صفحه نخست > دیدگاه > حکمتیار رئیس جمهور آیندهء افغانستان!

حکمتیار رئیس جمهور آیندهء افغانستان!

سید مبین "هاشمی"
دوشنبه 19 دسامبر 2011

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

بلی، ما مردم مظلوم و ستم دیدهء افغانستان از زمانهای دیر به اینسو با نام گلب الدین حکمتیار آشنا هستیم. خصوصاً کسانیکه جنگهای داخلی خانمانسوز را بخاطر داشته باشند آقای حکمتیار را بهتر میشناسند. من نیز از جمله کسانی هستم که حوادث دلخراش کشور خویش را به یاد دارم.

بلی، آن صداهای خرابِ راکت و بمها که مانند دانه های باران بالای مردم پایتخت کشور میریخت هر روز اوقات مردم را تلخ میکرد. هر روز صد ها فامیل مجبور به ترک نمودن کابل میشد. طبعاً کسانیکه توانای آنرا داشتند
اما انسانهای بیچاره و فقیر- که اکثر مردم افغانستان فقیر میباشند- با متحمل شدن تمام مشکلات باز هم راه نجات را به صبر نمودن دیده به زنده گی خویش در آنجا ادامه دادند.

به امید اینکه شاید روزی این تاریکی شب دور گردیده جای آنرا آفتاب نوران بگیرد. همین بود که 10 سال قبل یک تحولاتی صورت گرفت در کشور که اکثر انسانها از آن استفادهء خوبی کردند. در این مدت اقتصاد اکثر انسانها
بلند رقت، بسیاری جوانان شانس تحصیل نمودن را پیدا کردند، یکتعداد از مردم هم با فکر آرام و آسوده زنده گی خویش را پیش بردند.

اما در این اواخر حوادثی رخ داد که اکثر انسانها –طبعاً که سناریو نویسان خارجی میدانستند- خیال آنرا هم کرده نمیتوانستند. یعنی اگر سال گذشته به کسی میگفتید در آینده چنین چیزی بوجود می آید آن شخص بلکه با شما گستاخی میکرد. هدفم روی میز سیاست آمدن مسئلهء به رسمیت شناخته شدن دفتر طالبان در یکی از ممالک اسلامی و
پیشتبانی دولت ایالت متحدهء امریکا وغیره.

اینها مسایلی اند که در اصل دستندر کاران این بازی – امریکا، بعضی سیاستمداران کشور و دیگر ممالک غربی- از ابتدا به میان آمدن چنین چیزی را میدانستند.

زیرا اگر یکبار متدبرانه و بیطرف با خود فکر کنیم خواهیم دریافت که بوجود آمدن گروهی بنام طالبان در مدت کوتاهی و بعد از بین رفتن آنها در ظرف یک یا دو ماه کار آسانی نمیباشد. به هر حال، طالبان آمد مدت
پنج سال حاکمیت کردند و باالآخره بعد از حادثهء مرموزی بنام حادثهء 11 سپتمبر فروپاشی آنها خود نیز بیانگر این معما میباشد. حال سوال اینجاست که گلب الدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی افغانستان- که در تاریخ کتب سیاسی اسلامی نیز از شخصیت وی بحث صورت میگیرد- چرا تا این مدت خاموش مانده حالا با به میان آمدن مسئلهء به
رسمیت شناخته شدن دفتر سیاسی طالبان وی نیز اعلامیهء را راجع به حل بحران موجود در کشور به نشر رسانده است؟ اگر آقای حکمتیار خواهان از بین رفتن بحران است پس چرا خود آمده در پهلوی دیگر هموطنان خود قرار
نمیگیرد؟ اگر حکمتیار و امثال وی خواهان صلح و آرامی هستند پس چرا رو به جنگهای داخلی آورده هزار ها فامیل را با انداختن راکتها آواره ساخت؟

به نظر من تمام اینها بازیی سناریو نویسان غربی میباشد. زیرا آنها میخواهند یک کشور ضعیفی چون افغانستان را به هرشکلی که بخواهند اداره بکنند. اما مشکلی اصلی اینجاست که آنها چنان کاری را میکنند که در
اصل از عقل انسان هم خطور نمیکند. مثلاً به میان آوردن یک گروه دینی بنام طالبان و بعد محو نمودن آنها؛ حالا هم به رسمیت شناختن آنها وغیره. زیرا اگر طالبان یک گروه تروریستی است پس چرا همچو یک گروه را به
میان آودند؟ و زمانیکه به بهانهء تروریستی آنها را از بین بردند پس اکنون با کدام رو همچو یک گروه را به رسمیت میشناسند؟ این خود بیانگر آنست که یک کشور قدرتمندی حامی طالبان میباشد. از اینجا گفته میتوانیم که یا طالبان یک گروه تروریستی نیست چونکه همین اکنون کسانی خواهان به رسمیت شناختن دفتر سیاسی آنها میباشند که همیشه سخن از آزادی، حقوق بشر، محو تروریزم و غیره میزنند. و یا هم کسانیکه از آنها پیشتبانی میکنند آنها نیز تروریست میباشند.

حال مسئله اینجاست که چرا حکمتیار در این وقت میخواهد که راه حلی برای بحرانهای فعلی افغانستان بجوید؟ طبعاً که وی کدام پلانی دارد و یا هم کدام کشور بیگانه برایش کدام وعدهء چرب داده است. زیرا جملات ذبل وی :" ١٦_ هر جناح داخلى و خارجى كه با اين ميثاق مصالحه مخالفت نموده و بر دوام جنگ اصرار ورزد؛ ما و تمامى ملت ما يكجا باهم و دست در دست هم با جنگجويان مقابله نموده و ملت و كشور خود را از شر آنان نجات مى دهيم.

١٧_ خدا را بر اين ميثاق شاهد مى گيريم." نیز اشارهء میکند به هدف وی. جملات فوق از متن " طرح حکمتیار برای حل بحران افغانستان" گرفته شده است که بتاریخ ۱۳۹۰/۹/۲۶ در سایت خبری افغان پیپر نشر شده بود.

بلی، دوستان عزیز اگر روزی آقای حکمتیار ویا شخص نظیر وی رئیس جمهورافغانستان شده رهبری کشور را به دست گیرد -ویا هم به بهانهء صلح یک موقف خوبی را بدست آود- برای ما و شما نباید عجیب و غریب
تمام شود. زیرا کدام ضخص حدس زده میتوانست که گروه طالبان در مدت کوتاهی از بین میرود؟ و یا هم آیا کسی جرأت آنرا داشت که بگوید روزی طالبان دفتر سیاسی خویش را باز خواهند کرد؟ آیا باور کسی می آمد که دشمن سر
سخت طالبان – امریکا- نیز دفتر آنها را به رسمیت شناسد؟ این کار سیاست است. کدام کار چی وقت بوقوع میپیوندد معمایی میباشد که فقط بازیگران سترنج آنرا دانسته میتواند. چونکه د ر دنیای فعلی همه چیز تعلق میگیرد
به قدرت و توانایی. اگر قدرت مالی و معنوی داشته باشید آیندهء دنیارا شما تعین میکنید، نه اگر ضعیف باشید منتظز باشید که دیگران شمار ا به کدام طرف سوق میدهد.

درک من از حوادث فوق چنین بود و خواستم با شما در میان بگذارم. انشاءالله که چنان نخواهد شد.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • ازبد بدترش توبه.
    يوم البتر.به كشور ى كفتدى كه اهالى ان جنكلى بودندى.در مازيه نيز درانجا ملوكان خونخوار بد تراز جانور قوى هيكل,حكمرانى كردند,قصى القب و سعب بودندى .هر خونخوارى اشتهاى قدرت كردندى,يكى بينظر ازديكران حكمتيار راكتبران نشان كردندى.
    دريك كشور فغان ستان شكى نيست كه فغان هميشه شنيده شود,زيرا قوم دغه بغه در حكومت است.راكتبران در فغانستان.همين ديك و همين اش.

    • از موجودیت کشوری بنام افغانستان درجغرافیای جهان نهایت خسته شده ام. ولله یگان وقت از افغان بودن خود وتعلقیت خود به آن سرزمین جهنمی خجالت میکشم . بیشتر از سیصد سال است که درین ملک ویران شده اجیر ها وخودفروش های بی همه چیز( به جز اماننلله خان ) زعامت میکند. وحالا نوبت به گلب الدین این مزدور شناخته شدۀ قرن بیست وجنایت کار سرشناس ، رسیده است. او فرد عقده ئی است زیرا در طفولیت آزار دیده، اگر به قدرت رسید چنان عقده گشائی خواهد کرد که مردم افغانستان به روح پدر ملا عمر کور صلوات خواهند فرستاد.

    • نوبت است این بار نوبت حکمتیار صاحب است .

  • فرستنده
    باقی سمندر
    قوس ۲۸/ آذر سال ۱۳۹۰ خورشیدی
    ۱۹ دسامبر سال ۲۰۱۱ میلادی

    سلام به خوانندګان ارجمند کابل پرس?
    سلام به آقای هاشمی
    وطنداران داغدیده ودرمند من !
    مقاله جالب اقای هاشمی راخواندم - تبصره درمورد مقاله اقای هاشمی را عجالتن برای خویش محفوظ میدارم . من درمورد ګذشته وحال ګلبدین حکمتیار درهمین کابل پرس کم ننوشته ام وبازخواهم نوشت ـ
    اینک شما را به خواندن یک خبر درمورد ګپ های پشت پرده دعوت مینمایم .
    خبررا بخوانیم :

    منابع: گفتگوها ميان امريکا و طالبان، به مرحلۀ نهايى رسيده است
    by جاوېد هميم کاکړ on Dec 19, 2011 - 15:51

    کابل (پژواک، ٢٨قوس ٩٠): آژانس خبرى رويترز بريتانوى، در يک گزارش تازۀ خود به حوالۀ منابع امريکايى ادعا کرده است که مذاکرات ميان طالبان مسلح و ايالات متحدۀ امريکا، به مرحلۀ مهم نهايى رسيده است.

    رويترز در اين گزارش که روزگذشته انتشار يافت، به حوالۀ منابع امريکايى نگاشته است که اين مذاکرات، طى ده ماه گذشته جريان داشت و اکنون به يک مرحلۀ نهايت مهم رسيده است.

    منبع افزوده است که گفتگوهاى متذکره ميان امريکا و نمايندگان ملاعمر، در قطر و جرمنى صورت گرفته است.

    در گزارش آمده است که مقامات امريکايى، وارد مرحلۀ دوم اين مذاکرات شده و دراين مرحله، با افزايش فضاى اعتماد برهمديگر، بحث صورت خواهد گرفت.

    به اساس ادعاى گزارش رايترز، مقامات امريکايى برايش گفته اند که جهت ايجاد فضاى اعتماد، امريکا در اين مورد غور ميکند که بنديان طالبان از گوانتانامو رها شوند.

    در راپور، از نقل مقامات امريکايى نگاشته شده است که در اين مذاکرات، شرايط قبل از وقت براى طالبان گذاشته نشده و در بحثهاى يادشده، اين نيز برملا خواهد شد که طالبان درکجا و چه وقت با حکومت افغانستان به ميز گفتگوها حاضر ميشوند

    طالبان مسلح، هميشه چنين مذاکراتى را رد کرده؛ اما مقامات امريکايى نظريات مختلف را در اين عرصه ابراز نموده اند.

    مارک گروسمان نمايندۀ خاص امريکا براى افغانستان و پاکستان، چند روز قبل در يک مصاحبۀ اختصاصى به آژانس خبرى پژواک گفته بود که آنها به سطح پائين و ابتدايى، با طالبان مسلح روابط برقرار نموده؛ اما در مورد، جزئيات بيشتر ارائه نکرده بود.

    نامبرده افزوده بود که هدف از روابط اين بود تا طالبان مسلح، ترغيب شوند که به زعامت حکومت افغانستان، بخشى از روند صلح محسوب شوند.

    نمايندۀ ويژه امريکا در پاسخ به اين پرسش که آيا طالبان مسلح، براى گفتگوهاى صلح به ميز مذاکره حاضر خواهند شد؟ گفت: ((من اميد وارم که چنين شود.))

    گروسمان دراشاره به اظهارات گذشتۀ خانم کلنتن وزير امورخارجه گفت: آنانيکه به پروسۀ صلح ميپوندند، بايد با القاعده روابط شان را قطع نمايند، از خشونت دست بکشند، به قانون اساسى افغانستان ارج بگذارند، و به حقوق بشر و زنان نيز احترام کنند.

    وى افزود: ((براى گفتگوهاى يادشده، شرايطى وجود دارد. طالبان نيز موقف خود را دارند؛ اما اگر مذاکرات هرنوع باشد، ما به رهبرى حکومت افغانستان از اين پروسه حمايت ميکنيم.))

    شايعات مذاکره با طالبان مسلح، اخيراً درحالى افزايش يافته است که قطر، هفتۀ گذشته به گشايش دفترسياسى طالبان درکشورش، موافقت نمود.

    اگر چه حکومت افغانستان، در نخست به اين کار مخالفت شديد نشان داد و سفيرش را از قطر احضار نمود؛ اما يک روز بعد به رياست حامد کرزى، در نشست سران جهادى و شخصيتهاى ملى، اين طرح پيشکش شد که براى طالبان در ترکيه و يا عربستان سعودى، دفتر افتتاح گردد.

    همچنان رئيس جمهور حامدکرزى، روزگذشته طى مصاحبه با سى ِان ِان گفت که حکومتش، از گشايش دفتر سياسى طالبان در قطر استقبال مى نمايد؛ جاييکه مقامات افغان و ديگران، بتوانند با آنها در مورد راه حل هاى سياسى پيرامون جنگ جارى گفتگو نمايند.

    قراراظهارات نامبرده، اگر در مورد گشايش دفتر سياسى، طالبان خود فيصله نمايند؛ اين بدين معنى است که آنها پيرامون مذاکرات صلح مخالفت ندارند.

    مذاکرات صلح به منظور پايان بخشيدن جنگ جارى، زمانى بطى گرديد که استاد برهان الدين ربانى رئيس شوراى عالى صلح به تاريخ ٢٧سنبله، طى يک حملۀ انتحارى در منزلش در کابل کشته شد.

    بعد از کشته شدن وى، رئيس جمهورحامد کرزى مذاکرات صلح با طالبان مسلح را به تعويق انداخت و افزود که آنها آدرس مشخص براى صلح ندارند.

    محمدحسن حقيار مُبصر مسايل سياسى، گزارش رايترز را حقيقى ميداند و ميگويد که دراين اواخر، چندين بار بين طالبان و امريکا مذاکرات مخفى صورت گرفته است.

    نامبرده در جواب به اين سوال که حکومت افغانستان، چرا از اين گفتگوها در حاشيه قرار دارد؟ به پژواک گفت: ((حکومت آگاه است؛ اما در مذاکرات برايش سهم داده نشده است.))

    حقيار، عامل اين کار را شرايط طالبان وانمود کرد و افزود که طالبان، در مورد گفتگوها با امريکا شرايطى را وضع نموده اند، که حکومت افغانستان بايد در آن اشتراک نورزد.

    به گفتۀ مذکور، طالبان به اين باوراند که حکومت افغانستان، خط مشى مشخصى ندارد و آنها صلاحيت آن را نيز ندارد.

    نامبرده علاوه کرد که خارجيها به طور اخص امريکا، به اين باور است که برخى حلقات در حکومت، با مذاکره مخالفت دارند و گفتگوهاى صلح را به ضرر خود ميدانند.

    فضل الرحمن اوريا تحليلگر سياسى ديگر گفت که حکومت افغان، از گروه هاى مختلف تشکيل شده و به طور حقيقى نمى خواهدکه پروسۀ صلح موفق گردد.

    نامبرده افزود: ((حکومت افغانستان، بايد تاپايان پروسۀ صلح با طالبان، کنار گذاشته شود و گفتگوهاى مستقيم امريکا با طالبان، روند صلح را تسريع خواهد بخشيد.))
    Keywords:

    * طالبان

    آنلاین : آینده افغانستان چګونه خواهدبود ؟

  • lanat ba golbad din kasif wa mafol!

  • سلام و ادب خدمت هموطنان عزیز و شرافتمند بیائید خود را به خواب نزنیم طالب بدون حمایت غرب و امریکا با وجود حضور عساکر یک درجن ممالک پر قدرت در افغاستان نمیتوانست ادامه حیات (فزیکی و یا سیاسی)میداشت دوم اینکه باز شدن دفتر طلب ها ویا امدن و یا نیامدن گلبدین در حلقه حکومت در حال بی خبری ویا بی مشوره رهبران افغانی هم از انهائبکه در حکومت هستند و هم از انهائکه به نوعی بر ضد حکومت هسنتند نیست اماهمه اظهار بی خبری میکنند تا حریف خود را به مردم مقصر معرفی کنند و به علم خود مردم را گول بزنند

  • سلام و احترامات به تمام هموطنان عزیز و کرامی ام
    راکت باران های شهر کابل از طرف اقای حکمتیار هر کز فراموش نمیشود در شهر کهنه محله سراجی موی مبارک شوربازار قبر های دسته جمعی است در بین حویلی ها
    ایا سوال شده است که این قبر ها از کی ها اند
    دوم اینکه شهر کابل در موقع اوج قدرت این جا طلب ها به چندین ملوک الطوایفی تقسیم شده بود
    مردم هزاره در شهر کابل به محله پشتون ها رفته نمیتوانست وتاجیک ها به محله هزاره رفته نمیتوانستند و هم چنان پشتون به محله اوزبک رفته نمی توانستند کوته سنکی دشت برچی قلعه شهاده پل سرخ افشار سیلو چنداول محله هزاره ها بود /سیاسنک کارته نو سید نور محمد شاه مینه رحمن مینه قلعچه بینی حصار نواحی پل چرخی کمری محله کلبدین راکت یار بود/ شهر کهنه وزیر اکبر خان خیر خانه پل باغ عموی شهر نو مکرویان به دست شورای نظار بود
    اکر یک شخص پشتون به محله هزاره میرفت و سر بازان حزب وحدت قروت را نشان میدادند و پرسان میکردند که ای چیست اکر میکفت کروت میدانستند که پشتون است همان جا از بین میرفت
    و اکر یک هزاره به محله پشتون میرفت در همان لحظه بینی اش را میبریدند
    ودر محله افشار سربازان شورای نظار و حزب وحدت به خاط به قدرت کرفتن محله افشار مردم را قتل عام کردند و قوماندانان سیاف به هزار بی ناموسی برداختند دزدی چور چپآول ----------------------------
    و موقعکه بعضی قطعات نظامی به دست رشید رستم بود ملیشه ای های رستم به دختران تجاوز جنسی نمودند
    مسافرانکه به طرف بغلان /پلخمری حرکت میکردند فرمانده های فرقه اسماعیلیه شپش را در بین قوطی کوکرد میکزاشتند وبه مسافرانکه به خصوص پشتون بودند میدادند و در باز کشت از ایشان سوال میشد قوطی شپش کجاست اکر قوی شپش نمیبود نزد مسافر کشته شده بود
    حمله وحشت اور طالبان در بامیان از حمله چنکیز خان مغول کرده وحشت اور بود مردم را قتل عام کردند مساجد تکیه خانه ها را به اتش زدندبه کو دکان زنان رحم نکردند و پس از شکست طالبان قو ماندان های بامیان به مردم اهل تسنن بامیان حمله کردند زنان و دختران جوان را ربودند
    ای مردم عزیز شریف و نجیب افغانستان فریب خایینین ها را نخورید ازموده را ازمودن خطاست
    این چپاولکران غارتکران ملت افغانستان به فکر افغانستان نبودند ونیستند به فکر جمع اوری پول و ساختن خانه های زرق برق هستند این خیانت کاران افغانستان را به نابودی کشانیدند به فکر ملت نیستند تنها و تنها به فکر قدرت هستند

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس