صفحه نخست > خبر و گزارش > شهروندان بامیان: کشتار مردم هزاره در غور یک نسل کشی تمام عیار است

شهروندان بامیان: کشتار مردم هزاره در غور یک نسل کشی تمام عیار است

استخوان ها ی کودکانی بامیانی که در سرمای زمستان جان شان را در کوه پایه ها بابا از دست داده بودند هنوز همانجاست و مادران و خواهران هنوز چشم های شان به دروازه ها دوخته است که شاید جوانان شان از دشت لیلی مزار باز گردند و تابوت جوانان ارزگانی ما هنوز در دم دروازهای خانه شان است که باز این بار به جرمی، بینی و چشم و قد و قیافیه مان در غور سر بریده می شویم و این سوالیست که هر یک ما باید از خود بپرسیم که چرا، ما سالهاست که شوله خوده خورده، پرده خوده کدیم اما باز هم ما را نگذاشتند و هر روز ما را کشتند و از کشتن ما لذت بردند
جواد صادع لاکو
يكشنبه 27 جولای 2014

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

عکاسان: لطیف عظیمی و محمد روحانی

حادثه غور تدوام نسل کشی هزاره ها
امروز دهها تن از شهروندان، فعالان مدنی، حقوق بشر و حقوق زن در ولایت بامیان مرکز هزارستان طی یک راهپیمایی نسل کشی هزاره ها را محکوم نموده و خواستار فشارهای بین المللی در رابطه به نسل کشی هزاره ها از سوی سازمان ملل متحد و نهادهای مدافع حقوق بشر شدند.

در حادثه جمعه شب ولایت غور که مسافرین در ابتدا توسط طالبان از موترهای شان پیاده گردیده و بعد از شناسای تعداد ۱۸ نفر که هویت شان هزاره ثابت میشوند توسط طالبان رگبار و گردن شان بریده می گردند که این افراد شامل زن، کودک، نو عروس و مردان عادی و مشاور والی ولایت غور می باشند.

مردم و فعالان مدنی بامیان با شعارهای: طالبان ارگ نشین، بدتر اند از طالبان، طالب جنایت میکند، کرزی حمایت میکند، کرزی ما امنیت میخواهیم، سازمان ملل تا کی سکوت؟ طالبان برادر من نیستند، قاتل من هست، شهید گلگون کفن، خون تو ، خون من و… باسخنرانی داغ و کلمات شدید سخنرانان چون:

محی الدین فرهمند فعال مدنی و رئیس سازمان انقلاب فرهنگی افغانستان با بیان حقایق و رسیدن به جامعه ی که در ان از زیاده خواهی، ظلم و بی عدالتی سخنی نباشد آغاز یافت، سخنران بعدی روح الله فروغ رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر دفتر ساحوی بامیان بود، وی طی سخنان شدید این عمل را یک جنایت ضد بشری خوانده و گفت باید عاملین این فاجعه به پنجه قانون سپرده شود، سخنران دیگر استاد اسماعیل ذکی هماهنگ کننده شبکه جامعه مدنی و حقوق بشر بامیان بود وی گفت به چه جرمی این مردم کشته شده اند؟ ایا دولت توان دفاع از شهروندان شان را ندارد؟ دولت باید از برخورد خنثی گونه اش فاصله بگیرد و برای مردم واضح بسازد که با ماست یا با برادران نا راضی اش؟

سخنران آخری جواد صادع لاکو فعال مدنی و فرهنگی هزارستان بود، وی گفت که : خون مردم بی گناه ما در روی سرکهای کویته هنوز هم باقی است، استخوان های کودکانی بامیانی که در سرمای زمستان جان شان را در کوه پایه ها بابا از دست داده بودند هنوز همانجاست و مادران و خواهران هنوز چشم های شان به دروازه ها دوخته است که شاید جوانان شان از دشت لیلی مزار باز گردند و تابوت جوانان ارزگانی ما هنوز در دم دروازهای خانه شان است که باز این بار به جرمی، بینی و چشم و قد و قیافیه مان در غور سر بریده می شویم و این سوالیست که هر یک ما باید از خود بپرسیم که چرا، ما سالهاست که شوله خوده خورده، پرده خوده کدیم اما باز هم ما را نگذاشتند و هر روز ما را کشتند و از کشتن ما لذت بردند اما ما اگر یک نشویم میده موشیم، عاقبت ده بیگانه بنده موشیم، وی گفت که بیایید انقدر به خیابانها بریزیم که با نا فرمانی ها خیابانی خویش سکوت چندین قرنه را بشکنیم.

در آخر طیبه خاوری فعال مدنی قطعنامه پنج ماده ی مردم و فعالان مدنی بامیان را به خوانش گرفت که در ان از سازمان ملل متحد خواستار متوقف ساختن کشتار زنجیره ی هزاره ها شدند و از دولت افغانستان خواستار محاکمه عاملین حادثه غور شده بودند. در قسمتی از برنامه نصرالله توکلی جوان خوش صدای هزارستان خاطره فریادگر آواز خودی داوود سرخوش ” کشکی کافر بودی دشمون مو الی” را همانند مزار و بامیان اینبار در چوک الیکین زنده نمود.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • از فعاليت هاي مدني متشكر و ممنون ميتوان بود ولي راه حل اساسي جاي ديگر هست و آن اينكه
    مردم به خاك و خون افتيده اند ولي داكتر عبدالله به زير تاك حويلي خود نشسته تا مگر اشرف غني با تقلب بتواند مسوليت رياست دولت را به دست گيرد عبدالله نام خود را به وسيله من و شما بلند كرده (كشيده) ديگر فقط گويا هدفش همين بود و بس، فكر ميكند توان و غيرت حكومت نمودن را ندارد لذا باطل نمودن صندوق هاي امرخيل از اين نظر مطابق ميل اش نيست.
    بياييد از عبدالله مسولانه سوال نماييم اينكه:
    ١.صندوق هاي را كه امر خيل و طرفداران عملكرد او بجاي مردم پر نموده بودند، از راي سفيد جدا مينمايي يا نه؟
    ٢. معيار براي شناسايي صندوق هاي امرخيل طرح مينمايي يا نه؟ و
    ٣. آن معيار را داخل طرزالعمل ابطال اراي تقلبي مينمايي يا نه؟
    ٤. به كميسيون ايجاد شده چند جانبه صلاحيت تصميم گيري رد صندوق هاي امر خيل را ميگيري يا نه؟
    اگر تا روز شنبه عبدالله اين كار ها را انجام نمي دهد برايش بفهمانيم اينكه بيشتر از اين نمي خواهيم به خاك و خون بيافتيم، خوار و ذليل اش ميسازيم و نمي گزاريم با حيثيت ما اين چنين بازي كند و شايد روزي از دست من و شما از كشور فرار كند ولي در نهايت كشته شدن اش ميتواند با عث گردد اورا كمي ببخشيم.
    با احترام

  • با عرض سلام و احترام،
    جای شکی نیست که گرفتن حیات هر انسان بیگناه(بدون محکمه و یا در جنگ رویا رو!) یک عمل ترورستی و به هیچ شکل قابل قبول انسان و انسانیت نیست.
    ولی گویند آزموده را ازمودن خطاست !!!
    آیا هنوز هم شما ها از قاتلین دیروز منجمله عبدالله امیدواری دارید که این یکتن از قاتلین بیشتر از ۷۰ هزار کابلی منجمله مردم افشار تقاضا دارید که نابسامانیهای کشور را با بدست گرفتن کرسی ریاست جمهوری حل خواهد کرد؟؟ نخیر نی هر گز نی.
    تا که یک شخص پاک نهاد چو داکتر صاحب رمضان بشر دوست قدرت قسمی یا کلی نداشته باشد ، اعتبار به عبدالله و شورای نزار سراب است و فقط میش را با گرگ سپردن
    با عرض حرمت

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس