صفحه نخست > دیدگاه > بازی های گود و حاشیه ای مذاکرات قطر

بازی های گود و حاشیه ای مذاکرات قطر

اکنون نمایندگان طالبان به صورت رسمی وارد قطر شده اند تا در زودترین فرصت دفتر خود را در دوحه قطر بازگشایی نمایند. دولت قطر کلیه مصارف دفتر و اعضای خانواده نمایندگان طالبان را متقبل شده است.
محمد اسحاق فياض
دوشنبه 2 جنوری 2012

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

به نظر می رسد روند مذاکره با طالبان مسیری را می پیماید که دولت افغانستان در آن نقش چندانی ندارد، زیرا از زمانی که خبر بازگشایی دفتر طالبان در قطر مطرح گردید، دولت افغانستان با آن به مخالفت پرداخت. دلیل اصلی نا رضایتی دولت افغانستان این است که امریکا بدون این که دولت شورای عالی صلح افغانستان را در جریان بگذارد، خود به تنهایی با نمایندگان طالبان حدود یک ماه پیش مذاکره کرده و در این نشست، امریکا امتیازاتی را به طالبان داده است تا راضی به مذاکره گردد، بازگشایی دفتر رسمی طالبان در قطر، آزادی 5 تن از اعضای بلند پایه گروه طالبان از زندان گوانتانامو که حتی گفته می شود تعداد این افراد اکنون 7 نفر توافق شده است و نیز موضع گیری نرم امریکا در برابر طالبان، از امتیازاتی بود که در نشست مخفیانه امریکا و طالبان صورت گرفت و دولت افغانستان از تمامی این تحولات بی خبر بود.

بعد از انتشار این خبر دولت افغانستان در یک عمل انجام شده قرار گرفت و سفیر خود را از قطر فراخواند و نیز در برابر ازادی 5 تن از سران طالبان و آوردن این افراد به قطر نیز مخالفت کرد و در مورد بازگشایی دفتر طالبان پیشنهاد کرد که در ترکیه و یا عربستان باشد.

اما سرانجام در برابر تمامی برنامه هایی که امریکا برای مذاکره با طالبان روی دست داشت، تسلیم شد. حامد کرزی می گوید برخورداری طالبان از یک نشانی دقیق مذاکره به برقراری گفت و گو کمک می کند. او در بیانیه ای که روز سه شنبه هفته گذشته منتشر کرد، گفت با این که ترجیح می دهد نمایندگی طالبان در ترکیه یا عربستان سعودی مستقر باشد، اگر آمریکایی ها بخواهند این دفتر در قطر تاسیس شود، او هم موافقت خواهد کرد. زیرا برخورداری طرف مقابل از یک نشانی دقیق شرط برداشتن قدم های عملی به سوی آغاز مذاکرات است.

سخنگوی دولت افغانستان در هفته پیش گفت: با توافق طالبان و آمریکا مبنی بر انتقال پنج زندانی طالبان از گوانتانامو به قطر مخالف است. ایمل فیضی گفت، رئیس جمهوری به این دلیل با این موضوع مخالفت کرد که در جریان جزئیات آن نبوده است. یکی از شرط های اصلی برنامه مصالحه با طالبان این است که دولت افغانستان خود، ریاست تماسها و گفتگو ها را داشته باشد. اما سرانجام دولت افغانستان به این امر نیز تن در داد.

قربانیان نسل کشی توسط طالبان

معروفترین این افراد که قرار است زندان گوانتانامو را ترک گویند، "محمد فضل" از فرماندهان طالبان است که در پرونده وی طی سال‌های 1998 تا 2001 میلادی، کشتار مردم بی گناه مزارشریف، قتل دیپلمات‌های ایرانی، آشوب در زندان "قلعه جنگی" مزارشریف که منجر به کشته شدن یک مأمور سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا شد، دیده می شود. دیگر اعضاء طالبان که قرار است مورد معامله قرار گیرند،"نورالله نوری" معاون اداره اطلاعات

طالبان، "عبدالحق واثق" عضو برجسته طالبان، "خیرالله خیرخواه" وزیر داخله این گروه، ملا عبیدالله آخوند وزیر دفاع طالبان، ملا ترابی وزیر عدلیه رژیم طالبان و حتی ملا برادر که سال پیش بازداشت شده بود، می باشند.
همانطوری که گذشت در ابتدا دولت افغانستان با آزادی این افراد و انتقال آنان از گوانتامامو به قطر مخالفت کرده بود، اما اکنون اعضاء شورای عالی صلح با اقدام آمریکا مبنی بر آزادسازی رهبران ارشد طالبان از گوانتانامو و پاکستان، موافقند و آن را یک اقدام اعتماد ساز می دانند که می توانند به مذاکرات صلح با طالبان کمک کنند زیرا آنها از اعضای معروف و قابل اعتماد طالبان به شمار می روند. حتی گفته شده است که این افراد در روند مذاکرات با امریکا سهم دارند و حتی ممکن است در صورتی که مذاکرات امریکا و طالبان به نتیجه برسد، برخی از وزارت خانه ها به این افراد واگذار شود.

قربانیان جنایت طالبان

دولت افغانستان باردیگر در یک عقب نشینی دیگر از گفته های معاون رئیس جمهور امریکا استقبال کرد که در آن گفته بود که امریکا طالبان را دشمن خود نمی داند. به گزارش آسوشیتدپرس، آقای کرزی سه روز پیش در آکادمی علوم کابل گفت از اینکه دولت امریکا طالبان را دشمن خود نمی داند بسیار خوشحال هستم. برخی از کارشناسان نیز بر این عقیده اند که دولت امریکا با ایجاد دفتر طالبان در قطر خواهان آن است که خود مستقیما رهبری گفتگوهای صلح میان دولت افغانستان و طالبان را به عهده گیرد.

اکنون نمایندگان طالبان به صورت رسمی وارد قطر شده اند تا در زودترین فرصت دفتر خود را در دوحه قطر بازگشایی نمایند. دولت قطر کلیه مصارف دفتر و اعضای خانواده نمایندگان طالبان را متقبل شده است. اما در این میان آنچه جالب به نظر می رسد این است که گروه طالبان در حالی که نمایندگان خود را به قطر فرستاده است، به صورت رسمی از آغاز مذاکره با طالبان و برنامه بازگشایی دفترش در قطر اظهار بی اطلاعی می کند. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان به رسانه‌ها گفته است که با رهبر طالبان در این مورد گفتگو کرده و هیچ پاسخی در این مورد دریافت نکرده است. همچنین عبدالسلام ضعیف یک تن از مقام‌های پیشین طالبان نیز گفته است هیچ تایید رسمی از سوی طالبان در رابطه به دفتر قطر وجود ندارد. او گفته است ایجاد چنین دفتری تاکنون تنها یک گمان می‌باشد.
این موضع گیری طالبان نشان می دهد علی رغم تلاش هایی که امریکا برای مذاکرات صلح انجام داده و امتیازات یک طرفه ای که دریافت نموده است، هنوزهم به روند مذاکرات اعتماد چندانی ندارد، زیرا روشن است که گروه طالبان به این زودی ها تن به مذاکره و مصالحه نخواهند داد، مهم ترین هدفی که اکنون طالبان از روند مذاکرات در قطر دنبال می کند، یکی وقت کشی و دیگری به حاشیه راندن دولت افغانستان است.

قربانیان جنایات جنگی طالبان

بسیاری از تحلیل گران به این باورند که شرایط و فشارهای سیاسی موجود در منطقه شرایط سختی را بر حامیان و طرف داران خارجی طالبان وارد کرده است، بعد از مرگ بن لادن در پاکستان، فشارهای بالای پاکستان زیاد شده است، دولت پاکستان نقش دوطرفه ای که در منطقه بازی می کرد اکنون از دست داده است، امریکا فشارهای زیادی بر حامیان طالبان وارد می کند، مسیر روشنی را انتخاب کنند، یا باطالبان باشد یا با مخالفان طالبان. این وضعیت سبب گردیده است که بازی جدیدی باید در منطقه آغاز گردد، این بازی آغاز روند مذاکره با طالبان است، درست است که تا پیش از این طالبان در موقعیتی قرار داشت که حتی پذیرش اصل مذاکره با امریکا و دولت افغانستان را به خود کسر شان می دانست، اما اکنون فشارهای بیرونی روی حامیان طالبان نیازمند یک بازی جدیدی در منطقه است تا در گذر این فرصت و لابی گری هایی که در این میان به وجود می آید، اهدافی را که حامیان طالبان از آن دور گشته دوباره بدست آورند. براین اساس وقت کشی و طول دادن روند مذاکرات یکی از اهدافی است که از همین حالا در روند مذاکرات دیده می شود، بیش از یک ماه است که توافقات روی اصل مذاکرات صورت گرفته است، اما در طول این مدت به تازگی اخبار آن در رسانه ها درز کرده و نمایندگان طالبان در دفتر قطر تعیین گردیده است، روشن است که در روند مذاکرات نیز زمانهای زیادی تلف خواهد شد و در گذر زمان می تواند فرصت های بیشتری برای طالبان و حامیان آن بدست آید. فعلا آنچه مهم است این است که حامیان طالبان با استفاده از برگ برنده مذاکره با طالبان توجه امریکا را به خود جلب کرده است و از فضای تیره و تار موجود کاسته است، اما این که در آینده این مذاکرات کدام سمت سویی پیدا می کند، خود سئوالی است که در آینده روشن خواهد شد و فعلا آنچه مهم است این است که گروه طالبان در قبال یکسری امتیازاتی اصل مذاکره را آنهم با امریکاپذیرفته اما هیچ گاه از حملات و خشونت هایش در افغانستان نکاسته و همچنان نیروهای امریکایی را شکار می کنند.

نکته اساسی دیگری که در اهداف این مذاکرات خوابیده است در حاشیه قرار گرفتن دولت افغانستان است، همانطوری که دولت افغانستان از آغاز این تلاش ها بی خبر بود و در یک عمل انجام شده قرار گرفت، از همین حالا روشن است که بعد از این ابتکار مذاکرات در اختیار دولت افغانستان نخواهد بود و دولت افغانستان و شورای عالی صلح در حاشیه این مذاکرات قرار دارند و این درست همان هدفی است که طالبان آن را دنبال می کنند، زیرا این روند نوعی تحقیردولت کابل است که هم طالبان و هم حامیان آنان آن را می طلبند و دراین روند از مذاکرات آنان به این هدف خود نایل آمده اند.

قربانیان جنایت جنگی طالبان
به هرحال تردیدی وجود ندارد که بازی جدیدی در منطقه اغاز شده است و از سوی دیگر امریکا اگر می خواهد نظامیانش منطقه را ترک کند، باید زمینه خشونت ها را لااقل برای مدتی فروبنشاند و غرق شدن در قضیه افغانستان این کشور را از بسیاری از اهدافش بازداشته است. امریکا نیز بی میل نخواهد بود که با دادن امتیاز به طالبان و شریک ساختن این گروه به دولت زمینه خروج خود را از افغانستان فراهم نمایند و به نحوی دل دوست دیرینه اش پاکستان را بدست آورد.

بزرگترین جنایت فرهنگی تاریخی طالبان

اما این که فرجام این بازی در آینده چه خواهد شد و سرنوشت سیاسی افغانستان در سال جدید میلادی به کدام سمت و سویی کشیده خواهد شد و آیا قطر نقطه عطفی در تحولات سیاسی آینده کشور مبدل خواهد شد یا خیر سئوالی است که لابی گری ها و روند مذاکرات در اینده روشن خواهد کرد.

گالری عکس

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • سلام به همه دوستان و خوانندگان کابل پریس.
    او بیعقل غلط استاد شدی دست را پس کو ارامی
    در صورتیکه تو در پهلوی زن او استاد شدی زن تو باید در پهلوی سیا جان استاد شود.
    به نظر من طالبان بازنده میدان است.
    اشخاصیکه در زندان گونتا ناموبودند وقت استخدام شده است مطمئین باشید این مدت زمانیکه نو کی تنها خوابیده شما هیچ خبر هم نیستید از شکم پر خود میگوید یکدفعه از خانه بوگی در اسمان خراش های قطر و شاور اب گرم بین پارک ها دور از اررس خر و هنگنگ شتر و قو چه سگ چرب ونرم تو بگو دیگه چی.
    اگر کور جان قبول کند یا نکند تفریقه در بین طالب ها انداخته شده است.
    ملا گلبو وارخطا شده وقت نماینده خود را به کابل فرستاده است که مبا دا از شوروای چرب محروم شود .
    معنای سیاست همین است که میبینی و هر زمان که خوب جابجای کرد باز کشتن ان خیلی ساده بوده یک چلی ملا را پیدا کرده و یک دانه بمم در جیب ان جا سازی نموده اهسته میپراند .
    ناگفته نماند که امریکا هر وقت باشد انتقام عساکر خودرا از طالب ها میگیرد.
    گوشکو من برایت یک قصه نوشته کنم.
    در زمان سابق یک پادشاه بود و این پادشاه یک پهلوان خیلی قوی و مغرور داشت پادشاه از پهلوان خویش حراس کرده او را کشت مدت ها گذشت فرزند نیرو مند تر از پدر به جای ماند و پاد شاه که از شجاعت پهلوان خویش اگاه بود او را جهت محافظت خویش استخدام نمود مادر پهلوان تمام داستان را با فرزند خود نموده و اورا اماده انتقام ساخت.
    روزی از روز ها پادشاه جهت خوش گذرانی به شکار به دره های پر خم وپیچ رفت تا اینکه در جای رسید که بسیار جنگل انبو بود و پاد شاه هم پیش در حرکت بود نا گهان مار بسیار بزرگ بالی پادشاه حمله کرد و پادشاه چون دست خالی بود توانمدی دفاع را از خود نداشت صدا زد که پهلوان کمکم کن پهلوان بسیار به ارامی و خونسردی جواب داد چشم پادشاه محبوب بیلاخره ان مار بزرگ پادشاه را بلعیده طوریکه نصف تنه پادشاه در دهن مار و نصف تنه پادشاه در یبرون مانده بود و جوان پهلوان شمشیر خود را کشیده به فرق مار حواله نموده طوریکه گردن مار را با تنه پادشاه بریده و پهلوان خیر خیره بطرف جنازه پادشاه و مار نگاه کرده به یاد پدر خود افتاده چنین میگوید.

    زی یک تیغ کردم دو دشمن تباه شاه از خون بابه مار از خون شاه.

  • مرگ به کسانی که با طالبان مذاکره و آشتی می کنند و کرزی خودش جاسوس آی اس آی است این یک واقعیت معلوم دار است ما مردم افغانستان هیچ کاهی فیصله مذاکره با طالبان را نکردیم و نمی کنیم این جاسوسان هستند که فیصله می کنند و هر کس که با طالبان مذاکره می کند از افغانستان نیست چون اگر ا ز افغاننستان باشد درد مردم افغانستان را می داند

    • فهیم جان دیوانه شدی؟ مذاکره با طالبان را بادارایت می کند،دولت افغانستان در مذاکره هیچ رول ندارد،و دیگر کرزی بیچاره چه گناه دارد اگثریت از رهبران ما مانند خلیلی نوکر ایران، مارشال فهیم نوکر ای اس آی، بسم اله محمدی،نوکر پاکستان و غیره و غیره پس لطفاَ احساسات خود را کنترول کن و دیده برو که دیگر چه کارهای میشود.

  • از دوستان و حامیان امریکائی تان سپاسگذار باشید، که از ده سال به اینطرف یک دولت مافیائی و جنگسالار را بر ما تحمیل کرد و در آینده طالبان و حکمتیار را نیز به آن علاوه میکند.
    از رهبران جنگسالار تان تشکر کنید، که طرفدار پایگاه های نظامی امریکا در میهن ما میباشند، وبخاطریکه در قدرت باقی بمانند در نوکری از همدیگر پیشدستی میکنند.

  • خوب ... پس این داعیه داران حقوق بشر بالاخره در حال تطبیق مفاد حقوق بشر و اعطای امتیاز و حقوق زندگی مرفهانه به مظلومان و رنجدیدگان بشریت اند!!!
    دول کثیف عربی از عربستان وهابی گرفته تا قطر سلفی همگی بدنبال حمایت از این سران مظلوم طالبان اند و کسی به فکر مجازات ملت ظالم افغانستان نیست؟!!! وا حسرتا ...

  • خواننده گان گرامی، ایالات متحده امریکا همواره ازمصالحه ملی در افغانستان حمایت کرده است و مینماید. ما از ابتدا حمایت خود را ازتصمیم حکومت و مردم افغانستان ازبرنامه مصالحه صلح توسط حکومت و مردم افغانستان اعلام داشته ایم و گفته ایم که طالبان و دیگر شورشیان باید از خشونت و همکاری با القاعده دست بردارند، و به قانون اساسی و قانون نافذ در افغانستان منجمله حقوق زنان و اقلیت های قومی احترام قایل شوند. بمنظور حمایت از این تلاش حکومت افغانستان، ایالات متحده امریکا در داخل و بیرون ازافغانستان با کشور های ذیدخل، در تماس بوده تا بتواند آنانی را که در مسئله مذاکرات همکاری کرده میتوانند تشویق نماید تا تأمین صلح و ثبات پایداری در افغانستان تضمین گردد. ده سال قبل با همکاری جامعه جهانی افغانستان توانست ریژیمی را که به شبکه تروریستی القاعده و شرکای بین المللی آنان پناه داده بود سرنگون سازد. بعد از سالیان متمادی جنگ های خانمانسوز، امروز زمان آن رسیده است که تلاش برای مصالحه ملی با آنانی صورت گیرد که میخواهند در اجتماع مدنی افغانستان با افغان ها یکجا به حیث عضو سالم جامعه زندگی کنند. امروز مردم افغانستان بدون هراس ازظلم و ستم آزاد زندگی مینمایند، و افغانستان نیاز مبرم به بازسازی و احیای مجدد دارد تا بتواند خود را از ویرانی های جنگ های خانمانسوز سی سال اخیر دوباره به حالت عادی برگرداند. هدف ما برای آیندۀ افغانستان صلح و خوشبختی دایمی است و به همین منظور از هرنوع مذاکرات صلح که توسط افغان ها رهبری شود حمایت مینماییم. در مورد نظر آقای نادری که گفته است " امریکا حکومت فعلی افغانستان را بالای افغان ها تحمیل نموده است" قضاوت را به شما خواننده گان محترم واگذار میشوم، که آیا ریژیم فعلی افغانستان را امریکا تعیین نموده و یا اینکه افغان ها خودشان؟ دوستان گرامی، فراموش نشود که افغانستان در یک دهه اخیر دو انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی را نیزدریک فضای کاملأ دیموکراتیک پشت سر گذشتانده است.
    با احترام
    نورزی جهانی
    مرکز فرماندهی ایالات متحده امریکا
    تیم گفتمان دیجیتال دری
    www.centcom.mil
    http://www.facebook.com/CENTCOMFarsi

    آنلاین : بازی های گود و حاشیه ای مذاکرات قطر

    • آقای مستر نورزی و آنهم جهانی ، احترام و سلام تقدیم است . ندانستم آقای مستر بچه نور که تخلص تان زی و زوی است و گپ و سخن تان از سنتکوم امریکا ، کدام یک را بپذیریم ؟ سخنگوی ، نماینده و یا اجنتی که نان جویده شده امریکائیان را دوباره جویده ، داد از دموکراسی صادراتی امریکا می زند ؟

      چقدر شما و پیش از شما آقای مستر حیدری مزدوران امریکا پررو اید که با این املا و انشأ همه چیز را میدانید و باز خاک خشک را خاک باتک می کنید که امریکا دوستان مردم اوغانستان اند ؟

      آقای مستر نورزی ! آیا همین امریکا نبود که بخاطر قصور از شوروی مردم ما را به خاک و خون انداخت و تمام قدرت خویش را بکار بست تا انتقام بی آبرویی ویتنام را ازشوروی بگیرد ؟ آیا همین امریکا نبود که سگان جنگی تربیت شده در دستگاه اجنتوری اش را بعد ازینکه اخ دل از شوروی کشید ، بجان مال و سرنوشت مردم ما رها کرد و رفت که رفت ؟ آیا همین امریکا نبود که به اساس پالیسی وال استریت ده سال سرباز خود را به کشتن داد و امروز همان دشمن خود را که گویا فاجعه آفرین 11سپتامبر بودند دوباره به آغوش گرفت و با شوکت و شان با ایشان در قطر پیک بالا می کنند ؟ آیا همین امریکا نبود که جنرال دیوید پتریوس را بخاطر سرپیچی ازفرمان وال ستریتان عزل کرد تا راز و اسرار سنتکوم پوشیده بماند ؟ چگونه شما چنین ادعای میان تهی را از بقچه زوی و زی خود کشیده برخ همگان میکشید که کدو مانند سیب است ، نمی دانم ؟ همه می دانند که کدو با همان کته گی میان تهی و سیب با همان کوچکی میان پُر است آخر شما که فکر کنم نام خدا مرد بالغید و کوران را نشاید توصیف رنگین بودن دنیای هستی پیش جوران کردن !

      آقای مستر نورزی ! اینگونه پیامها که امریکا دوست اوغانستان است را در کتاب های مکاتب ابتدائیه آمریکا و غرب بنویسید که نشان غیرت و شهامت در نوکری را به سینۀ تان بیآویزند نه در کابل پرس? !

  • اکر قرار است که بی طرفانه نشرات دارید لطفا جنایات دوران مجاهدین را نیز مفصل نشر کنید .

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس