صفحه نخست > خبر و گزارش > بانوی مکتب ساز همچنان یکی از نامزدهای اصلی دریافت نوبل صلح

بانوی مکتب ساز همچنان یکی از نامزدهای اصلی دریافت نوبل صلح

در کنار نام داکتر سیما سمر از بهار عربی نیز به عنوان دریافت کننده اصلی جایزه نوبل یاد می شود.
کابل پرس
پنج شنبه 29 سپتامبر 2011

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

کابل پرس?: رسانه های مختلف بین المللی گزارش می کنند که بانو سیما سمر، همچنان یکی از نامزدهای اصلی دریافت جایزه صلح نوبل است. بانو سیما سمر در دو سال گذشته نیز جزو نامزدهای اصلی دریافت جایزه نوبل بود.
در کنار نام داکتر سیما سمر از بهار عربی نیز به عنوان دریافت کننده اصلی جایزه نوبل یاد می شود. بهار عربی، با تغییرات گسترده در کشورهای عرب، نگاه های مردم جهان را در ماه های گذشته به خود متوجه کرد. با این حال گفته می شود مشکل اصلی در دادن جایزه نوبل صلح به بهار عربی این است که یک شخص یا یک سازمان را نمی توان به عنوان تمثیل کننده اصلی بهار عربی دانست.
برخی از رسانه ها نیز از اتحادیه اروپا و بنیانگذار ویکی لیکس به عنوان نامزد دریافت جایزه نوبل سال 2011 یاد می کنند.

کمیته صلح نوبل در ماه اکتبر برنده ی چایزه نوبل را اعلام می کند و روز دهم دسامبر برابر با روز جهانی حقوق بشر، این جایزه به برنده ی آن داده می شود.

خبر سال گذشته درباره نامزدی داکتر سمر:

داکتر سمر نامزد جایزه صلح نوبل!

داکتر سیما سمر، فعال حقوق بشر که به بانوی مکتب ساز معروف است، امسال نیز نامزد دریافت جایزه صلح نوبل می باشد. او رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان است و گزارشگر ويژه حقوق بشر سازمان ملل در سودان بود. دیده شود امسال نیز کمیته ی صلح نوبل جایزه را به کسی مانند اوباما می دهد یا کسانی مانند داکتر سمر برنده می شوند

شنبه 2 اكتبر 2010

داکتر سیما سمر، فعال حقوق بشر که به بانوی مکتب ساز معروف است، در سال 2010 نیز نامزد دریافت جایزه صلح نوبل می باشد. او رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان است و گزارشگر ويژه حقوق بشر سازمان ملل در سودان بود. دیده شود امسال نیز کمیته ی صلح نوبل جایزه را به کسی مانند اوباما می دهد یا کسانی مانند داکتر سمر برنده می شوند

کابل پرس?: انستیتوت تحقیقات صلح که يک نهاد بين المللی مستقر در اسلو پايتخت کشور نروژ می باشد، از داکتر سیما سمر به عنوان يکی از سه نامزد قدرتمند برای دريافت جايزه ی صلح نوبل در سال 2009 ياد کرده است. برنده ی جايزه ی صلح نوبل روز جمعه اعلام خواهد شد. بنا به عقیده ی مديران اين نهاد، Piedad Córdoba يک سناتور کلمبيایی، Ghazi bin Muhammad يک شاهزاده اردنی و داکتر سیما سمر رييس کميسیون مستقل حقوق بشر افغانستان و نماینده ويژه سازمان ملل در دارفور سودان، از نامزدهایی هستند که احتمال برنده شدن يکی از آنان از ديگران بیشتر است. گرچه بنا به سیاست کمیته ی صلح نوبل، نام نامزدان دريافت جايزه صلح نوبل تا پنجاه سال مخفی می ماند اما گمانه زنی های مختلفی درباره نامزهای دریافت جايزه ی نوبل وجود دارد. باراک اوباما رييس جمهور آمريکا، اتحادیه اروپا و گروه بحران بین المللی، سازمان حفاظت از کودکان، برنامه ی جهانی غذا، بخش غذا و کشاورزی سازمان ملل از جمله سایر نامزدهای احتمالی دريافت جايزه ی صلح نوبل می باشند.

اين نخستین بار است که يک تن از افغانستان نامزد دريافت جايزه ی نوبل می شود. داکتر سیما سمر يک پزشک، فعال حقوق بشر، رييس کميسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، نماینده سازمان ملل در دارفور و بنيانگذار سازمان شهدا می باشد که در زمینه سلامت و خدمات اجتماعی فعالیت دارد. داکتر سیما سمر در سال 2002 به عنوان وزير زنان افغانستان انتخاب شد. در سال 2008 نيز يکی از نامزدهای کميشنری حقوق بشر سازمان ملل بود.

سازمان شهدا که توسط او راه اندازی شده، تاکنون ده ها مکتب، کلينيک و شفاخانه، خانه های امن برای کودکان بی سرپرست، پروژه های کار و اشتغال و پروژه های تحقيقاتی را در افغانستان راه اندازی کرده است.

بنا به گزارش روزنامه هشت صبح چاپ کابل، داکتر سیما سمر تاکنون اين جوايز را از آن خود کرده است:

  • جایزه "رهبری اجتماعی " از سوی "بنیاد جایزه رمان مگسی سی"، فلیپین، 1994 میلادی.
  • جایزه دموکراسی و حقوق بشر آسیا، سال2008.
  • جایزه بین المللی صلح (شهر وای پس) کشور بلجیم، سال 2008.
  • جایزه "رهبر جهان فردا" در نشست اقتصادی جهان، سویس، 1995 میلادی.
  • جایزه " صد قهرمان زن" نیویارک، امریکا، 1998 میلادی.
  • جایزه" حقوق بشر پال گرونیگر" از سوی " بنیاد پال گرونیگر"، سویس، 2001 میلادی.
  • جایزه " صداهای شجاعت" از سوی کمیسیون زنان برای زنان و کودکان مهاجر، نیویارک، امریکا، 2001.
  • جایزه " آزادی جان همفری، حقوق و دموکراسی"، کانادا، 2001 میلادی.
  • جایزه " زن سال" مجله خانم " در نیابت از زنان افغان"، امریکا، 2001 میلادی.
  • جایزه " زن ماه "، تورنتو، کانادا، 2001 میلادی.
  • جایزه " بهترین کارکن اجتماعی" از سوی " بنیاد مایلو" کویته، پاکستان، 2001 میلادی.
  • جایزه "بین المللی حقوق بشر" از سوی حقوق بشر بین المللی لا گروپ، واشنگتن، امریکا، 2002.
  • جایزه " آزادی" از سوی انجمن زنان برای آزادی دموکراسی، بارسلونا، اسپانیا، 2002.
  • جایزه " حقوق بشر" از سوی کمیته حقوق دانان برای جایزه حقوق بشر، نیویارک، امریکا، 2002.
  • جایزه " درفش نقره ای " از سوی توسکانی ایتالیا"، 2002 میلادی.
  • جایزه " زنان برای صلح " از سوی " یکجا برای صلح"، رم، ایتالیا، 2002 میلادی.
  • جایزه " پریدیتا هوستون"، واشنگتن، امریکا، 2003 میلادی.
  • جایزه " زنان سال"، واشنگتن، امریکا، 2003 میلادی.
  • جایزه " پروفایل شجاعت جان اف کندی"، بوستون، امریکا، 2004 میلادی.
  • جایزه " جانتان مان" برای سلامت وحقوق بشردر سطح جهان، واشنگتن، امریکا، 2004.
  • جایزه " پال شلرستفتونگ"، 2004 میلادی.
  • دکترای افتخاری حقوق، دانشگاه آلبرتا، کانادا، 2004 میلادی.
  • دکترای افتخاری هیومن لتر" دانشگاه براون، رود آیلند، امریکا، 2005 میلادی.

کميته ی صلح نوبل در اسلو پایتخت کشور نروژ قرار دارد و آلفرد نوبل بنيانگذار اين جايزه می باشد.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • نشر و اعلان این خبر خود مایۀ افتخار برای همۀ هم میهنان میباشد و بنده نامزدی داکتر سیما سمر را برای دریافت جایزه صلح نوبل! صمیمانه و قلبا" برای ایشان و فامیلهای شان و ضمنا" برای تمام هموطنانِ خردجو تبریک میگویم.

    “Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.”

    • Nelson Mandela

    علم و دانش واقعا" قویترین اسلحۀ میباشد که با آن میتوان جهانرا تغیر داد.

    در امان باشید.

    • من نمیدانم که چرا باید سیما را شایسته این جایزه بدانیم. او فعلا یکی از ارکان مهم دولت پوشالی کرزی است و وظیفه دارد که زیر نام حقوق بشر، بالای جنایات و بربریت گروههای جنگسالار و طالب و امریکا و ناتو پرده اندازد. وی طی مدتی که در کمسیون حقوق بشر بود، فقط با ناقضان حقوق بشر ساخت و پاخت کرد و هیچگاهی بصورت شایسته صدایش را علیه جنایات اینان و اربابان خارجی شان بلند نکرد. این کمسیون در همان کنفرانس بن به این خاطر ساخته شد که فردا وقتی جنایتکاران و خاینان را امریکا بر قدرت نصب میکند، از طریق این کمسیون بشود بر انسان کشی هایش پرده ضخیم افکند و از نظار آنرا پنهان ساخت.

      آیا کمسیون خانم سیما گاهی در مورد هزاران هموطن ما که بوسیله نیروهای اشغالگر توته توته شده اند گزارشی تهیه کرد و آنان را لیست گرفت؟ آیا این کمسیون قضیه دهها قبر جمعی را که پیدا شد تعقیب کرد؟

      این کمسیون تحقیقاتی هم که از قربانیان جنگهای تنظیمی کابل کرده، همه را در پس خانه کمسیون قفل کرده و نمیخواهد بیرون دهد که مبادا که اینان آزرده خاطر گردند.

      سیما سمر که خود در گذشته در شورای رهبری حزب وحدت اسلامی مزدور ایران قرار داشت، طبعا نمیخواهد که جنایات حزب خودش و سایر احزاب همفکر فاش گردد.

      سیما در واقع یک وظیفه کلیدی را برای دولت خاین کرزی و حامیان خارجی اش انجام میدهد و کمسیون حقوق بشر وی در واقع جاسوس خانه غرب است.

      وقتی کابل پرس? و میرهزار با تمام نیرو و به درستی علیه شخص کرزی و حلقه ای از اطرافیانش مینویسد و آنان را محکوم میکند، جای تعجب است که در مورد بعضی از مهره های این رژیم نظیر سیما سمر برخورد متفاوت دارد و این زنک هزارچهره را حتی به جایزه صلح نوبل کاندید میکند فقط به این خاطر که مکتب ساز است. آیا فاروق وردک کمتر از سیما مکتب ساخته؟ آیا میشود ذره ای در خاین بودن و نوکر بودن فاروق وردک به این خاطر تردیدی به خود راه داد؟

      مهم عمل و سیر سیاسی یک فرد اهمیت دارد، نه این و آن کارش. خاینان زیادی اند که در زمینه های عملی هم ممکن کارهایی برای مردم کرده باشند، اما چون از پشت مردم را تیر میزنند چشم کسی را این عمل شان کور نمیتواند.

      ما هم اینرا میبینیم که سیما نه سال تمام یکی از مهره ای شطرنج غرب در افغانستان بود که از او سود فراوان برده است و میبرد، بنا به چنین زنی جایزه صلح را دادن فقط لجن پاشی به صلح است، مثلی که سال گذشته و سالهای دیگر کمیته نوبل چنین لجن هایی به این جایزه پاشیده است.

      البته در اینکه ممکن سیما برنده شود کمتر میتوان شک کرد، چون این جایزه بر اساس ملحوظات سیاسی به افراد داده میشود و سیما بدون شک که برای غرب و سیاست هایش در افغانستان نقش بزرگی ایفا کرده است و او را شایسته این جایزه شان میدانند.

    • من به خانم ثمر خیلی احترام دارم و میدانم که واقعاً افغانستان و مردم آنرا دوست دارد. ولی من نکات مهمی را که آقای کریم در نوشته شان مطرح کرده اند درخور تعمق میدانم.

      سیما ثمر مانند ملالی جویا یا بشردوست صدای خود را به شکل واقعی و مانند روز های اول سقوط طالبان در محکوم کردن و به محاکمه کشیدن جنایات کاران جنگی بلند نمیکند.

      مثل اینکه بعد از همان تهدید های اول جهادی های خون آشام که او را به کفر محکوم کردن این خانم وطنپرست هراسید و دیگر مانند آن ماه های اول دوره ی بعد از طالبان صدا بلند نکرد.

    • . معیار جایزه نوبل و یا اوسکار و یا جشن واره کان مانند قبل نیست . سیاسیونی مغرز جهان خوار از این جوایز برای برگشتاندن نظریات سیاسی و اجتماعی جهان به نفع خود و یا همدستان شان استفاده میکنند . از جاییکه نه هنر مندی درین قرن داریم و نه صلحی و نه سیاست مداری که فلباء برای مردم خود کار کند , خنده دار است که یکی از ما ها از میان خاک و خون غلطان غلطان برای دریافت جایزه صلح به نیویرک برود . سیما ثمر نه سیاست مدار است و نه کدام دانشمند افغانستانی و نه کدام شخصیت فرهنگی و نه کدام خانواده در تاریخ افغانستان . وقتی سلول های فکری مخ خانم ثمر را ببینیم , اول معلوم میشود که ایشان نه طرز و تیز و راه و رسم سیاسی برای حل معضله افغانستان برای خود و یا از خود دارند و نه امیدی برای حل معضله افغانستان . در کشوری که اکثر افراد خانواده های ان برای رشوت خوری و دزدی ها پول های هنگفت سالها منتظر خالی شدن چوکی های دولتی مینشینند و یا با پول های هنگفتی چوکی های دولتی را میخرند . . یعنی اصول کار کردن به دوایر دولتی و یا در مجموع در افغانستان بر ( در امد بالایی ) میزان شده است . خانم ثمر نیزدیده اند که افغانستان به مراحل اخر تحویل دوباره به طالبان توسط سی آی ای و یا در ظاهر جناب محترم خاغلی کرزی خان رسیده است و این جا است خانم ثمر تندور را گرم دیده نان سر نان زده خود را به بخت رسانیدند و دیگر مانند روز های اول قشقرق نمیکنند .

    • کریم جان کمی علاقلانه تر بنویسید .خواهش میکنم کمی واقعبینانه قضاوت کنید خانم ثمر وابسطه به هیچ حزبی گروهی وارگانی خاصی قومی و قبیله ای نیست خانم هائ مثل سیما ثمر و ملالی جویا امثال اینها مایع افتخار برائ تمام افغانها است که برائ باری بیستم مدال جایزه صلح نوئل را بدست میگیرید به ایت باید تک تک افغانها افتخار کند اون زن پیر نه نوکر ایرات اسن و نه نوکری پاکستان و نه نوکری غرب و نه تابعیت غربی مثل بقیه دارد و همیشه دوش لدوش مردم افغانستان و ملت افغان بوده و از هیچ کمکی دریغ نکرده ایا اگر ثمر قوم پرست بود پس چرا شفاخانه های در شهر کندهار و پکتیا احداث کرده اگر قبیله پرست بود اینکار نمیکرد بیا از خدا بترس کریم جان دست از قوم پرستی و قبیله پرستی وکج باوری دست بردارید برایتان وبرائ مفکوره غلط تان نسبت به این زن متاسفم شما اطلاعاتی کافی نسبت به این زن خادم ندارید والکی پد پد میکنید از شما توفعی هم نیست چون شما عمرتانرا به بودنه بازی و بچه بازی وخروس جنگی حیف کردین بجائ این تفکر هائ غلط وکثیف کمی درست و عاقلانه قضاوت کنید فکر کردن در باره ای شخصیت هائ تاریخی وطن کاری ساده وآسانی هم نیست بچه بازی نیست که 1 بچه داشتی گل اغا میشی و 2 دانه بچه داشتی بیگ میشوید و به همان رتبه ای تان یک عمر افتخار میکنیدو جامعه و فرهنگ مردم و ملت بیچاره را به فحشاه میکشانید ......این هم جوابت بود از مفکوره ای غلط تان نسبت به خانم سیما ثمر

    • صرف دونکته میگویم که سیماسمرمکتب ساز است ولی صرف درچاچوب یک
      ولسوالی. که این خود گویای تعصب عمیق زن مذکور با سایر مردم افغانستان است. وعقل سلیم هیچگاه آنرامستحق چنین مقامی نمی داند.

    • kamelan harf dorost ast kabul press? faqat bishtar ba nafeh ashkas hazarah tabligh mikonad

  • به جای سیما ثمر من کسی که سنگ تهداب ( پارسا ) را در افغانستان در سال 1996 گذاشته است و خودش از سالهای 1960 به مردم افغانستان خدمت نموده است , پیشنهاد میکنم . این زن پیر در سال 2001 توسط اسپ از دوشاخ هندوکش به شمال پاکستان رفت تا کمک های برای باشنده گان دوشاخ هندوکش و اکناف ان بیاور .
    http://www.afghanistan-parsa.o...
    این عکسی مری مک کین بنیان گذار پارسا .
    http://www.afghanistan-parsa.o...
    در سال 2005 مری گوستاوسن با تعلیمات بسیار عالی شروع به کمک مردم افغانستان نمود و امروز ریس پارسا است .
    http://www.afghanistan-parsa.o...

  • جایزه نوبل برای خانم ثمر واقعاً مایه افتخار برای تمام مردم افغانستان خواهد بود

    • mai eftekhar ba hich kas nist ba goz az hezb vahtad chonki sabeqi hezb vahtad darad agr sabeqi hezb vahdat namidasht o zaman mardom ta anazahi qabl mikardan

    • خانم ثمر افتخار هزاره ها است. کاشکی شما چنین بین خود میداشتید.

  • سیما ثمر همانند دیگر نامزدانِ اخذ جائزۀ نوبل، مطابق معیار های بین المللی اهدای جوایز صلح، اکادمیک، خدمات بشری و بشردوستانه معرفی و پیشنهاد گردیده است.

    نقد و نظرهای دوستان در زیرنویس این مقاله، بیانگر برداشت های ایشان از مفهوم واقعی و یا سمبولیک این جایزه و همچنان حکایت از عکسل العمل های احساساتی و شاید هم از روی ارتباطات نژادی و منطقوی بوده و در اصل مطلب تأثیرگذار نخوهد بود.

    آنچه ظاهر بوده و باید مورد تحسین قرار گرفته شود اینست که از جامعۀ عقب مانده، بیسواد و اکثرآ متعصب کشورما یک خانم تحصیل کرده نامزد اهدای این جایزۀ پرنام و آوازۀ جهان گردیده و باید برای هر فرد این سرزمین چه هزاره و یا دیگر برادران وخوهران محترم و خردمتد، ارمغان آور خوشی و افتخار باشد.

    تعلقات سیاسی یک فرد را اگر بدون مدرک و اثناد معتبر، در نابکاری و ناکامی گروه و یا حذب مربوطه، دخیل دانسته و محکوم نمائیم؛ شاید عجولانه بوده و ما را منحیث یک شخص مغرض و غیر عادلانه معرفی خواهد نمود!

    در امان باشید.

  • آقای محترم صالح

    طوریکه در بالا ذکر کردم نیت خانم ثمر هنوز هم خیلی پاک است ولی کاش شهامت را که خانم جویا داشت او هم میداشت.

    متاسفانه کمیسیون حقوق بشر مانند روز های اول سقوط طالبان که همه امیدوار شده بودند تحت ریاست خانم ثمر اقدامات ارزنده در راه محاکمه جنایتکاران جنگی صورت خواهد گرفت ، بعد از همان اولین اخطار و تهدید او بوسیله جنایتکاران مستقر در ولسی جرگه کاری انجام نداده است.

    • تنویر چاچا- چتور است که به عوض خانم سیما ثمر ارین یون را پیشنهاد کنیم که در اثر شجاعت وی اسمعیل یون توانست کتاب سقوی دوم را نوشته کند ویا به نظر اسهالی ات شکریه بارکزی چتور است که شوهر خوانده اش تانکر های تیل دارد وخودش هم با وجود اضافه وزنی خوب استایل میزند ودر یگام محافل شب نیشنی وپیک جنگی در سفارت انگلستان هم میرود؟ اینها خوب هستند نی بخاطری که پختانه هستند وباید پختانه بخاطر نظریه موهومی فاشیستی اکثریت هستند واین افتخار نصیب قومی که 64% (؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟) را تشکیل میدهند گردد؟

      خوب است یا نی لطفا نظرتان را بول وبراز کنید

    • به کسانی که تو پنجابی بچه کثیف و بویناک چتلستان ذکر کرده ی از ثمر تا ملالی جویا و تا داکتر یون و بارکزی هر کدام نوبل داده شود افتخار ما افغانها خواهد بود.

      مگر مطمئین باش که به تروریست پنجابی کثیف و بویناک عفیفه صدیقی داده نمیشود

      حالا مانند نام دیگرت یعنی مزاری مریضی هه هه هه کن

  • دوستان عزیز

    خبر ذیل را قبلا پست کرده بودم آنرا لطف کرده باز هم بخوانید.

    من امید وار هستم خانم ثمر قبل از کسب جایزه نوبل صدای خود را یکبار خیلی رسا در این زمینه بلند کند که دولت افغان و کرزی چرا زیر فشار جهادی های خون آشام ملل متحد را وادار به پنهان نگهداشتن این سند مهم کند که اگر جایزه نوبل را برد هم برایش حلال شود.

    این مقاله در این تاریخ منتشر شده شنبه 02 اکتبر 2010 - آخرین تغییرات در این تاریخ انجام شده است. شنبه 02 اکتبر 2010

    مخفی نگه داشتن گزارشی پیرامون جنایات در افغانستان توسط سازمان ملل

    Reuters / O. Sobhaniنوشتۀ آرش ادیب زاده
    نشریۀ "لوتام" چاپ سوئیس درشمارۀ امروزخود وجود گزارشی مخفی را فاش می سازد که حاکی ازبه وقوع پیوستن فجایع و جنایات و پایمال شدن حقوق بشردرافغانستان، میان سال های 1978 و 2001 می باشد. گزارشی که به دلائلی ازسوی مقامات سازمان ملل متحد پنهان نگه داشته شده و هیچگاه به چاپ نرسیده است.

    مصطفی دانش روزنامه نگاروکارشناس افغانستان درآلمان معتقد است که این گزارش به درخواست "حامد کرزی" مخفی مانده و به چاپ نرسیده است

    • پنهان کردن این سند تاریخی که البته توسط کمسیون حقوق بشر افغانستان تحت رهبری خانم سیما ثمر صورت گرفته است یک خیانت تاریخی تیم فاشیستی و اوغان ذلتی کرزی است.

      تنویر گوساله: خانم ثمر قبلا کار خود را انجام داده است واین کرزی خایین نواده شاه شجاع فرزند رهزن کبیر احمدشاه ملتانی است که خود را خفه خون گرفته وتو اگر وجدان داشته باشی (که البته نداری) دیگر از کرزی طرفداری نمیکنی.

      تنویر گجرنواله: تو باید خود را تحت تداوی عصبی قرار بدهی زیرا از یک طرف طرفداری کرزی را میکنی واز طرف دیگر وی را متهم قرار میدهی که پنهان کاری کرده است.

      تو تعادل فکری نداری ودیوانه هستی. تو را باید در بدرف های چتلستان زندانی کنند تا عقلت به جای بیاید

  • سیما ثر مانند ملالی جویا زن قهرمان است

  • باقی سمندر
    میزان سال ۱۳۹۰ خورشیدی
    اګتوبر سال ۲۰۱۱ میلادی

    سلام به همه خوانندګان کابل پرس?

    من از پیش برای داکتر سیما ثمر وهمه مردم افغانستان این نامزدی جایزه نوبل را تبریک وتهنیت میګویم
    این افتخار برای بیشتر ازنیم نفوس افغانستان که زن ها به طور خاص میباشد وبرای همه مردم افغانستان بطور عام
    امیدوارم که دکتر سیما سمر برنده این جایزه ګردد
    یار زنده وصحبت باقی

  • خار چشم دشمن سیما سمر!

  • کمیسیون حقوق بشر در رأس آن خانم ثمر در چند سال اول بعد از سرنگونی رژیم طالبان وظیفه داشت، که جنایتکاران جنگی را شناسائی کند و برایشان دوسیه های مستند ترتیب دهد.
    سیما ثمر این کار را به طور خیلی مستند و با مصاحبه با هزاران نفر از قربانیان و بازماندگان آنها به انجام رسانید.
    مردم افغانستان منتظر بودند که شاید کمیسیون حقوق بشر این دوسیه ها را به زودترین فرصت در اختیار محاکم بین المللی قرار دهد.
    اما عوض این، سیما جان تمام دوسیه ها را به امریکائی ها تسلیم کرد. که امریکا از آن تا امروز بحیث آله فشار علیه جنایتکاران جنگی استفاده میکند.
    این بود تمام خدمات خانم ثمر برای مردم داغدیده افغانستان و برای حامیان خانم ثمر(امریکا).
    حالا که سیما ثمر از جانب بادارانش جائزه ها نگیرد، پس کی بگیرد؟
    چرا کسی به آقای بشردوست جائزه نمیدهد؟

  • برای خوانندگان عرض سلام دارم
    به قول معروف دیگاره بیرونش کشته و ماره درونش!
    کاش این کمیسیون پر طمطراق خانم سمر یک دستاورد ملموس میداشت. بر جوایز بادآورده بیشمار شان این را نیز بر دیوار دفترش خواهد کوبید. متاسفانه قربانیان جنایات حقوق بشری افغانستان از این جوایز و از موجودیت تشریفاتی کمیسیون ایشان تا هنوز منفعتی نبرده اند.
    اگر کشور یکبار دیگر در کشمکش های عنقریب غرق گردید خانم سمر با این دستاورد شخصی مقام و موقف های اینده اش را از همین حالا محفوظ میدارد. دختر هوشیار.

  • دو سال قبل مصاحبه یک خبرنگار را با خانم سمر که در خانه اش صورت گرفته بود، در تلویزیون دیدم.
    همه مدال ها و جائزه هایش در قاب ها به دیوار سالون آویخته بود. اما زمانیکه کمره موبل و فرش های قالین و بخصوص کوچ و چوکی های سالن بزرگ را نشان میداد (خانم سمر روی کوچ یکه شکل یک قلب سرخ خیلی بزرگ را داشت، نشسته بود)، با خود گفتم، بیشک سمیا خانم ! در زراندوزی از برادران جهادی ات پس نمانده ای!

  • ba arze salam khoda sima samar ra az sharre doshmananeshan hefz kone khoda lanat kone badgoyan ra inra ham khob bedanid har ke charchiz dar bare in shirzan hazara boga hatman haramzade asta ... tamam melathaye donya be khanom sema samar ehteram migozare ,,, hala chanta bisawad haramzada ke az poshte koh pashoda dar bare in khanom bozorg tarikh charchiz miga

  • به امید موفقیت های بیشتر برای بانوی مکتب ساز.

  • خانم ثمر دركشور اشغال شده به خاطر طبق حقوق بشر مبارزه ميگرد جنايات كاران جنگي را محاكم ميكرد بعدن كانديدجايزه ميشد فعلآ مدال براي او حرام ميباشد.

    • تو را چرا آتش گرفته. اگر غیرت داری خودت کاری انجام بده. لابد مثل همتباران انتحاری ات مبارزه میکردی.

  • مهرا آتش نگرفته توراآتش گرفته ازبانومعامله گر دفاع مي كني با باباند جنايت كارش يك جاشده ميدال ميگرد.شرم داشته حقيت هارا بر ملا بساز

    • یکی از افتخارات ما مردم اهمیت دادن به زنان است. مثل شما آنها را با اشتر سودا نمیکنیم. شرم شما مردم داشته باشید که ملک ما را سه صد سال کشور بلا جور کردید.

    • متحرم شمافكرمي كنيدبه خاطر زن بودن اين پيام نوشته باشم بلكه من احترامآآن ها دارم زن ومردبراي من برار ميباشد شما كوتا فكري كرديد مه راه باخوددمقايسه نكن وتشبه به برادران قرون وسطائ مكن .

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس