صفحه نخست > فرهنگ، ادبیات و هنر > جشن گل بادام و يادی از نسخه خطی

جشن گل بادام و يادی از نسخه خطی

حامد کرزی، در اثر سکته مغزی، قسمت نيم کره غربی مغزش مختل شد و دچار فراموشی گردید. با تاسف ولايت دايکندی در همان قسمت بایگانی نيم کره غربی مغز قرار داشته که کاملا محو شده است. پزشکان معالج هر چه شوک الکترونيکی ايجاد می کنند تا دايکندی را به خاطر کرزی بياورند؛ ولی، تاکنون موفق به بازگرداندن حافظه کرزی نشده و دايکندی همچنان در فراموشی به سر می برد.
يكشنبه 19 آپریل 2009

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

کابل پرس?: درست اواخر سال 1384 خورشیدی بود که " ابوسعید" در دايکندی دست به انتشار دو هفته نامه ی " نسخه خطی" زد که در دايکندی با کپی شدن اين دو هفته نامه دست به دست شد و بيرون از دايکندی از طريق سایت کابل پرس در دسترس علاقمندان قرار گرفت.

نسخه ی خطی با طنز ناب به قلم ابوسعید با سرعت جایی خاص ميان علاقمندان باز کرد و خوانندگان با اشتياق آن را خواندند و با آن همراهی کردند. اين دو هفته نامه با دست خط ابوسعيد بدون استفاده از کامپيوتر منتشر می شد.

در يکی از طنزهای نسخه ی خطی چنين آمده بود:

حامد کرزی سکته مغزی شد:

سه خط خبر: حامد کرزی رييس جمهور افغانستان دچار سکته مغزی شد.

تفصيل خبر: حامد کرزی، در اثر سکته مغزی، قسمت نيم کره غربی مغزش مختل شد و دچار فراموشی گردید. با تاسف ولايت دايکندی در همان قسمت بایگانی نيم کره غربی مغز قرار داشته که کاملا محو شده است.

پزشکان معالج هر چه شوک الکترونيکی ايجاد می کنند تا دايکندی را به خاطر کرزی بياورند؛ ولی، تاکنون موفق به بازگرداندن حافظه کرزی نشده و دايکندی همچنان در فراموشی به سر می برد.

اين نوشته ی کوتاه طنز به اندازه کافی خود گويای بسیاری چيزهاست.

ابوسعید در شماره سوم، سال اول دو هفته نامه ی نسخه ی خطی در سرمقاله اش درباره "جشن گل بادام" نوشته بود. دايکندی سرزمين بادام است و همه ساله اوايل بهار، شکوفه های بادام به دايکندی چهره ای ديگر می دهد. کشاورزان بعد از چند ماه مراقبت و نگهداری از درختان بادام، محصولات خود را برای فروش به کابل و غزنی می برند. گرچه آنان ناچار می شوند بادام کاغذی را مثلا، بادامی که با دست پوست از هسته جدا می شود را از روی ناچاری و به سبب عدم حمايت و توجه مقامات فاسد کابل، با قيمت ارزانی به فروش برسانند اما بادام بهتر از خشخاش است. گرچه در اين مملکت آنکه خشخاش می کارد مورد لطف و عنایت قرار می گیرد، کمک های بین المللی و توجهات خاص دولتی همراهش می شود اما مردم دایکندی بادام را به خشخاش ترجیح داده اند.

ابوسعید نوشته بود که هموطنان گرامی دايکندی! بياييد از سال آينده و از نوروز آينده، روزی را اختصاص بدهيم برای شروع نو شدن و روزی را برای " جشن گل بادام".

اين طرح ابوسعید نيز با استقبال خوب مردم روبرو شد اما متاسفانه اين جشن امسال برگزار نشد.

به اين خبر سازمان آکسفام دقت کنيد:

آکسفام: ولایت دایکندی، جایی که زندگی نیم میلیون انسان به کشاورزی وابسته است، ریاست زراعت در سال 2007 فقط دو هزار و چهارصد (2400) دالر امریکایی بودجه بخاطر کشاورزی منطقه داشته است.

با اين وجود ديگر چه توقعی می توان از حکومت فاسد حامد کرزی داشت؟

در دايکندی چه می گذرد؟

برای خواندن شماره های نخست نسخه ی
خطی از پيوندهای زير استفاده کنيد:



نسخه ی خطی


نخستين نشريه خطی دايکندی در عصر
کامپيوتر


شماره چهار صفحه  1    3  4



شماره سه صفحه  1    3  4


شماره دو صفحه  1  2     4


شماره يک صفحه  1    3  4


( توجه داشته باشيد که شما برای مطالعه نياز به نرم افزار ورد
داريد)

 

 

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس