Kabul Press, World Media Home, Associated with RAHA in exile

 

 

No Censorship!

Letter to Editor

RAHA PEN CLUB, Afghanistan Centre

English

Portuguese

Spanish

Pashto

E- Afghanistan/Web Hosting

زنان سهم بيشتر می خواهند

اعلامیه کمیته مشارکت سیاسی زنان افغانستان  در مورد لیست پیشنهادی کابینه و شورای عالی ستره محکمه

 ما جمعی  از فعالین  حقوق زن که نمایندگی نهاد های مختلف جامعه مدنی را در مجمعی زیر نام کمیته مشارکت سیاسی زنان برعهد ه داریم  .با  خوشبینی و اتکا به تحولات و پیشرفت های   اخیر پس از موافقتنامه بن در افغانستان ،انتظار  سلسله ای از تغیرات بنیادی را در راستای برابری انسانی زن و مرد در سطوح مختلف سیاسی و اجتماعی داشتیم وداریم.

 قانون اساسی افغانستان و  الحاق  دولت به میثاق های بین الملل(اهداف انکشافی هزاره،کنوانسیون رفع هر نوع تبعیض علیه زنان، توافقنامه لندن)  نمایانگرتعهدات دولت مبنی بر  ( برابری جنسیتی) درسطوح مختلف به و یژه سیاسی است ولی در عین حال این تعهدات چالش هاومسولیت های بزرگی را فرا راه دولت (ج ا. ا ) قرار داده است که نیاز به   اقدام جدی در تحقق و اجرا آن  دارد.

متأسفانه پس از اعلان لیست کابینه و شورای عالی ستره محکمه دریافتیم که دولت  افغانستان نه تنها در تحقق این تعهدات اقدام عملی ننموده بلکه در تضاد با همه این تعهدات کابینهَ ناکامی را که در طول چندین سال با تمام حمایه مادی و معنوی بین المللی تغیر قابل ملاحظه را در زیر ساخت های اجتماعی و اقتصادی جامعه وارد ننموده است  دوباره با تغییر موقعیت ها معرفی  نموده است که خلاف توقع شهروندان افغانستان است.

دولت افغانستان نباید فراموش کند که 42  درصد  رایَ مشروعیت خود را از زنان آورده است و بخشی از اعتبار سیاسی اش در جامعه جهانی ، به حضور ومشارکت نسبی زنان مربوط است . بیشتر از 50  درصد نفوس این کشور را زنان با مطالبات خاص خود تشکیل میدهند. دراین رابطه ، کمیته مشارکت سیاسی زنان چهار نامه عنوانی رئیَس دولت جهت رایزنی برای مشارکت فعال زنان در قوای سه گانه دولت فرستاده است که  متاَسفانه هیچ نوع پاسخی به آن مطالبات دریافت نشده است.

حال که لست کابینه با نام فقط یک زن و آن هم برای وزارت امور زنان و لیست شورای عالی ستره محکمه بدون زن اعلان شده است،  از شورای ملی ( پارلمان) افغانستان که نماینده گان مردم و مظهر اراده مردم اند توقع داریم تا لست پیشنهادی کابینه و شورای عالی ستره محکمه را به صورت عموم رد نموده  و جهت تجدید نظر برای سهم دادن  زنان در هر دو لست  به ریاست دولت بفرستند.

 تجارب کشور های جهان نشان داده که اشتراک  زنان در امور سیاسی اجتماعی نه تنها برای اعاده حقوق شان موثر واقع شده است، بلکه روند بازسازی را در یک کشور تسریع میبخشد. بنا ازمراجع تصمیم گیرنده و پارلمان می خواهیم تا در ترکیب کابینه و شورای عالی ستره محکمه ، حق مشارکت زنان را رعایت نمایند.

 همچنان با این  باور که زنان افغان در را ه انداختن اختلافات قومی و لسانی هیچ نوع سهم و نقشی نداشته اند ومطالبات آنان هرگز صبغه قومی و تباری نداشته است بنـآ در گزینش و تعیین آنان  در کرسی های وزرات، ریاست و شورای عالی ستره محکمه، ملیت، منطقه و لسان شان  معیارو  و محک قرار نگرفته بلکه شایسته گی ، تخصص و سابقه کاری خوب شان اصل باشد .همانگونه که آرزومندیم در مورد وزرای مرد وسایر کارکنان دولتی نیز ،جز بر شایستگی وپاکی تاکید نگردد.

 شورای عالی ستره محکمه که  صلا حیت تفسیر قانون اساسی را عهده دار است  باید از کنترول یک گروه سیاسی و مذهبی  مشخص بیرون شده و تشکیل آ ن مرکب از افراد(زن و مرد)  متخصص علم حقوق  با بینش جنسیتی باشد.

کمیته مشارکت سیاسی زنان با در نظر گرفتن موارد بالا امیدوار است که نقش زنان  در کا بینه  آینده و شو رای عالی  ستره محکمه افغانستان بیش از این سمبولیک نبوده و زنان نقش مساوی را در تصمیم گیری های بزرگ کشوری با مردان ادا نمایند .

برای فرستادن نظرات اينجا را کليک کنيد

نوشته شده در روز 5 حمل 1385 - ساعت 12:30 به وقت کابل

اگر می خواهيد سايت اينترنتی مخصوص خود را داشته باشيد!

اگر بدنبال افزايش اعتبار می باشيد!

و اگر ارتباطات گسترده و ارزان می خواهيد

آگهی و اعلان شما در اينجا

دريافت کتاب افغانستان الکترونيکی (ميزبانی وب)

ثبت قلمرو اينترنتی

طراحی وب

ميزبانی حرفه ای وب

پنج هزار مگابايت فضا

دوهزار و پنجصد ايميل

دارای تمام امکانات امنيتی

پهنای باند صد و پنجاه گيگابايت

تماس:      0799390025

Top Global Newspapers: Asia    Latin America    Africa   Europe   USA    Canada    Australia  

فقط با ذکر ماخذ، نام نويسنده و  تاريخ انتشار می توانيد از مطالب ، عکس ها و آثار ديگر در کابل پرس استفاده کنيد                Members Login

As the mind has no boundaries, the RAHA concept does not have frontiers and is opposed to information and cultural control by global communication entities whether media conglomerates, states or local governments, or religions


Kamran Mir Hazar: Editor-in-Chief / Afghanistan/ Kabul/ Mobile: 0093 799390025/ Email: editor at kabulpress.org

info at kabulpress.org   reader at kabulpress.org

Copyright© Kabul Press, World Media Home 2004 -2006

کليه ی حقوق بر اساس قوانين کپی رايت  محفوظ و متعلق به سايت کابل پرس می باشد