صفحه نخست > خبر و گزارش > فستیوال بین المللی فیلم کوتاه در کابل

فستیوال بین المللی فیلم کوتاه در کابل

بصیر حمیدی: در مقایسه با سال گذشته که ما 56 فلم داشتیم، امسال برای این فستیوال 140 فلم را از داخل و خارج کشور بدست آورده ایم، بخاطریکه ما فلمسازان زیاد داریم، علاقه داریم و جرئت آنرا داریم تا این فلم ها را تولید کنیم. این فلم ها خیلی دلچسپ اند و من همه شما را تشویق میکنم تا این فلم ها را تماشا کنید.
دوشنبه 13 جولای 2009

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

کنفرانس مطبوعاتی (ترجمه کلمه به کلمه)

انجنیر لطیف، رئیس چهارمین فیستیوال بین المللی فلم های کوتاه در کابل

بصیر حمیدی، ناظم چهارمین فیستیوال بین المللی فلم های کوتاه در کابل

داکتر نظیف الله سالارزی از دفتر سخنگوی یوناما

کابل، دو شنبه سیزدهم جولای سال ۲۰۰۹

رسانه ها و انتخابات

یوناما امروز روی درخواست که از جانب نماینده خاص سرمنشی به تاریخ سوم ماه می سال روان صورت گرفته بود دوباره تکرار مینماید که رسانه باید با اجرای نقش شان از ایجاد یک محیط مساوی و برابر در انتخابات حصول اطمینان کنند. ما شاهد رهبری اخیر کمیسیون رسانه های کمیسیون مستقل انتخابات در این مورد بوده ایم و در این زمینه هردو تلویزیون ملی و تلویزیون نورین را ترغیب میداریم که به فیصله کمیسیون رسانه ها احترام بگذارند. ما منتظر نشر قانون رسانه ها در آینده نزدیک میباشیم و امید داریم که این عمل یک کمک مثبت به توسعه رسانه ها در افغانستان باشد.


انفجار لوگر

یوناما انفجار بمبی را که پنج شنبه گذشته منجر به کشته شدن بیشتر از بیست تن به شمول کودکان که در حال رفتن به مکتب بودند، تقبیح میکند. این وحشیانه بود. سازمان ملل در افغانستان از مدت ها بدین سو نگرانی عمیق خویش را از ناحیه استفاده از حملات انتحاری و اعمال تروریستی در نواحی پر جمعیت ابراز داشته است. این عمل به نسبت هرگونه تکتیک های دیگر نظامی باعث تلفات بیشتر ملکی ها در افغانستان میگردد و باید متوقف شوند. غیرنظامیان این کشور حق دارند تا از خشونت و تهدید ها در امان باشند.

معلومات تازه در مورد پروگرام ماین پاکی افغانستان

طبق یک گزارش جدید توسط پروگرام ماین پاکی افغانستان از 2008 به اینطرف 84،000 ماین ضد پرسونل، 900 ماین ضد تانک و 2.5 میلیون از بقایای مواد منفجره جنگ تخریب گردیده اند.
این کار منجر به پاکسازی بیش از 50 کیلو متر مربع مزرعه ماین و تقریباً 113 کیلو متر مربع ساحات قبلی جنگ شده است. در نتیجه آن 417 مجتمعات متاثر در نقاط مختلف کشور از وجود ماین ها پاک و دوباره به ساکنین اصلی شان سپرده شده است.

از نظر منطقه، پروگرام ماین پاکی افغانستان 54 فیصد هدف ماین پاکی را که توسط توافقنامه افغانستان برای سال 2011 تنظیم شده، تکمیل نموده و 38 درصد از مجموع پاکسازی را که از طرف پیمان منع ماین ها برای 2013 لازم پنداشته شده، انجام داده است.

از نظر رقم خطرات، پروگرام ماین پاکی افغانستان نیز 84 درصد هدف پاکسازی ماین که برای سال 2011 توسط توافقنامه افغانستان تنظیم گردیده، تکمیل و 58 درصد از مجموع پاکسازی که از طرف پیمان منع ماین برای 2013 لازم پنداشته شده، انجام داده است.

گزارش ماهانه پروگرام غذایی جهان (جون 2009)

در ماه جون امسال، پروگرام غذایی جهان 11،300 تن کمک غذایی را تحت ابتکار غذا در بدل کار در اختیار 630،700 مستفید شونده قرار داد.

به تعداد 39،400 بیمار توبرکلوز و خانواده های آنها از 650 تن کمک غذایی پروگرام غذایی جهان مستفید شدند که در تغذیه بهتر و کاهش شیوع بیماری توبرکلوز سهم داشته است.

پروگرام غذایی جهان تقریبأ به 904،500 نفر از طریق توزیع عمومی مواد غذایی کمک نموده است. این کمک شامل خوارک عاجل برای قربانیان حوادث طبیعی، بیجا شدگان داخلی و کسانی می شود که در شهر های متأثر از نرخ بالای مواد خوراکی و خشکسالی زندگی می کنند.

به تعداد 1.25 میلیون کودک کمک غذایی را در مکاتب بشمول یک مشوق اضافی به شاگردان دختر از سوی پروگرام غذایی جهان دریافت نمودند.

در مجموع 3،150 کیلومتر کانال آبیاری و 415 کاریز مرمت، 251،000 نخل درخت غرس و 274 کیلومتر راه اکمالاتی در ربع اول سال 2009 بازسازی و مرمت گردید.

وزارت احیا و انکشاف دهات قرارداد یازده پروژه انکشافی انحلال گروه های مسلح غیر قانونی را امضاء نمود
قرار است بیش از 13970 خانواده افغان بطور مستقیم از 11 پروژه انکشافی انحلال گروه های مسلح غیر قانونی که دیروز توسط وزیر احیا و انکشاف دهات امضاء شد، مستفید شوند.

پروژه ها حدود 1.6 میلیون دالر ارزش دارند که شامل سه مرکز فرهنگی اجتماعی، دو مرکز خدمات صحی، 120 حلقه چاه، دو پل، تعدادی تراکتور و کانال ها می شود.

این پروژه ها در هفت ولایت مانند بدخشان، تخار، هرات، فاریاب، پنجشیر، سمنگان و ننگرهار تطبیق می شوند.
وزارت احیا و انکشاف دهات در حال آماده سازی و تطبیق پروژه های انکشافی انحلال گروه های مسلح غیر قانونی در 69 ولسوالی کشور می باشد. از جمله این پروژه ها، 11 پروژه آن دیروز امضاء گردید و 8 پروژه دیگر آن در حال تکمیل و 26 پروژه دیگر آن زیر ساخت می باشد و باقی پروژه ها در مرحله آماده سازی قرار دارند.
انحلال گروه های مسلح غیر قانونی یک پروگرام آغاز نو افغانستان است که به سرپرستی پروگرام انکشافی ملل متحد می باشد. از زمان آغاز عملیات های انحلال گروه های مسلح غیر قانونی در 11جون 2005، 649 گروه مسلح خلع سلاح، 77 ولسوالی پروسه انحلال را تکمیل و در مجموع 45،243 میل سلاح جمع آوری گردید.

فستیوال فلم های مستند و کوتاه :

یوناما در حالیکه کار خود را با رسانه های افغانستان ادامه میدهد امروز مهمانان ما آقای انجنیر لطیف و بصیر حمیدی استند که برای شما در مورد چهارمین فیستیوال بین المللی فلم های مستند و کوتاه معلومات خواهند داد. این فیستیوال قرار است که بین تاریخ 18 الی 23 ماه جاری در کابل برگزار گردد.

انجینیر لطیف: می خواهم از یوناما بخاطر دعوت امروز تشکر کنم و می خواهم سلام های خود را به همه شما بفرستم. چنانچه همه میدانید، افغانستان در عرصه سینما گذشته بسیار غنی داشته است. چندین دهه جنگ در افغانستان این پروسه را متأثر ساخته، اما طی هفت سال اخیر ما توانستیم تا در این عرصه پیشرفت های بدست بیاریم. می خواهم یک مسئله را واضح بسازم و آن اینکه علیرغم تمام کمک هایی که به افغانستان سرازیر شده، ما حتی یک پول را هم برای حمایت سینمای خود در این هفت سال اخیر استفاده نکردیم.

می خواهم بگویم که سینمای افغانستان نسبتأ فعال است و این یک فرصتی است برای جوانان جهت اظهار احساسات شان و برگزاری این فیستیوال نماینگر این حقیقت است.

از چهارسال بدینسو ما توسط سه سازمان حمایت می شدیم. این حمایت بخاطر برگزاری فیستیوال بود و نه برای تولید فلم ها. این سه تمویل کننده عبارت اند از مرکز فرهنگی برتانیا، انستیتوت گویته و مرکز فرهنگی فرانسه در کابل.

با گذشت هر سال ما تجربه بیشتری بدست آوردیم. میتوانم بگویم که فیستیوال امسال مطابق معیار های بین المللی است و از حمایت و اعتبار جامعه فلم بین المللی مستفید می شود.

همکار من که هماهنگ کننده این فیستیوال است، مختصرأ در این مورد به شما معلومات می دهد. اما قبل از آن می خواهم به شما بگویم که چگونه توانستیم این فیستیوال را با وجود محدودیت بودجه برگزار کنیم.
در گذشته شما میدانید که با جهان بیرون تماس نداشتیم. اما طی چند سال اخیر با استفاده از این فرصت جوانان ما یعنی فلم سازان ما توانستند با فلم های که در دیگر کشور ها ساخته شده رقابت کنند.

و این نتیجه وضعیت آزاد است که امروز داریم. این همچنان نتیجه آزادی بیان میباشد که هیچکس نمیتواند بر فلمسازان ما دیکتاتوری نماید و بالای آنها فشار وارد نماید. یکی از راه های که ما چنین یک فستیوال بین المللی را برگذار مینماییم نتیجه چیز است که ما در اختیار خود داریم و با این کار دنیا را نشان میدهیم که چیز را که ما داریم ارزش آنرا دارد تا چنین فستیوال را برگذار کرد.
من بعداً به سوالات خواهم پرداخت. حالا، من از همکارم میخواهم تا در مورد این فستیوال صحبت نمایند.

بصیر حمیدی: من میخواهم بطور مختصر روی این صحبت نمایم. طوریکه شما میدانید، در جهان، به شمول کشور های همسایه همه برنامه های فرهنگی خود را دارند که شامل برگذاری چنین فستیوال های میباشد و ما نیز میخواهیم امسال این فستیوال را به شکلی بهتر برگذار کنیم. میخواهم به نظریات انجنیر لطیف اضافه نمایم که کمک های را از خارج به منظور ایجاد ظرفیت بدست میآوریم، این مربوط به ما است تا از آن ظرفیت استفاده نماییم.

در مقایسه با سال گذشته که ما 56 فلم داشتیم، امسال برای این فستیوال 140 فلم را از داخل و خارج کشور بدست آورده ایم، بخاطریکه ما فلمسازان زیاد داریم، علاقه داریم و جرئت آنرا داریم تا این فلم ها را تولید کنیم. این فلم ها خیلی دلچسپ اند و من همه شما را تشویق میکنم تا این فلم ها را تماشا کنید. همه برگذار کننده گان و رهبری این فستیوال، هیئت داوران و بورد که این فلم ها را انتخاب نموده اند، سعی نمودند تا این فستیوال را جالب بسازند و شما به زودی شاهد آن خواهید بود.

یکی از عوامل مهم فستیوال امسال این است که ما اطلاعات و مواد بیشتر یعنی مواد بصری و سمعی در مورد فستیوال را در اختیار رسانه ها قرار میدهیم تا که رسانه ها و خبرنگاران با یک آگاهی از فستیوال فلم در آنجا حضور پیدا کنند و از قبل در مورد آن چیز بفهمند زیراکه این فستیوال از فستیوال های گذشته متفاوت میباشد. قبلاً ما فقط در جریان خود فستیوال یک رساله را توزیع نمودیم. این بار ما کوشش میکنیم تا اطلاعات و مواد کافی را به دری، پشتو و انگلیسی در مورد این فستیوال در اختیار ژورنالستان قرار دهیم تا که آنها با یک آماده گی در آنجا بروند.

بخش سوالات و جوابات:

بی بی سی: طوریکه می دانید حدود دو هزار بیجا شده داخلی از هلمند به لشکرگاه و کابل آمده اند. سوال من این است که آیا پروگرام غذایی جهان به این بیجا شدگان کمک کرده یا خیر؟ سوال دوم من متوجه انجینیر لطیف است. سینمای افغانستان چگونه از این نوع فیستیوال های فلم مستفید می شوند و چه تعداد فلم افغانی در این فستیوال نمایش داده می شود؟

یوناما: گزارش ها نشان میدهد که حدود دو هزار خانواده احتمالا در شش ولسوالی ولایت هلمند بیجا شده اند. کمیته ولایتی مبارزه با حوادث از نهاد های بشری خواسته است که مواد غذایی و غیر غذایی را برای حدود پنج هزار خانواده باید از قبل جابجا کنند.یوناما و دفتر هماهنگی امور بشری و دیگر نمایندگی های ملل متحد در حال ارزیابی اوضاع بشری در این منطقه بوده و مراقب اوضاع بشری میباشد.

انجینیر لطیف: وقتی یک کشور یا یک فلم ساز یک فیستیوال فلم برگزار می کند در واقع توانایی که آن کشور را به انجام آن کار نشان میدهد. خوشبختانه فلم سازان افغان حالا این ظرفیت را دارند و در حال تولید فلم هایی هستند که در پیشرفت صنعت سینمای افغانستان نقش دارند. در اکثر کشور ها فلم ها به تنهایی در فیستیوال فلم گذاشته نمی شوند. همانگونه که آقای بصیر اشاره کرد، سال گذشته تعداد فلم سازان افغان افزایش یافت و این افراد به تولید فلم هایی که بازتاب دهنده فرهنگ و سنت افغانستان اند، تشویق می شوند.

تلویزیون نور: نگرانی های در مورد کارت های رای دهی تقلبی وجود دارد. ما دیروز شاهد 500 کارت رای دهی بودیم و یک هیئت اروپائی نیز 2000 کارت دیگر را مشاهده نمود. موقف یوناما در این مورد چی میباشد؟

یوناما: این مهم است تا چنین وقایع به توجه کمیسیون شکایات انتخابات برسد. به منظور تامین اعتبار و شفافیت انتخابات، این مسئولیت همگانی درین کشور است تا آنرا شفاف و با اعتبار سازند.
تلویزیون سبا: گزارش هایی از ناامنی ها در سراسر کشور میرسد، ایا شما فکر نمی کنید که این نا امنی ها اجرای انتخابات در این کشور را با مشکل روبرو کند؟ همچنین در بیانیه جناب نماینده خاص نیز از نامزدان خواهش به عمل آمده تا کمپاین های شان را با وقار انجام دهند و از به کارگیری لحن تند و تنش زا خود داری ورزند. نظر ملل متحد در این باره چیست؟
یوناما: مسئله امنیتی چیزیست که ما همه شاهد آن هستیم. طبعا یک همآهنگی بسیار نزدیک بین سکتور های مختلف امنیتی دررابطه به وجوه مختلف انتخابات از امنیت کاندیدان گرفته تا توزیع مواد انتخاباتی و امنیت مراکز انتخابات وجود دارد.
در رابطه با کمپاین با وقار نامزدان و عدم استفاده از لحن تنش زا من شما را به رهنمود طرز سلوک صادر شده توسط نماینده خاص سرمنشی ملل متحد راجع میسازم که به تاریخ 3 ماه می سال جاری منتشر گردیده است و واضحا توقعات همه را درین رابطه واضع میسازد.

کلید گروپ: سوال من در مورد فیستیوال است و من می خواهم جزئیات بیشتر در این باره بدانم. این فیستیوال چه مدت ادامه خواهد داشت؟ چه تعداد فلم در این فیستیوال به نمایش گذاشته می شود؟ از کدام کشور ها؟ کدام کشور ها اشتراک کرده اند؟ نتایج خوب از این فیسیتوال فلم برای سینمای افغانستان چی خواهد بود؟
انجینیر لطیف: در ارتباط به کشور های اشتراک کننده در این فیستیوال باید بگویم که ما میهمانانی از کشور های همسایه بشمول ایران، پاکستان، هند و تاجیکستان خواهیم داشت که همه در این فیستیوال نمایندگی می کنند. علاوه بر این، ما از کشور های فرانسه، آلمان، انگلستان و هسپانیه نیز فلم هایی خواهیم داشت و این فلم ها به مثابه فلم های معلوماتی نمایش داده می شوند. در ارتباط به نتایج آن پرسیدید باید بگویم که در مقایسه با فلم های افغانی مشارکت این کشور ها نمایانگر احترام و ارزش به سینمای افغانستان است.
ما به تعداد 140 فلم در این فیستیوال دریافت نمودیم که از جمله 27 فلم آن افغانی، 25 فلم دیگر آن از کشور های همسایه می باشد. در مجموع 52 فلم در این فیستیوال نمایش داده می شود.

رادیوی آزادی: این سوال فقط در مورد نظریات شما درباره پیشرفت سینمای افغانی میباشد. میخواهم بدانم که مارکیت این فلم ها چقدر پیشرفت کرده است. و چرا این پیشرفت تا حال راهی خود را درداخل جامعه پیدا نکرده؟

انجنیر لطیف: خوب، ما در افغانستان دو نوع سینما داریم. یکی آن فلم های تجارتی اند که شامل فلم های جنگی میباشند، و این چیز دیگر است، و بخاطر آزادی بیان نمیتوانیم از آن جلوگیری کنیم.
و دیگر آن سینمای مسئول و حسابده است و آن به فستیوال فلم بین المللی ارتباط دارد و جای است که این فلم ها را برای رقابت به این فستیوال روان میکنند.

بسیار زیاد تشکر.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • سلام به همه هنردوستان....افغان فلم ابعاد دیگرسینما رامبتذل ساخته خواهش من این است که دست ازسرفلم کوتاه برداردکه خدای ناخواسته فلم کوتاه هم به دست سلیم شاهین هاو...نیافتد.البته انجنیرلطیف هم خودرابیشترازاینرسوانکند

  • در سالهای گذشته این رویداد بنام جشنواره برگزار می گردید امسال نامش فستیوال شده است
    نکند کدام خبری باشد

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس