و همچنين وابسته به کشورهای مختلف می باشند. تنها نامزدی که عاری از چنين وابستگی هایی می باشد و تنها با حمايت های مردمی وارد رقابت ها می شود، رمضان بشردوست است که تاکيد می کند اگر تخلفی صورت نگيرد، برنده ی انتخابات خواهد شد و تغييرات اساسی را در کشور آغاز خواهد کرد.

برخی نامزد ها با پول های گزاف کشورهای مختلف وارد انتخابات می شوند و با وعده دادن پست و مقام و موقعيت جناح های مختلف را با خود همراه می کنند. جناح های مختلف در محاسبه و زد و بند و اينکه کدام نامزد در موقعيت برتری می باشد و می توانند منافع خود را از آن طريق تامين کنند، به حمايت از شخص خاصی می پردازند. در اين معاملات و زد و بند ها معمولا مردم و خواست مردم ناديده گرفته می شود و آنکه بيشتر می تواند پول، موقعيت و زور آنان را افزايش دهد، مورد حمايت قرار می گيرد.

يک بفرمای بزرگ به عوامل بيگانه

در ميان گروه ها و افرادی که مواضع خود را برای انتخابات رياست جمهوری، جسته و گريخته اعلام کرده اند، برخی با ظاهری دموکرات، به حمايت از عوامل کشورهای مختلف و کسانی که در فساد و اختلاس دست دارند می پردازند. شاید يکی از کمدی ترين بخش های انتخابات در افغانستان همين باشد. اين افراد و گروه ها می گويند در افغانستان کسی پيروز انتخابات خواهد شد که عامل کشورهای ديگر باشد و با انتقاد از رمضان بشردوست، شرکت او را در انتخابات نقد کرده و حتا او را از اين امر برحذر می دارند. اين موضع فقط دو علت ممکن است داشته باشد. ناشيگری سیاسی و اينکه اين افراد و گروه ها هنوز به بلوغ سیاسی نرسیده اند و يا اينکه اين افراد و گروه ها ريگ در کفش دارند و تلاش برای آنچه مردم می خواهند را بيهوده دانسته و پيشاپيش قدرت را در اختيار عوامل کشورهای مختلف و دشمنان منافع مردم قرار می دهند. همين افراد و گروه ها، در ظاهر برای دموکرات نشان دادن خود چند انتقاد کلی را همراه با دشنام نثار کشور آمريکا و مقامات آنان می کنند (بی تاثير ترين کار ممکن) و به رمضان بشردوست ايراد می گيرند که در کشور اشغالی مانند افغانستان، شرکت کردن او در انتخابات بيهوده است. از اين نکته می گذريم که خود اين افراد و گروه ها تلاش هایی نيز را برای رسیدن به کانون های قدرت انجام داده اند اما در اين کشور اشغالی چه باید انجام داد؟ مبارزه ی مسلحانه، چيزی که مردم از آن بيزارند؟ رمضان بشردوست بارها منافع کشورهای بيگانه که عليه منافع مردم بود و هست را به چالش کشانده و اين افراد و گروه های به ظاهر دموکرات بجای کمک کردن به وی و کار و هدف او، از بيرون به انتقاداتی روی می آورند که نه تنها به منافع مردم کمکی نمی کند، بلکه حتا باعث تضعيف آن می شود. زمانی که سفرای کشورهای مختلف مانند خليل زاد و روسای ان جی او های بين المللی در دفتر کرزی صف می کشیدند تا کرزی عليه موضع بشردوست مبنی بر لغو فعاليت ان جی او ها و تجديد جواز آنان با در نظرداشت قانون تصميم بگيرد، نخستين بار بود که بشردوست منافع کشورهای بيگانه را که عليه منافع افغانستان بود بصورت جدی به چالش کشاند. در آن زمان منتقدان به ظاهر دموکرات هيچ کمکی برای تحقق اين تصميم مردمی بشردوست انجام ندادند و گویی حمايت از اين تصميم باعث از دست رفتن موقعيت آنان پيش عوامل بيگانه مانند زلمی خليل زاد شده و رنجش عوامل و رفقایی مانند اشرف غنی احمدزی را باعث می شود.

همين افراد و گروه ها گاهی برای نشان دادن ژست مردمی، تقليد گونه شعارهایی عليه فساد و اختلاس در افغانستان می دهند اما هيچگاه به عوامل اصلی اشاره ای نمی کنند.

درک خواست مردم مبنی بر اينکه می خواهند رمضان بشردوست رييس جمهور افغانستان شود و تغييرات اساسی بياورند و تنها به او اعتماد دارند، کار چندان سختی نيست. حال تبليغات عليه حضور او در انتخابات و شعار اينکه عامل بيگانه بر کرسی رياست جمهوری تکيه خواهد زد و بشردوست وقت تلف می کند، اقدامی محسوب می شود که يا همان ناشی گری سیاسی را به ذهن متبادر می کند و یا اين گروه ها و افراد به ظاهر دموکرات نمی توانند بگويند در انتخابات از عامل بيگانه حمايت می کنند و ذکر اين مساله که مثلا نامزد آنان اشرف غنی احمدزی است باعث تخريب ژست دموکرات آنان می شود. بهترين راه برای کمک به نامزد مورد علاقه ی شان، نقد حضور مردمی ترين چهره در انتخابات است و بهانه های واهی از اين دست که عامل بيگانه رييس جمهور می شود، نمی گذارند، آمريکايی ها انتخاب می کنند، زور دارند، پول دارند و...اين يعنی يک بفرمای بزرگ به عوامل کشورهای مختلف و در نظر نگرفتن آنچه مردم می خواهند.

انتخابات در افغانستان بدون تخلف برگزار نخواهد شد و اين مساله مانند روز روشن است اما اين دليلی بر عدم حمايت از کسی که مردم او را می خواهند نمی شود. بشردوست مدنی ترين راه ممکن را برای تحقق آرمان های مردمی خود برگزيده است.

چگونه از رمضان بشردوست حمايت کنيم؟

داکتر رمضان بشردوست بارها اعلام کرده است که فقط کمک های مردمی را می پذيرد. برای کمک به داکتر رمضان بشردوست از دو طريق می توان وارد شد.

کمک های مالی:

داکتر بشردوست برای برپایی يک کمپاين گسترده در زمان تبليغات نياز به کمک مالی شهروندان افغانستان دارد. برای کسانی که در خارج از افغانستان زندگی می کند ارسال مثلا صد دالر آمريکايی کار چندان سختی نيست. اما جمع شدن اين کمک ها می تواند کمک شایانی به برگزاری کمپين آينده ی انتخابات کند.

شماره حساب داکتر رمضان بشردوست:

Beneficiary: Ramazan Bashar Dost

Account number: 0505701000461618 AFN

SWIFT CODE: AFIBAFKA

Account with: Afghanistan international Bank (AIB ) Intermediate Bank:
Commerz Bank

SWIFT CODE: COBADEFFXXX
Account no: 400870105400 USD

شهروندانی که کمک مالی به حساب آقای بشردوست ارسال می کنند، بهتر است يک ايميل نيز به ايشان و يا کميته ی دفاع از ايشان ارسال کنند:

ايميل داکتر بشردوست : bashardost bashardost.org

ايميل کميته ی حمايت از داکتر رمضان بشردوست: info ramazanbashardost.com

کمک برای برگزاری کمپاين:

شهروندان افغانستان در گوشه گوشه ی افغانستان و جهان می توانند برای کمک به داکتر رمضان بشردوست برای برگزاری کمپاين کمک کنند. در کنار راهنمايی، نظرات و پيشنهادات برای برگزاری هر چه بهتر کمپاين، افراد می توانند در شناسایی داکتر بشردوست به سایر افراد اقدام نمايند.

دست در دست يکديگر و با حمايت از داکتر بشردوست، انتخابات ریاست جمهوری را تبديل به محکمه ابتدایی دزدان، خاينان و جنایتکاران کنیم!

سایت کميته ی حمايت از داکتر رمضان بشردوست


سایت شخصی داکتر رمضان بشردوست


پيوند (لينک) دادن به سایت انترنتی کمیته ی حمایت از داکتر رمضان بشردوست

اگر شما سایت انترنتی يا وبلاگ داريد، می توانيد يکی از تصاويری را که مناسب با طراحی سایت و يا وبلاگ شما می باشد را انتخاب کرده و با دادن پيوند (لينک) به سایت کميته، حمايت خود را از داکتر رمضان بشردوست نشان دهيد. معمولا سایت ها و وبلاگ ها روش های مختلفی برای نشر تصاوير دارند. شما می توانيد مستقيم تصاوير زير را ذخيره کرده وسپس منتشر کنيد و يا اينکه با قرار دادن کدهای مربوط به هر تصوير در صفحه ی وب خود، آن را نمايش دهيد. دريافت کد تصاوير



Dr. Ramazan Bashardost



Dr. Ramazan Bashardost



Dr. Ramazan Bashardost

شاعر و متخصص سیستم های معلوماتی
سردبیر و ناشر کابل پرس?
هزاره از هزارستان

آنلاین :

Work and Poetry

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • کابل پرس? هم به کمپاین انتخاباتی آقای بشردوست تبدیل شده.

    • بعد ازین کابل پرس? باید بخود اجازه ندهد که خود را یک سایت غیر جانبدار خطاب کند.. زیرا ما شاهد هستیم که این سایت هوادار بشردوست است و تبلیغات به نفع او صورت می گیرد. خداناخواسته ملیتگرایی درین راستا کدام رولی خو نداره؟ چون صاحب این سایت و بشر دوست هر دو هزاره هستند.

    • تا حال بشردوست نسب به دیگرانی که کاندید هستند طبعا فرد باب دندان است، اما نباید فراموش کرد که راه رسیدن به ریاست جمهوری در افغانستان از کاخ سفید میگذرد و رای مردم افغانستان کوچکترین تاثیری بر آن ندارد.

      بنا بشردوست اگر واقعا سر سازگاری با امریکای تجاوزگر ندارد (بشردوست تا حال کلمه‌ای ضد امریکا و حمله نظامی اش به افغانستان نگفته است) باید بداند که کسی به او در کاخ ریاست جمهوری راه نخواهد داد بنا از همین حالا بهتر است بجای مصارف برای کمپاین انتخاباتی، این مصارف را برای افشای این انتخابات مسخره به مصرف رساند.

    • امین جان حق همیشه تلخ است. ما در جهان قرن 21 زنده گی می کنم ولی با ید حق گفت، ظاهر شاه مرد و گم شد! ما نسل اینده ساز برای افغانستان ضرورت دارم نه یک ظاهرشاه دیگر. ما باید از واقعیت های که کابل پرس? به چاپ رسانده باید دقت کرد و مفهوم اش را خوبتر گیرفت. بهانه جوی ارزش ندارد.

  • سلام آقاي مير هزار. تشكر از اعلام صريح حمايت از يكي از نامزد هاي رياست جمهوري. به نظر من يكي از بهترين كار ها كه شما مي توانيد در حق بشر دوست كنيد مشخص كردن پلان هاي آينده اين ايشان است. حرف هاي بشر دوست خوب است ولي تا وقتيكه راهكارهاي خود را به طور دقيق مشخص نكرده بيشتر به شعار شباهت دارد. جلب بيشتر اعتماد مردم تنها در صورتي ممكن است كه جزييان پلان كاري ايشان مشخص باشد.

    تا بعد...

  • جناب آقای مير هزار ؛ سردبير آگاه کابل پرس? ! البته همه وطنداران پا برهنه، روشنفکران مردمی و نشريات انترنتی و کاغذی بايستی از کانديدی دکتر بشر دوست حمايت کنند ؛ اما کمپاين بزرگتر و مسووليت اعظم کابل پرس ، افشاگری بلا وقفه ؛ مستند و مصور رژيم مردمفريب امريکاست که در قرن ۲۱ از آن سوی آب ها برای يک کشور کهنسال و فقير ؛ رييس جمهور ميفرستد ! شخصيت های که شناسنامه امريکايی در دست شان و سوگند نامه وفاداری برای ايالات متحده در جيب شلوار شان است ! اين ملموس ترين جنايت است که يک امريکايی ؛ مانند اشرف غنی احمد زی يا جلالی يا خليل زاد ؛ رسما و علنا زمام امور کشور ما را در کف گيرد ؛ شوروی که افغانستان را اشغال کرد ؛ هرگز از اتباع شوروی را زمامدار افغانستان نکرد ؛ بلکه از ميان جناحين خلق و پرچم ؛ زمامداران افغانستان را انتخاب ميکرد ؛ امريکا واقعا هنوز درسی عبرت از ويتنام؛ عراق و افغانستان نگرفته است!
    بايد ابتدا چار چوب معين شود تا بعد در باره کانديد مردمی و ضد مردمی ، تصميم گرفته شود ! وقتی خارجی ها ( که جيب شان انشته از پول است ) در يک کشور قبيله سالار ( که سران عشاير آن سابقه چند قرن رشوت ستانی و خاک فروشی دارند) حق کانديد شدن داشته باشند ؛ چه انتخابی ؛ چه آينده ای ؛ چه کمپاينی ؟ با احترام . عنايت وارسته

    • سلام
      در باره جلالی باید اضاف کرد که او دیگاه فاشیستی مانند احدی ودیگران دارد.او در دسیسه های که برضد افراد نیرومند غیر پشتون در هرات -مزار وسایر نقاظ کشور اتفاق افتاد همکار مهم خلیل زاد واوغانملتی ها بود.در شرایط که قومگرایی در اوغانستان بیداد میکند وسیاسیون اوغان به فکر تحقق برتری کامل اوغانها در عرصه های مختلف اند بجا است تا ریسجمهور کشور به گونه نوبتی از اقوام مهم کشور انتخاب شود.یا ساختاری ایجاد شود که فدرت را به گونه مساویانه در بین همه باشندگان کشور تقسیم کند.در غیر ان اوغانهای با فورمولهای قدیمی وسلطه جویانه به نفع ملت کار نخواهند کرد.چون مهم ترین وظیفه ملی برای انها تضعیف وسرکوب سایر اقوام است.اگر میگوید نه دلیل بیاورید!برای من یک فرد یا حزب اوغان را نشان دهید که ملت گرا باشد وهمه را از خود بداند!میتوانید؟نمیتوانید؟اینبار نوبت یک غیر پشتون است وهمه باید به نامزد پشتون نه بگویند چنانچه انها هرگز حضر نیستند که یک غیر پشتون را در راس قدرت بپذیرنن.ایستاد شوید غیرت کنید این مناسبات را برهم زنید.راه دیگری نیست.است؟

    • آقای میرهزار نخست از همه شرم تان باد که نبشته اینجانب را که چندی قبل در پاسخ به مقاله جناب عالی تحت عنوان بشردوست مردمی ترین انتخاب نوشته بودم به دست نشر نه سپردید.شما میدانیدکه اصل مهم در روزنامه نگاری رعایت بیطرفی و بیان حقایق میباشد باز هم چون خودتان مورد انتقاد قرارگرفتید از نشر نامه اینجانب اباورزیدید.خدا کند که در آینده از همچو اقدامات بی مفهوم جلوگیری نمائید تا لکه ای ننگی بروی بی غش سایت کابل پریس سایه شوم خویش را نافگند.به امید موفقیت تان

  • Nothing is impossible. I see a good fortune in Bashar Dost at current situation of Afghanistan. He is highly educated ,he has proven that he is not after power and position. He is a didicated person who can fulfil his promise to the people of Afghanistan. Afghan people shall support him to release the grief of people caused by current difficulties in Afghanistan. I am sure by choosing Bashardost as the future president of Afghanistan, very soon Inshahallah we will see the bright future. Wa menalah-e Tawfiq.

  • سلام خدمت کارمندان کابل پرس?!!!!
    دراین شکی نیست که اقای بشردوست یکی از شخصیت های است که در بیان اقشار مختلف جامعه دارای جایگاه مناسب است . اما سوال اساسی اینست که در صورتیکه کشورهای خارجی باید از نامزد خاصی حمایت کنند بنا فکر میکنم که اقای بشردوست نیز حمایت کشورهای خارجی را نیز دارد و هم چنان در یک کشوری که همه مردم ان باساس قوم ،زبان وسمت فکر می کنند .چانس اقای بشردوست چگونه خواهد بود !!!!
    بنا به این اساس بنده به جناب بشردوست که در ظاهر توانسته است یک مقدار حمایت را از مردم در شهرهای بزرگ و قشر روشنفکر جامعه دارد خو شبین هستم مگر اتهام وارد کردم برای دیگر کاندیدان که در بالا ذکر گردیده این پیام را می رساند که شاید بشردوست هم بطرف ....... حرکت خواهند کرد .
    هدف اساسی اینست که هر کسی که بتواند برای ملت افغانستان بدون از در نظر گرفتن قوم ،زبان ،مذهب و سمت خدمت بکنند شاید از طرف مردم حمایت صورت بگیرد .
    اما در زیر کاسه چه نیم کاسه ای است اینرا اینده برای مان بازگو خواهند کرد .
    ادامه دارد

    • به همه سلام !
      بشر دوست واقعآ دوست مردم افغانستان است و همه مردم کشور این انسان باوقار را دوست دارند .
      اگر در انتخابات ریاست جمهوری جعلکاری صورت نگرید بدون شک برنده درجه یک کشور ما محترم بشردوست بوده و اکثریت مردم به وی رای خواهند داد.
      لیکن سوال اساسی این است که در این انتخابات رای شماری را چی کسی انجام خواهد داد که بسیار مهم است.
      به احزاب سیاسی و دموکرات ها ضروری است تا در این راستا مواضع خود را روشن سازند و از محترم بشردوست منیحث دوست مردم ما پیشتبانی نمایند.
      یک عده احزاب و تنظیمهای اسلامی در ظاهر مخالف دولت کنونی که نمایندگان قرون وسطایی اند و در پارلمان و دولت جای گرفته اند انها از خود کدام درامد سیاسی و پیشتبانی مردمی ندارند در عقب جلالی و احمدزی خود را جا زده اند مانند ( جبهه متحد ملی ربانی)و غیره.
      در این شرایط که حاکمیت دولت ،طالبان ،جبهه متحد ملی متشکل از گروهای خلقی و پرچمی که اینها همه و همه نمایندگان قرون وسطایی و عقبگرا بوده اند و مردم ما هم در مورد این جاسوسان شناخته شده معلومات کافی دارند و ازموده را ازمودن خطا است .
      پس چی باید کرد و برای نجات کشور در این گیر و داربه کی رای داد .
      خواهران و برادران غیور بیاید برای نجات کشور به محترم رمضان بشر دوست رای دهیم.
      جلال ابادی

      (

      آنلاین : بشر دوست دوست مردم افغانستان

    • سلام دوستان خصوصا سایت کابل پرس? اقای کامران میر هزار او مردم اگر می خواهید از کشور تان جهل نادانی فقرفرهنگی گرسنگی بیچاره گی درمانده گی گدائی از شرق غرب شمال جنوب سیاه و سفید گشنن انتحار کردن سوختن خراب کردن تحقیر توهین ظلم بی عدالتی رشوه خوری جنایت فساد مهاجرت کشور تان رهائی یابد بیائید مردانه وار این شیر مردی که از حققوق اش جان ومال اش گذشته است تا مصدر خدمت برای افغانها و افغانستان عزیز باشد بیائید از این شخصیت ملی و مردمی حمایت کنیم نمانیم که دیگر جنایتگاران ظالمان دوزدان غارت گران بی وجدان نوکران شرق وغرب حلقه به گوش های انگلیس وخارجی ها ناموس فروشان خاک فروشان بی وجدانان نان زنده گی ما را بدوزدد این اخرین شانس است اگر ما نتوانیم این شخصیت بزرگ را برای ریاست جمهوری کشور خویش کمک نه کنیم فکر کنم که دیگر شانس به این زودی ها از دست این دوزدان و قاتلان که هر کدام شان ملیارد ها دالر در بانگ های دنیا انداخته است خون مار بیشتر از نچشد و ما باید دست یگ دیگر را بگیریم تا بتوانم از این فرصت به خوبی استفاده کنیم تشکر . امید که تک تک افغانهای عزیز متوجه این مسئله باشد اگر این بار حکومت دست جنایتکاران بیفتد حتی خاک کابل را نیز در توبره به طرف غرب خواهند برد او زمان انها با کمال میل و عشق در کشورهای مدرن زنده گی می کنم ما و شما سر وروی یگ دیگر را پوست کنیم پیش از حادثه باید علاح کرد. تشکر

      آنلاین : خیر

    • سلام حضور همه خوانندگان محترم این بخش! داکتر رمضان علی بشر دوست کسی است که نه چیزی دارد که بخاطر از دست دادنش هراس داشته باشد و نه چیزی میخواهد تا تطمیع شود و ضمناً او احتمالاً یگانه فعال سیاسی است که به هیچ پیوندی چون پیوند قومی، لسانی، مذهبی وغیره معتقد نبوده، صرفاً و صرفاً به منافع افغانستان و مردم افغانستان فقط به عنوان یک افغان با غیرت، باشرف، با درد، با وجدان و با دانش می اندیشد. بناً وارسته ترین و برجسته ترین کاندیدای این ملت فقیر و رنج کشیده ما داکتر رمضان علی بشر دوست است. پس بیائید دست به دست هم داده، با انتخاب این مرد وارسته منحیث زعیم ملی مان، سرنوشت مان را خود مان تعیین کنیم!

  • yes i am as a vote giver for the , RAMAZAN BASHR DOST:that still he has showen every thing for the rights of the people he shall sacrfice him self as patriotic man in the country. still i glorify that: still he has saved the culture of afghaistan. and we afghan do not see the thing which is very important for the culture and for the people . is there any one to prove "MR KARZAI has done some thing for the national interest? there is a lot condidate sach as karzai and other like جلالی "

    • I would like to mention not only me almost all my family,friends, and so on decided to vote for bashar doos he is really trusted man for the position let us put the tribe.language,race to the garbage as Americand did by selecting Obama so let us be uninted and do something for this poor country and Mr.Bashar Doost is the hope and wish of this country I pray to Allah to give him more chances to win the coming election

      With Regards,Ikhlas Wardak

  • آقای بشردوست از زمانی که متصدی پست وزارت بود کمپاین انتخاباتی را آغاز کرده بود. باوجود حمایت نسبی مردم از ایشان بعید است خواب شان به واقعیت تبدیل شود.
    چند روز قبل در یکی از محافل فراغت محصلین پوهنحی حقوق پوهنتون کابل آقای بشردوست را دیدم بیانیه گرمی ایراد کردند که همه محصلین از همه اقشار برای شان کف میزدند اما مطمئنم که کف زدن ها نه به خود شان بلکه به گفته های شان بود.

    پس آقای کامران میرزاد! مطمئن باشید و به یاد داشته باشید که رسیدن کاندید مورد نظر شما به پست ریاست جمهوری افغانستان خوابی بیش نیست.

  • سلام به تمام گردانندگان و خوانندگان این سایت !
    برادرانیكه از آقای بشر دوست طرفداری میكنید بیدار شوید كه صبح شده وشما در افغانستان زندگی میكنید ، نه در امریكا یا اروپا . درست است كه مردم جهان در قرن بیست و یكم به شامخ ترین قله های انسانیت ، تمدن و تكنوژی رسیده اند ، اما ما از قرون اوستا هم هزاران قدم عقب تر رفتیم ، متاءسفانه ما در ردیف جوامع انسانی امروز قرار نداریم . جامعهء ما بیمار است ، مردم ما هنوز به آن اندازه شعور و آگاهی نرسیده اند ، به همه چیز به دیدهء تعصب مینگرند .
    محال است كه مردم چنین جامعهء به یك هزاره ، به یك مجرم تاریخ كه حتی وجود شانرا نمیتوانند به عنوان یك انسان بپذیرند ، رای بدهند .
    تعجب میكنم كه آقای بشر دوست ازین واقعیت انكار ناپذیرجامعهء شان آگاه نیستند و خود را كاندید ریاست جمهوری نموده اند

  • salam kamrane merhazar gerami ! walla bella < Ramzan bashar dost adame mawred etemad hama ast < lakin, pashtohna az lehaze qawm garai ba karzai wa molla umare kore shan rai khad dad.

  • سلام به همه دوستان عزيز.
    من تمام انتقاد هايي كه از اقاي بشر دوست شده را وارد مي دانم و با وجود آن به آقاي بشر دوست راي ميدهم چون فكر مي كنم در شرايط كنوني كشور كار درست هم همين است وكوشش مي كنم نظر دوستان وآشنايان رانيز از طريق توضيح برنامه هاواهداف اقاي بشر دوست جلب كنم

  • زنده باد بشر دوست
    رای ما بشر دوست

    آنلاین : هزاره پیوند

    • اینجانب لالا راستک یکی از طرفداران جدی آقای بشردوست میباشم و با وصف اینکه در خارج از کشور بسر میبرم رای ام را در انتخابات آینده در صورتیکه برگذار شود به نفع ایشان به کار خواهم برد.اما مقاله ای احساساتی آقای میر هزار در تعریف ایشان مرا اندکی مایوس ساخت.در حالیکه بشر دوست را زمانیکه در مقایسه با دیگر رجال سیاسی کشور میگیریم در مییابیم که ایشان مستحق تعریف و تمجیدی ازین قبیل هستند اما برخورد احساساتی نویسنده گان نخبه مانند میر هزار به نظر اینجانب درست نیست چون این برخورد احساساتی نسبت به قضایا بوده که سرنوشت کشور و مردم مارابه این سرحد کشانده است.امید است که آقای میر هزار حرف مرا درک نموده باشندو در آینده با استفاده از اصل بیطرفی در روزنامه نگاری و بر پایه استدلال و منطق درست و تعهد ژورنالیستیک قلم فرسائی نمایند

    • هزاره اس هیچ زحمت نکشد هنوز مردم ما مسلمان وانسان نشده فاییده نداره وقت ضایع کردن اس توجه کنید به گفته های والی شرابی تان والی دایکندی سلطان علی ارزگانی که از هم پیکی های علومی صاحب اس ( هزاره را خدا از روز اول مظلوم پیدا کرده تقدیر شان تغیر نمی خورد ) ازهمین غم وغصه من هر روز شراب مینوشم

  • رحمت خداوند به تو مرد جوانشیر ملت.

    من خودم شخصآ متعصر میشوم که هموطنان ما از داکتر صاحب بشر دوست انتقاد میکند.
    من خودم تاجیک هستم مگر از داکتر صاحب بشر دوست تا آخرین قطره خون هم دفاع میکنم.
    انتخاب اول مردم غیور افغانستان داکتر صاحب بشر دوست است.
    ما به طالبان نکتائی پوش راهی نخواهیم داد.
    اینها همه وطن فروشان هستند اینها همه بی نصبان هستند و بس !!!!.
    مسعود از کابل.

  • من هم به داکتر رمضان بشردوست بیشتر خوشبین استم نسبت به دیگران. ما کسانیکه علاقمند و طرفدار بشردوست و آبادی و آرامی افغانستان استیم، نباید فقط به چند کلمه اکتفا کنیم. باید به بشردوست کمک کرد. هرچند تا رییس جمهور منتخب شدن راه دشوار است و امکانات کم، اما نباید امید را از دست داد.
    مولاداد

  • باتقدیم سلام به تمام هموطنان:
    من به عنوان یک شهروند کابل ویکی از اتباع افغانستان به تمام برادران وخواهران پیشنهاد میکنم تاازرمضان بشردوست درانتخابات ریاست جمهوری حمایت همه جانبه نمایندووقتی در پشت پرده برای انتخاب زعیم آئینده خود وکشور خویش میروند برای رای دادن-باوجدان کاملا بیداربه کسی رای بدهند که تاحالاهیچ لغزش سیاسی ویا هیچ کلمه ای جز حقیقت ازاو ندیده ونشنیده ایم.اگرمادررای دادن اشتباه کردیم آنگاه جبران نخواهد شد.وانتقاد هیچ فایده ای نخواهدداشت مثل که فعلا این همه بی سروسامانی راشاهدبوده وهیچ چاره ای جزتحمل نداریم وهرقدر شکایت میکنیم میبینیم که وضع به همان منوالی که بودهست وحتی سال به سال وروزبه روز بدتر شده میرود.پس با خداوند(ج)وباوجدان خویش عهد ببندیم که به حقیقت رای میدهیم.والسلام

  • salam aghayi bashar dost az khodavandi pak kha hani movafaghyadi shoma mohtaram hastem omed hast ki perooz bashed man doah mekonam beshoma dega chezi nadaram

  • من به بشردوست رای میدهم زیرا او هم پشتون است هم تاجک است هم هزاره است و هم از سایر ملت های افغانستان است. دامن او پاک از هرگونه تعصبات وخیانت ها است او فقط یک افغان تحصیل کرده است من باورکامل دارم که او می تواند افغانستان را از این بدبختی ها و نابسامانی به کمک خداوند و کمک ملت مظلوم رنج کشیده افغانستان نجات دهد. و آرزوی من ازمردم نجیب افغانستان مخصوصاً روشن فکران و تحصیل کرده ها اینست که فقد به داکتر بشردوست ری بدهند. تشکر

  • سلام من از محترم بشردوست حمایت میکنم و به اورای میدهم زیرا او مانند سایرین متعصب نیست. و من از محترم بشردوست آروزومندم که ریشه همه تعصبات را از قلبش همیشه دور نگهدارد و فقط یک افغان وطن پرست باشد و همه ملیت های افغانستان را یک بداند. تشکر از همه. لطفاً به داکتر بشردوست ری بدهید. وسلام

    • با سلام به همه هم وطنانی عزیزم!
      من میخواستم از همه انهایی که از داکتر رمضان بشر دوست انتقاد میکند بپرسم
      که شخصی مورد نظرشان کیها هستن??? و هم چنان از انها میخواهم که مدارکی
      شخصی موردنظرشان را به ما نشان دهد تا ما بفهمیم که واقعن حق با انهاست
      دقیقن کاری که سایتی کابل پرس? انجام داده. من از اغای میرهزار از سمیم قلب
      تشکر میکنم بخواطر که یک شخصی دلسوز ملت را به ما مرفی کرده است.
      و همچنان از هموطنانی عزیز مخواهم که از این ایتخابات نهایت استفاده را کرده
      و سرنوشت کشور و مردوم بدبخت ما را با اینتخابی درست و با انصاف شان
      تغیر دهد با تشکر!!! به امید موفقیت یگانه دلسوز مردم افغانیستان
      داکتر رمضان بشردوست!!!

  • سلام به ا فغانستان وبخاك نفرين شدةوسلام به سياست مداران طليسم شده حتمآ شماازمن سؤال ميكنيدكه منظورازطليسم جيست؟؟؟ بله بسياوازه است انكه نميتواند كارى بكند به اين دليل اين راكفتم وه اعلان ميكنم وه خواحش ميكنم آى افغانها آيا شمايك جادوكرى
    راسراغ داريد كه اين طليسم رابشكند؟ آخرتا به كئى ماازخودمان
    خجالت بكشيم

    • سلام واحترام به شما!
      به محترم رمضان بشردوست بخاطرمردمی بودنش،تحصیلات وافکارخوبش منحیث یک هموطن افغانم بسیارزیاداحترام ودوستش دارم افغانهابه یک قائدصادق،اهل،وطندوست واقعی،بادانش که توانائی ودرایت سیاسی ارتقآوپیشرفت کشورعزیزافغانستان رادرهرگونه شرایط ووضعیت بدون سازش ها داشته باشدضرورت دارد.
      درموردمحترم بشردوست نیزمشاهده وشنیده شده است که از کشور فرانسه حمایت میگردد؟
      بااحترام

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس