صفحه نخست > دیدگاه > كيفيت معارف كشور را نميتوان با كميت ارزيابي كرد

كيفيت معارف كشور را نميتوان با كميت ارزيابي كرد

دولت چرا از آغاز براي اين نهاد هاي اموزشي اجازه فعاليت داده است ؟ كه امروز حرف تا اينجا رسيده است كه رييس جمهوري خود از عدم كيفيت لازم در اين نهاد ها سخن مي گويد.
احمد حارث جمالزاده
جمعه 25 مارچ 2011

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

شايد در افغانستان گوشهاي براي شنيدن وجود نداشته باشد كه در معارف كشور چه مي گذر و اگر وجود هم داشته باشد توجهي در قسمت ارتقاي ظرفيت و بلند بردن كيفيت معارف آسيب ديده كشور وجود ندارد.

معارف آنگونه كه از نامش پيداست زير بناي ارزشهاي انساني و شخصيت سازي در يك جامعه را تشكيل ميدهد كه بدون شكل يك جامعه مترقي وبا فرهنگ هم ثمره همين معارف خواهد بود.

شايد در افغانستان گوشهاي براي شنيدن وجود نداشته باشد كه در معارف كشور چه مي گذر و اگر وجود هم داشته باشد توجهي در قسمت ارتقاي ظرفيت و بلند بردن كيفيت معارف آسيب ديده كشور وجود ندارد.

مقامات معارف كشور هميشه از شهامت و دست آورد هاي خويش به سطح رسانه هاي داخلي و بين اللمللي ياد كرده اند و خود را وارث خدمتگذاري و صداقت، نمونه اي از كيفيت و ظريفيت نشان داده اند، ولي اي كاش آنگونه كه در ظاهر اند و در باطن هم مي بود.

كيفيت و ظرفيت معارف را ما نميتوان نظر به يك شهر و يا چند شهر محدود كه كشور ارزيابي كرد و داد از پيشرفت و ارتفا سخن گفت. شايد مقامات محترم كه در اين شهر نسبتا ارام و اسوده سخن مي گويند از نيازمندي هاي معارف درد ديده كشور بصورت كلي آگاه نباشند. ما هنوز هم با كمبود جدي آموزگاران مسلكي و مواد درسي در نقاط مختلف كشور هستيم.

گتی ایمیج

در كابل و چند ولايت محدودي شايد كسانيكه فارغ صنف دوازدهم هستند نتوانند به عنوان آموزگار برگزيده شوند، ولي در تعدادي زياد از ولايات كشور ما شاهد آموزگاران بسيار نا توان هستيم كه به باور كامل گفته ميتوانم استعداد صنف اول را هم ندارد ولي بنا بر ملحوظات و نيازمندي معارف مصروف تدريس فرزندان بي زبان كشور اند و آنها را مصروف نگه ميدارند.

در نخستين روز آغاز سال تعليمي جديد داکتر فاروق وردگ وزیر معارف کشورگفت در سال جديدي خورشيدي تعداد دانش آموزان دختر و پسر در كشور به 8.3 مليون تن خواهد رسيد كه توسط 190 هزار آموزگار آموزش مي بينند.اين در حاليست كه هنوزهم بيشتر از چهارونيم مليون كودك در كشور از مزاياي سواد بي بهره هستند و به دست رسي به آموزش و پرورش ندارند.

حامد كرزي رييس جمهوري كشور نيز در اين مراسم به سخنراني پرداخت و از كيفيت نهاد هاي اموزشي خصوصي بصورت جدي انتقاد كرد و گفت كه اين نهاد ها از كيفيت لازم برخوردار نيستند و از وزراي معارف و تحصيلات عالي خواست كه در اين زمينه نظارت و اقدامات جدي نمايند.

حال سوال اينجاست كه دولت چرا از آغاز براي اين نهاد هاي اموزشي اجازه فعاليت داده است ؟ كه امروز حرف تا اينجا رسيده است كه رييس جمهوري خود از عدم كيفيت لازم در اين نهاد ها سخن مي گويد.

اينكه حرف به رييس جمهوري كشور رسيده است بدون شك وضعيت نهاد هاي خصوصي در كشور بصورت جدي قابل تشويش است و به سر نوشت جوانان و نسل هاي آينده كشور بازي مي نمايند.

من هم معتقد به كيفيت نهاد هاي اموزشي خصوصي در كشور نيستم، چون اساس نهاد هاي خصوصي را تجارت و سرمايه تشكيل ميد هد و زير ساختهاي نهاد هاي خصوصي بر اساس سرمايه و پول استوار است كه اين امر باعث عدم كيفيت لازم در اين نهاد ها مي گردد.

بهتر است ريس جمهوري كشور بجاي انتقاد بصورت جدي به منظور تقويت زيربناهاي آموزشي در كشور اقدام به ارزيابي شفاف و همه جانبه نموده نهاد هاي كه اهميت آموزشي در كشور را ندارد از بين ببرد در غير اينصورت با انتقاد هيچ كاري ساخته نخواهد شد و روان تاجران آموزشي نيز ضعيف نخواهد گرديد.

كارنامه

گالری عکس

واژه های کلیدی

آموزش، مکاتب و دانشگاه

خبرنگار

آنلاین :

شمال پرس

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس