صفحه نخست > دیدگاه > انتخابات > از غزنی به پکتیکا

از غزنی به پکتیکا

4 ماه معاش معلمین را از سال 1387 به ماه جوزا 1388 داده اند. یعنی هفت ماه با تأخیر آنهم معاش 4000 افغانی که پول نان خشک برای یک فامیل دو نفره نه میشود. دلیل این تأخیر: معاش معلمین را رئیس حیف و میل کرده. معاش 4 ماه سال 1388 را هنوز نداده است./ از هر ولایت افغانستان که به ولایت دیگر سفر کنیم متأسفانه در بین راه دشت ، خار و خاک است و چند قلعه و بازار پراکنده. از غزنی به پکتیکا من شاهد چنین واقعیت دلخراش بودم اما از آب بند سردی که در(1346) ساخته شده متأسفانه هم درست استفاده نمیشود.
داکتر رمضان بشردوست
شنبه 11 جولای 2009

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

از هر ولایت افغانستان که به ولایت دیگر سفر کنیم متأسفانه در بین راه دشت ، خار و خاک است و چند قلعه و بازار پراکنده. از غزنی به پکتیکا من شاهد چنین واقعیت دلخراش بودم اما از آب بند سردی که در(1346) ساخته شده متأسفانه هم درست استفاده نمیشود.

با وارد شدن به پکتیکا علامه و نشانه جنگ خود به خود عیان می شود. کاروان کمپاین مرد علم و عمل روز چهار شنبه 17 سرطان 1381 مطابق July, 8, 2009 وارد پکتیکا شد. اولین برخورد ما با پکتیکا عکس موتری است که در چند متری پوسته نظامی قربانی جنگ شده است.

شرن مرکز پکتیکا شهر جدید است که در سال 1358 بعنوان مرکز پکتیکا تعیین شده و به قول اهالی، دشتی بود که تبدیل به شهر شده است. همه چیز نو است اما هیچ چیز وجود ندارد حتی خانه و منزل رهایشی وجود ندارد.

شرن برای مامورین دولت تبدیل به یک زندان سر باز تبدیل شده است چون تمام مامورین دولت از والی تااجیر تقریبأ روز در دفاتر خود کار کرده و شب در همانجا زنده گی میکنند خانه و منزل رهایشی برای کرایه در خود شرن وجود ندارد.

از برق خبری نیست ، در تمام پکتیکا یک فابریکه وجود ندارد. پوهنتون نیست یک دارالمعلمین وجود دارد که آنهم در شرن مرکز پکتیکا نیست بلکه در یکی از ولسوالی های آن بنام اورگون است. رشوت خوری مرض ساری تمام ادارات افغانستان است اما در پکتیکا دربخش معارف از باور کردن همه دور به نظر می رسد اما واقعیت تلخ امروز پکتیکا است:

4 ماه معاش معلمین را از سال 1387 به ماه جوزا 1388 داده اند. یعنی هفت ماه با تأخیر آنهم معاش 4000 افغانی که پول نان خشک برای یک فامیل دو نفره نه میشود.

دلیل این تأخیر: معاش معلمین را رئیس حیف و میل کرده. معاش 4 ماه سال 1388 را هنوز نداده است.

هموطنان عزیز!

من تنها کاندید ریاست جمهوری می باشم که در بین مردم برای کمپاین می روم چون کمپاین ریاست جمهوری کانکور زیبائی نیست که پوستر ها و عکس های چند متره و رنگارنگ خود را مثل امیتا بچن با شعار های عمومی چاپ و برای مردم بدهیم.

کاندید باید بین مردم برود، اهداف، پروگرام و برنامه خود را برای رأی دهنده گان تشریح و توزیع کند، به سوالهای آنها پاسخ بگوید، درد ، رنج و مشکلات ملت را از نزدیک بیبیند ولمس کند.

هدف من، رفتن در تمام و لایات و حتی بعضی ولسوالی ها تا جائیکه وقت اجازه میدهد می باشد. کمپاین خود را از ولایت ننگرهار شروع کردم تا امروز از ننگرهار لغمان ، کنړ، لوگر ، پکتیا، غزنی و پکتیکا دیدن کرده ام.

گزارش سفر من در ویب سایت من www.bashardost.org بطور منظم منتشر نمیشود چون متأسفانه بعلت نداشتن پول ویب دیزاینر ندارم . بعضی وقت یکی از دوستان اگر در کابل بود و وقت داشت همکاری میکند. اما شما میتوانید گزارش سفر های من را در ویب سایت مستقل www.kabulpress.org و ویب سایت کمیته حمایت از من www.ramazanbashardost.com بخوانید ، بیبینید و بیاندیشید.


از کابل به غزنی

خیمه کمپاین را در پارک سنائی نصب کرده و از چند ساعتی که پیش رو داشتم استفاده کرده کمپاین را آغاز کردم. از ریاست رادیو تلویزیون ملی غزنی دیدن کرده و بعد در بازار غزنی کمپاین را منتقل کردم.

شنبه 11 ژوئيه 2009, نويسنده: داکتر رمضان بشردوست


از لوگر به خیرخانه

اهالی خیرخانه کابل مثل اهالی ارزان قیمت کابل و اهالی برچی کابل نشان دادند که شعور سیاسی و تجربه زنده گی شان دیگر اجازه نمی دهد که قربانی شعار شکارچیان حرفه ای شود که قیمت یک جوره نکتائی و دریشی شان معادل یک سال معاش افراد عادی این ناحیه و تمام ناحیه های کابل است چه رسد به قصر ها، موتر هائی لوکس و حساب هائی بانکی شان.

جمعه 10 ژوئيه 2009, نويسنده: داکتر رمضان بشردوست


از کابل به پکتیا

وقتی وارد گردیز، مرکز پکتیا شدم . در جستجوی پارک یا باغ یا احاطه مناسب برای نصب خیمه شدم اما در تمام گردیز یک پارک و یک باغ وجود ندارد. خیمه را در کنار سرک نزدیک پل خوست نصب کردم. از دفتر رادیو خصوصی پکتیا غژ، از رادیو و تلویزیون ملی و از چند بازار عمده شهر دیدن و با مردم گفت و شنودی داشتم.

دو شنبه 6 ژوئيه 2009, نويسنده: داکتر رمضان بشردوست


از کابل به لوگر

بعد از ظهر بطرف بره کی برک در حرکت شدم: نا امن ترین منطقه لوگر. من ساعت 11:30 با موتر کمپاین "کرزی کوچ" وارد بره کی برک شدم

شنبه 4 ژوئيه 2009, نويسنده: داکتر رمضان بشردوست


از لغمان به کنر

من بار دیگر مطمئن شدم که تصمیم من مبنی بر منحل کردن انجوهای دزد چه قدر به نفع ملت بوده است. اما آن زمان آقای کرزی بعنوان رئیس جمهوری و آقایان عبدالله وزیر امورخارجه، اشرف غنی احمد زی وزیر مالیه، امین فرهنگ وزیر بازسازی ، علی احمد جلالی وزیر داخله ، حنیف اتمر وزیر انکشاف دهات نه تنها از انجو های منحل شده دفاع کردند

چهار شنبه 1 ژوئيه 2009, نويسنده: داکتر رمضان بشردوست


در کابل چه می گذرد؟

در کابل ، در جلال آباد ، در لغمان ، ولایاتی که تا امروز کمپاین کردیم یک گله مردم از من دارند: "بشردوست صاحب ما پوستر و عکس های دیگران را نمیگیریم اما پوستر های شما را میخواهیم چرا به همه ما نه میدهید. به خصوص پوستر های کلان".

شنبه 27 ژوئن 2009, نويسنده: داکتر رمضان بشردوست


داکتر بشردوست از کابل تا ننگرهار

داکتر بشردوست: در اولین تماس با این شهر من احساس نکردم که در یکی از شهر های بزرگ افغانستان وارد شده ام چون تاریکی بر شهر حاکم بود و هست: عدم موجودیت برق یکی از مشکلات اساسی اهالی جلال آباد است؛ البته با هزاران مشکلات دیگر. بعد از صرف طعام ، نزدیک ساعت ۹:۳۰ به جستجوی یک مکان مناسب برای نصب خیمه شدیم.

سه شنبه 23 ژوئن 2009


داکتر بشردوست در غرب کابل!

داکتر بشردوست: در ده افغانان و کوته سنگی علاوه بر تشریح مختصر پروگرام و اهداف، اشاره هائی به امیتا بچن های افغان داشتیم که عکسها و پوسترهای رنگارنگ شان در و دیوار، نه تنها کابل، بلکه افغانستان را پر کرده است. افغانستان بالیود سیاسی دنیا شده است.


گزارش خواندنی روزنامه نيويارک تايمز درباره داکتر رمضان بشردوست


گفتگوی رادیو آزادی را با داکتر بشردوست بشنوید


داکتر بشردوست در ارزان قیمت!

در ارزان قیمت عکس ها و پوسترهای تعدادی از کاندیدان دیگر بر روی در و دیوار ملکیت های دولتی و خصوصی دیده می شد. داکتر بشردوست می گوید: " من با شوخی می گفتم که آقای کرزی و ...قبل از من از شما دیدن کرده اند. " مردم پاسخ می دهند: کرزی صاحب و امثالشان در خواب هم این منطقه را نمی بینند. افراد شان مثل دزد شب آمده در هر جا که دلشان خواسته بدون اجازه مالکین دوکان،خانه و ... عکس ها و پوستر های خود را نصب کرده اند.

جمعه 19 ژوئن 2009


چگونه از رمضان بشردوست حمايت کنيم؟

داکتر رمضان بشردوست بارها اعلام کرده است که فقط کمک های مردمی را می پذيرد. برای کمک به داکتر رمضان بشردوست از دو طريق می توان وارد شد.

کمک های مالی:

داکتر بشردوست برای برپایی يک کمپاين گسترده در زمان تبليغات نياز به کمک مالی شهروندان افغانستان دارد. برای کسانی که در خارج از افغانستان زندگی می کند ارسال مثلا صد دالر آمريکايی کار چندان سختی نيست. اما جمع شدن اين کمک ها می تواند کمک شایانی به برگزاری کمپين آينده ی انتخابات کند.

شماره حساب داکتر رمضان بشردوست:

Beneficiary: Ramazan Bashar Dost

Account number: 0505701000461618 AFN

SWIFT CODE: AFIBAFKA

Account with: Afghanistan international Bank (AIB ) Intermediate Bank:
Commerz Bank

SWIFT CODE: COBADEFFXXX
Account no: 400870105400 USD

شهروندانی که کمک مالی به حساب آقای بشردوست ارسال می کنند، بهتر است يک ايميل نيز به ايشان و يا کميته ی دفاع از ايشان ارسال کنند:

ايميل داکتر بشردوست : bashardost bashardost.org

ايميل کميته ی حمايت از داکتر رمضان بشردوست: info ramazanbashardost.com

کمک برای برگزاری کمپاين:

شهروندان افغانستان در گوشه گوشه ی افغانستان و جهان می توانند برای کمک به داکتر رمضان بشردوست برای برگزاری کمپاين کمک کنند. در کنار راهنمايی، نظرات و پيشنهادات برای برگزاری هر چه بهتر کمپاين، افراد می توانند در شناسایی داکتر بشردوست به سایر افراد اقدام نمايند.

دست در دست يکديگر و با حمايت از داکتر بشردوست، انتخابات ریاست جمهوری را تبديل به محکمه ابتدایی دزدان، خاينان و جنایتکاران کنیم!

سایت کميته ی حمايت از داکتر رمضان بشردوست


سایت شخصی داکتر رمضان بشردوست


پيوند (لينک) دادن به سایت انترنتی کمیته ی حمایت از داکتر رمضان بشردوست

اگر شما سایت انترنتی يا وبلاگ داريد، می توانيد يکی از تصاويری را که مناسب با طراحی سایت و يا وبلاگ شما می باشد را انتخاب کرده و با دادن پيوند (لينک) به سایت کميته، حمايت خود را از داکتر رمضان بشردوست نشان دهيد. معمولا سایت ها و وبلاگ ها روش های مختلفی برای نشر تصاوير دارند. شما می توانيد مستقيم تصاوير زير را ذخيره کرده وسپس منتشر کنيد و يا اينکه با قرار دادن کدهای مربوط به هر تصوير در صفحه ی وب خود، آن را نمايش دهيد. دريافت کد تصاوير



Dr. Ramazan Bashardost



Dr. Ramazan Bashardost



Dr. Ramazan Bashardost

اخبار و گزارش های مربوط به انتخابات رياست جمهوری افغانستان در سال 1388 را قدم به قدم در کابل پرس بخوانيد

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • آقای بشر دوست کشورهای مختلفی در جهان ثابت کرده اند که با تلاش می توان کمها و کاستها را از بین برد در جامعه کنونی ما نیاز به کارملی(تلاش و نه شغل به معنای عموم آن) به شدت احساس میشود نیازی که در درون ما جای نگرفته است و این امری فکری و فرهنگی است روش غنیمت گیری و دیگر فروشی اگر اندکی بزرگان خوب یا بد ما بیندیشند به صرفه نیست تنها کار می تواند مارا از این مهلکه برهاند کارملی برای سازندگی کشور ما از حیات مان نیز واجب تر است اندیشه کارجانانه ملی را فراهم کنید اندیشه کارجمعی را فراهم کنید زمینه قناعت و تلاش ملی را فراهم کنید . سیاست دشمنی با دنیا را در پیش نگیرید که توان ما جایگاهمان را به عنوان دوست در جامعه بین المللی روشن می کند روش اشتباهی که ملت و دولت همسایه در سالها در آن اصرار دارند و راه نساختند . گذشته هر چه قدر بد باشد از آن ماست نیروی خود را صرف مبارزه با آن نکنید (اما نه گذشته گذشته گان انحصار گرا که امتحان خود را در سنگ اندازی داده اند)دنیا دنیای کار و فکر است نیروی نظامی را در اولویت نگذارید.شکم ملت را در نظر بگیرد که همه در زراعت خلاصه می شود. سیستم آموزشی نیاز شدید به ااصلاح دارد و جامعه آماده یک رنسانس در آن است . قاطعیت مردمی توان شما را در یک حرکت واقعی و ماندگار در تاریخ این کشور به وجود خواهد آورد نیروی جمهوری را با اندیشه خود برای کاری سخت هدف دار کنید از شما خواهش می کنم که هدف داشت باشید و روزمره گی را که در کشور وجود دارد از بین ببرید ما به شرافت مان ایستاده اییم در راه رهبران شریف.متن زیر را چندی قبل در کابل پرس? انتشار دادم که گوشه ایی از کاری است که می شود کرد و آرزو می کنم که آرزو نماند.
    در سال 1388در کشور افغانستان فردی به قدرت رسید که تاریخ معاصر این سرزمین را از پی برهم زد . او با اقتدار و هوشی متفاوت توانست که از یک خاک مرده جنگل سبز سعادت را برویاند. کشور افغانستان حالا در دهمین سال این انقلاب بارهبری این شخص بی نظیر از گودال عمیق جهل و جنگ و عقب ماندگی به در آمده در رتبه کشورهای قرار گرفته است که اعتبارش به حیث یک کشور آزاد و پیشرفته روز به روز میل بالا رفتن دارد و کاملاً از سوی دنیا پذیرفته شده است. دولتمرد والا مقام ما کشوری را ساخته و اداره می کند که اگر ده سال قبل نوید این چنین روزی را به هر یک از مردم افغانستان می دادید, حتی خیال پردازترین شان در مغزشان گنجایش این پیشرفت را نداشتند ؛چه رسد که به آن فکر کنند .

    اکنون کشور افغانستان علیرغم عدم دسترسی به دریا, در جهت ارتباط یافتن آزاد با جهان توانسته است برای غلبه به این ضعف خود مجهزترین هواپیماهای باری و مسافرتی را در اختیار خود گرفته افقهای جهانی را به تسخیر خود در آورد .در مورد راههای زمینی و راه آهن کشور افغانستان با استفاده از تجربیات کشورهای پیشرو و تلاش جوانانش توانسته است با سرمایه گذاری مشترک و عظیم هزاران کیلومتر مسیر ارتباط را ایجاد کند. افغانستان کشور در دسترس شده است . و هر منطقه حتی دورترین می تواند از توجه کافی دولت برخوردار باشد .

    طرح عظیم پایتخت ملت با عظمتی تاریخی اجراشد .دولت با قویترین فکرها و برنامه ها و تلاش تاریخی دست به بنای شهری جدید در کنار کابل قدیم زد ,شهر با وسعتی که بتواند به هر تعداد از ساکنین افغانستان که بخواهند در آن زندگی کنند گنجایش و امکانات عالی زندگی داشته باشد و تمام لوازمات زیستی از برق , آب , انرژی و غیره به راحتی و وفور فراهم باشد و کارگاههای صنعتی زیاد در اطراف دوردست تر آن ساخته شده ه می تواند چرخ اقتصاد ما را بچرخاند و یک زندگی خوب در این شهر زیبا را تداوم دهد. شهر سازان خارجی می گویند: این شهر با فکری که در درون خود دارد آینده محورترین طرح شهرسازی جهان بوده است . دولت با نظر به این فکر که همه ملت می توانند آزادانه به پایتخت بیایند چنین ظرفیتی را تهیه کرده و فکر خود را یک باره گی از این غم همیشگی آزاد ساخته است. انتقال از کابل قدیم دو ماه قبل آغاز شده رو به ختم شدن است ؛قرار است که شهر کهنه کابل به صورت حفظ و در تاریخ نمایی استفاده شود .

    کشور افغانستان با تصمیم ارتباط بیشتر با جهان, خصوص در زمینه مبادلات علمی در صدر برنامه های انکشافی خود ارتباط از نوع جدید با جهان را, شبکه جهانی ارتباطات را قرار داد اکنون در خانه هر افغانستانی همانند سایر لوازمات راحتی بشر امکان دسترسی همیشگی به اینترنت نیز موجود است.افغانستان در این زمان به بالاترین سطح حضور مجازی در جهان اطلاعات رسیده است حدود صد فیصد طبق احصاییه انجام شده. دانشمندان کامپیوتر ما توانسته اند که ما را به رتبه های عالی در این علم رسانیده و اسباب حضورما را در فکر جهان مهیا سازند؛

    با ارتباطات, جهان دوستی و حسن ارتباط عجیبی با افغانستان پیدا کرده است.

    در بهداشت و ورزش با توجه بسیار زیادی که درباره مفکوره روان سالم در بدن سالم بود ه است افغانستان چه از لحاظ پیشگیری و چه از لحاظ درمان و مراقبت به آمار دنیا رسیده است . سن متوسط امید به عمر برای مردان به قریب 78سال و در زنان به قریب 75 رسیده است . داروی تولید افغانستان بخاطر کیفیت, عالمگیر شده است و اطبای ما متخصصترین اطبای جهان هستند به علاوه اینکه یک عده از اطبای خارجی در خدمت ملت ما می باشند ,در ورزش ما به جمع شش کشور اول المپیک جهانی رسیده اییم و ما در اکثر قسمتهای ورزش به عنوان یک قدرت شناخته شده اییم .

    در علوم اعم از تکنولوژی و علوم انسانی , اجتماعی پیشرفت ما حیرت انگیز شده است ما مصداق حرف انسان می تواند و علم برای بشریت هستیم .دولت توانست با رنسانسی که من معتقدم بالاتر از همه دستاوردهای ماست کشور را از یک جاهلیت عمیق رهانده و اذهانی دانشمند و با کیفیت علمی بسیار غلیظ بسازد .

    اما از همه گذشته دولت ما توانست که فرهنگ جاری مملکت را به مترقی ترین و انسانی ترین و ایدالیستی ترین شکل ممکن بدل کند , کشوری که سابقه تاریک آن هر چه به عقب میروید ننگین تر می شود حالا به کشوری دور از کینه و کینه توزی هاو درگیری های نژادی و مذهبی مبدل شده است ؛یک به یک افراد تابع این کشور و ملت, متعهدترین فرد نسبت به وطنداران خویش است و به همین دلیل ساده که در ذهن ما جاری است ما روحیه خدمت به یکدیگر را در خود تقویت کرده اییم روحیه ایی که منشا تمام اتفاقاتی است که در کشور افتاده است .

    در گذشته از تعهد اجتماعی که مرد م شرق آسیا داشتند حسرت می خوردم و آن را موتور پیشرفتشان می دانستم . به خود می بالم که در کشور عزیز افغانستان آرزوهایم برای زندگی در یک محیط امن وزیبا و سرشار از عشق و دوستی رنگ یافته است . پیشرفت کردن لیاقت می خواهد و ما مردم افغانستان با انقلابی که در خویش پدید آوردیم لایق زندگی زیبا شده ایم . تعهدی که این مردم نسبت به هم و آینده هم دارند بی نظیر است . غم از کشور افغانستان گریخته است . اخلاق اجتماعی ناشی از این تعهد باعث شده است که شهرت مهمانداری و انسان دوستی ما ملت متحد جهانگیر شود و کسان زیادی افغانستان را کعبه آمال خود بدانند و خواهان حضور و زندگی در آن باشد . ما با رفتارهایمان ظرفیت بالای انسانی را برای پذیرش قوانین مترقی تر و پیشرفته تر انسانی به جهان نشان دادیم و ثابت کردیم با استفاده از الگوی ما می توان جهانی جدا از منطقها و اندیشه های کهنه پدرانمان ساخت.در دنیایی که جنگ سعادت بشری را تضمین نمی کند , ارتش و جنگ افزار معنایی ندارد . در عصری که توانایی ساخت مخربترین سلاحها که در یک لحظه هستی کل زمین را بی هست کند در اختیار تمام دانشمندان کشورها قرار دارد امنیت داشتن با زور بی معناست . تولید و انبارسلاحها بی هوده است و هر نوع استفاده ایی از این سلاحها اول امنیت کشور استفاده کننده را به خطر می اندازد .

    علم بشر توانسته است به بازدارنده ترین عامل جنگ مبدل شود .عاملی که حتی احمقها را هم به سر عقل بیاورد و از جنگهای بی فایده پشیمان کند. بناً ملت و دولت ما استراتژی دفاعی قدیم خود را به یک سو گذاشته و در تعاملی دایمی با دیگر کشورها توانسته با شراکت در بازدارندگی دفاعی جهانی با صرف هزینه اندک به بالاترین میزان از امنیت از سوی جهان برسد ما با معامله ایی که با جهان داریم امنیت خود را از ایشان می گیریم . همه دنیا می دانند افغانستان کشور ضعیفی نیست و امنیت افغانستان امنیت آنهاست . ما با دفاع مدرن بشر که مبتکرش بوده اییم خود را مجهز نموده اییم و از هزینه های بی مصرف روشهای قدیمی خلاصی یافته ایم .

    زراعت و باغداری افغانستان با تکنولوژی و زحمت به عالیترین وجه غذای مارا در حد وفور و صادرات تامین کرده است . دیگر کسی در کشور ما و کشورهای همسایه ما غم نان را نخواهد خورد . ملت بخشنده ما با هدف داشتن شادی جمعی وظیفه خود نموده است که از سیری ملتهای ضعیف همسایه مطمئن شود و کمکهای بی منت و محترمانه ما باعث یک رابطه دوستی عالی بین ما و همسایگان و کشورهای ضعیف شده است .

    به قول دولتمرد آینده نگر ما که خوشی بی همسایه لطفی ندارد.

    رشد زلزله وارعلم و قد برافراشتن آن در افغانستان باعث افزایش بی حد تمایل مردم برای سیر نمودن اشتهای فکری شان شده است . روزنامه ها و کتابهایی که در افغانستان تهیه می شود به تنهایی آمار پنچ و نیم درصد از تو لید فکر جهان را در اختیار ما می گذارد . مطبوعات به مدد نویسندگان عالی و بازاندیشمندهای آگاه مرزهای حماقت سانسور را شکسته و دوره نوینی از فکر را در کشور ما بنا نهاده اند و جریانی کوشا و اصلی در سعادت ملت ما ساخته اند , مطبوعاتی که با استفاده از تکنولوژی در هر ساعت به روز شده و در هرمکانی در اختیاریک فرد افغانستانی قرار دارند .امروز اگر شما به یک افغانستانی از سانسور و کنترل فکر گپ بزنید او به شما خنده ایی خواهد کرد و خواهد گفت که سانسور نهایت جهل و حماقت فکر بشری بوده است , بدلیل تعهد اجتماعی نوع زبان مطبوعات هم تغییر کرده و خود را موظف می دانند که حرفی را بزنند که اگاهانه و کوبنده و عملی باشد , حرفی که دریک نشریه افغانی به نشر می رسد , تحقیق شده , با قابلیت اصلاح گری و با منافع عالیه ملی همراه است . مطبوعات افغانستان یک ضمان اجرایی قوی در باره اصلاح گری شان دارند و آن ملت است .

    موتور حرکت و تضمین کننده شتاب متناسب آن نسبت به هدف سعادت بشر بلاشک تابع نوع آموزشی است که در آن کشور داده می شود. توجه ویژه و افکار مترقی توانسته است که سیستم آموزش مارا به والاترین و کاربردی ترین نظام آموزش جهان و تاریخ تبدیل کند . نظام قدیم بدل شده و شکل سنتی کتاب و معلم و مدرسه دیگر در کار نیست . ارتباط است که آموزش را می سازد و معلم و مدرس راهنمایان ارتباط عالیتر فرزندان ما با اجتماع و نیازهای اجتماعی مان است . در کشور ما همه ما به دنبال یک آموزش دلپذیر و عملی و کامل بوده ایم که با استفاده ازمحیط خوش اجتماعی که داریم این کار از صورت یک عمل جبری خارج شده یک هدف و تفریح جدی ملی به حساب می آید . در این سیستم درجه بندی کهنه بشری حذف و کیفیت اندیشه ایی دانش آموزان از تولد تا مرگ در نظر گرفته شده است . بدلیل توانایی در پذیرش و ظرفیت بالای مردم ما این روش با مزایای باور نکردنی در کشور ما تطبیق شده است و دیگر کشورها بعلت سطح پایینتر از فرهنگ عمومی و یا تفاوتهای شان با فرهنگ ما نتوانستند که به این روش دست یابند و با مشکلات بسیار از آن فاصله گرفته و منتظر زمان شده اند .

    در قضا و قضاوت ,اخلاق توانسته است که عامل اجرایی آن را یعنی قوه قضاییه را بی کار کند. به زودی این رکن نظامهای سنتی از بین خواهد رفت و ما در تاریخ از شکستهایش یاد می کنیم . ما به جرات می گویم که در افغانستان جرمی نیست و اگر کدام برخورد ناخواسته باشد این اندیشه دو طرف است که مشکلات را حل می کند .

    این مقاله ترسیم بسیار بسیار کوچکی از کشور عزیز ما درجهان امروز بود کشوری که با خواستن توانست که سعادتمند باشد .

    مابه بالاتر از ثروت دست یافته اییم ما اندیشه داریم

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس