تظاهرات و کشتار معترضان در بغلان به روایت عکس
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
بغلان یکی از ولایت هایی است که هزاره ها بويژه هزاره های اسماعیلی و هزاره های اهل سنت اکثریت را دارند اما با این وجود، حضور آنان در نهادهای اجرایی در پایین ترین سطح ممکن قرار دارد. برای چندین دهه، مافیای سید منصور نادری در همکاری با حکومت های قبایلی دست به محدود کردن سیستماتیک و بهره کشی و کشتار نخبگان هزاره اسماعیلی زده و در کنار آن در همکاری با حلقات استخباراتی قبایلی همچون حنیف اتمر، تلاش های وسیعی را برای جابجایی ناقلان در این ولایت کرده اند. آنان تلاش دارند تا اکثریت جمعیتی این ولایت را تغییر دهند و تبعیض سیستماتیک را در کنار پاکسازی قومی پیش ببرند.
اعتراض هزاره های سنی مذهب در بغلان نه تنها به تقلب در انتخابات است بلکه اعتراض به تبعیض های سیستماتیک نیز می باشد.
بیانیه هیئت رهبری شورای هزاره های اهل سنت
در پیوند به اعلان نتایج انتخابات بغلان و اعاده حقوق محبوب الله غفاری
در سال گذشته مردم ما شاهد برگزاری انتخابات پارلمانی بودند. مردم با قبول انواع مشکلات به پای صندوقهای رای رفتند و به کاندیدان دلخواه خویش رای دادند. اما با تاسف که مسئولین و کمیشنران متقلب و خیانت کار کمیسیونهای انتخاباتی بدون حرمت گذاشتن به آرمانها و خواستهای ملیونی مردم و در تبانی با حلقات و مافیای زر و زور بر اراده ملت شریف افغانستان دست برد زدند. آنها نه تنها انتخابات را بر اساس قانون و مصوبه های انتخاباتی مدیریت نکردند که این پروسه ملی را به سخره گرفته و با اخذ رشوه و معامله گری های بازاری آن را بدنام کردند که همه مردم افغانستان شاهد این رسوایی عام بودند.
شورای سراسری هزاره های اهل سنت افغانستان که کاندیدان خویش را هم در مرکز و هم در ولایات کشور به پروسه کارزارهای انتخاباتی معرفی کرده بود، هریک به توطئه های گوناگون مواجه و از لست برندگان حذف شدند که از این جمع وکیل محبوب الله غفاری کاندید پیشتاز حوزه بغلان با اخذ بالاتر از سیزده هزار رای در دور اول شمارش آرا با تاسف که از لست برندگان حذف شد. کمیسیون ولایتی بغلان با شمارش دوباره، رای بایومتریک شده او را بالاتراز شش هزار اعلان کرد. سپس کمیسیون سمع شکایات در یک برنامه از پیش طراحی شده با دستهای پنهان و آشکار غفاری را از داخل کمیسیون گرفتار و به توقیف خانه کابل فرستادند که تا کنون دلیل گرفتاری او معلوم نیست و هیچگونه بازپرسی هم از ایشان صورت نگرفته است. همه این ها نشان می دهد که جریانهای سیاسی و افراد معلوم الحال وابسته به قدرت نمی خواهند که از این قوم کسی در جایگاه وکالت مردم خویش بوده باشند.
بلاخره کمیشنران جدید انتخابات در پیوند با خیانت و جنایات کمشنران قبلی و تحت فشار حکومت، نتایج انتخاباتی ولایت بغلان را بدون آنکه کوچکترین رسیدگی به شکایات کاندیدان صورت گرفته باشد، اعلام داشتند که بازهم آقای غفاری در لست برنگان شامل نیست.
اینک مردم بغلان در دفاع از رای خویش و با شعار «رای ما را ندزدید» به جاده ها آمده و شاهراه کابل- شمال را در شهر پلخمری بسته اند. در صورتی که کمیسیونهای انتخاباتی و حکومت وحدت ملی در مورد سرنوشت محبوب الله غفاری تجدید نظر ننماید، به زودترین فرصت دامنه اعتراضات مدنی و مردمی در ساحات مختلف کشور گسترش می یابد.
شورای سراسری هزاره های اهل سنت افغانستان در حالی که چنین بی عدالتی ها و تبعیض سیستماتیک قومی را در کشور تقبیح می کند، خواستار رهایی و اعاده حقوق آقای غفاری است.
هیئت رهبری شورای هزاره های اهل سنت