صفحه نخست > دیدگاه > انتخابات > به چه کسی رای می دهم؟

به چه کسی رای می دهم؟

زمانی که مردم با هوش سیاسی بالایی خود را برای روز انتخابات آماده می کنند، کاندیدان نیز نمی توانند با استفاده از احساسات و شعارها و وعده های زودگذر و بدون پشتوانه ...
زهره عالم
پنج شنبه 23 جولای 2009

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

کمتر از یک ماه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان باقی مانده است و مردم تلاش می کنند تا کاندید مورد نظرشان را از میان پوسترها و فلم ها و شعارهای تبلیغاتی انتخاب کنند.

هیجان انتخابات امسال بسیار بیشتر از انتخابات دور قبل به نظر می رسد و تب و تاب انتخاباتی همه جا و همه کس را فراگرفته است.

به نظر من این دوره از انتخابات دو تفاوت عمده با انتخابات پنج سال گذشته دارد:

1. مردم در دور قبل تمرین خوبی از دموکراسی داشته اند و با تکیه بر تجربه گذشته، مطالبات جدی تری از کاندیدان دارند. آن ها به خوبی درک کرده اند که انتخابات تا چه حد بر سرنوشت شان تاثیرگذار است و نیز دریافته اند که کاندیدی مناسب است که راه کارهای عملی برای غلبه بر مشکلات و برنامه مشخص برای بهتر شدن زنده گی شان ارائه کند، نه کاندیدی که عکس های مقبول تر و پوسترهای کلان تر با شعارهای دست نیافتی تر را به در و دیوار بچسباند. به بیانی دیگر، ذکاوت سیاسی مردم بالا رفته و بناء سطح توقعات شان نیز از کاندیدها به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافته است. مردم افغانستان در تمام ولایات، شهرها و روستاها، با ذهن خود مسائل گذشته و جاری افغانستان را مورد تحلیل قرار می دهند و حاضر نیستند چشم بسته به کسی رای داده و آینده و سرنوشت شان را مورد معامله قرار دهند. آن چنان که در گذشته بوده است.

2. مسئله دوم، به تناسب تفاوت نخست، پدید می آید. زمانی که مردم با هوش سیاسی بالایی خود را برای روز انتخابات آماده می کنند، کاندیدان نیز نمی توانند با استفاده از احساسات و شعارها و وعده های زودگذر و بدون پشتوانه عملی، مردم را سرگرم کنند. کاندیدان ریاست جمهوری نیز مجبور می شوند تا تبلیغات خود را به تناسب درخواست مردم، تغییر دهند. مردم راه کارهای عملی می خواهند. می خواهند بدانند در صورتی که به کاندیدی رای دادند، وی در آینده برای آنها چه خواهد کرد و چه اتفاقاتی پس از انتخاب شدن او برای کشور و زنده گی آن ها خواهد افتاد. به همین دلیل است که کاندیدانی که بیشترشان بدون برنامه مشخص برای اداره کشور خود را ثبت نام کاندید ریاست جمهوری کردند، امروز به تلاش افتاده اند تا در مدت زمان باقی مانده، هر چه سریع تر برنامه ای برای خود تهیه کنند و در سخنرانی ها و کمپاین های تبلیغاتی، خود را با برنامه بهتر و کارسازتر نشان دهند. البته این کار ـ تهیه برنامه کاری مشخص و موثر ـ برای هر کاندید لازم و واجب است، اما برنامه کاری برای اداره کشور، چیزی نیست که در یک روز و دو روز و چند روز تهیه شود، بلکه نیازمند صرف چند ماه وقت و کار دوامدار است. مردم هم این نکته را درک می کنند و مطمئنا بین یک برنامه موثر و یک برنامه صرف تبلیغاتی، تفاوت قایل می شوند.

من تحقیقات زیادی تا کنون درباره انتخابات ریاست جمهوری و برنامه های کاری کاندیدان انجام داده ام. اما چیزی که من پی برده ام این است که از میان تمام کاندیدان پست ریاست جمهوری کشور، اشرف غنی احمدزی، برنامه ای قوی تر و موثرتر و با جزئیات بیشتر تهیه کرده است. این برنامه توسط شخصی که توانایی های علمی زیادی دارد و افغانستان و مشکلات آن را به خوبی می شناسد و در سطوح مختلف ملی و بین المللی کار کرده، تهیه شده است و به نظرم از این نگاه، قابل تامل و دقت بیشتری است.

من به عنوان یک شهروند افغان به برنامه ی کاری داکتر اشرف غنی احمدزی رای خواهم داد.

شما تا کنون چقدر در مورد برنامه کاری کاندیدتان آگاهی دارید؟

اشرف غنی احمدزی، حضور ضعیف در انتخابات و اتهام جاسوسی علیه او

حامدکرزی اکنون تبديل به يکی از منفورترين افراد در افغانستان شده است.

پنج شنبه 21 مه 2009


وارونه گویی های طالب نکتایی پوش

مگر مردم نمی دانند که برادر اشرف غنی احمدزی، حشمت غنی احمدزی، رسما و علنا پروژه ی کوچ اجباری را در مناطق مرکزی افغانستان پيش می برد؟ هر ساله گروه های تا دندان مسلح با داشتن سندهای جعلی صادر شده توسط پادشاهان ظالم، همراه با ده ها هزار گوسفند و بز و شتر به جان و مال مردم فقير مناطق مرکزی حمله می کنند و همين آقای حشمت غنی احمدزی است که می گويد آن هایی که مسلح و با ده ها هزار گوسفند و بز و شتر به ملکيت مردم تجاوز می کنند فقير هستند و مردم باشنده مثلا بهسود نباید مانع آنان شوند.

شنبه 23 مه 2009


علی احمد جلالی، انورالحق احدی، اشرف غنی احمدزی و زلمی خلیل زاد هنوز درخواست ترک تابعيت آمريکا نکرده اند

يک مقام سفارت آمريکا در کابل که نخواست نامش فاش شود به کابل پرس گفت که تاکنون اين سفارتخانه هيچ درخواستی مبنی بر ترک تابعيت آمريکا از آمريکایی هایی که افغانی الاصل هستند دریافت نکرده است.

شنبه 25 آوريل 2009

واژه های کلیدی

انتخابات در افغانستان
آنلاین :
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • salam be khanome alam man ke khod yek pashton hastam hargez ba ishan ray nakhaham dad zera ishan hanooz tabaeya amricaei darad va ba hamleya kocheha ke khodeshan ham koche hastand ba asnadi qolabi ke az zamane jabare tarikh mande yani abdul rahman be mardume mazlome afghanistan makhsosan samte behsod va digar jaha vahsheyana hamle mikonand va mekoshand hal ba bastane nektayi mardom ra nemitanand farib dahanh man khodam shakhsan be ramezan bashardust ke midanam raye kole mardum hast ray midaham chon ishan tanha kasi hast ke darde mardum ra midanad

  • عبداله عبدالله , مانند خان های دوسره پشتون ها واری نام خود را تکرار مینویسد . پشتون ها یرای رعب و دبدبه و ترسانیدن مردم , خود را ( خان فلانی خان ) نام میگزاشتند . عبدللللللللالله درست فارسی حرف زده نمیتواند . مشکل عصبی دارد . گاه گاهی خود را در تهه قلب لعنت میکند , که خود را درین مخمصه های بی فایده و بی بنیاد چرا انداخته است . مطمین هستم که به خاطر فقدان رهبری , کلکانی ها , شمالی وار ها , خاصتاء پنجشیری ها مجبوراء این ( ذین العابدین بیمار ) را مقرر نموده اند , تا اگر خدای ناخواسته قره انتخابات به نام او بیافتد و ناگهانی ریس جمهور شود . این کاندید ها مانند طوطا شب ها سبق خود را مبنی بر بیانیه ها , مصاحبه ها , عکس گرفتن ها , حتی اداب قول دادن و نان خوردن و چای نوشیدن را از باداران خود صاحبمنصبان "سی آی ا" یاد میگیرند . مسایل روز را برای شان یاد میدهند و مقالات که در فلان جا باید ایراد نمایند ار بر میکنند . به طور مجمع از دانش سیاسی اصلاء خبر نیستند و مسایل اقتصادی را مربوط کمک های جهانی میدانند . اصلاء این کاندید ها مانند فقرای میمانند که اگر به جای یک افغانی کسی برایشان نوت صد روپیه گی را بدهد , در اصل ایشان را بدبخت ساخته اند , بدین منوال که : این فقرا برای اعانه دهندهء نوت صد روپیه گی تمام روز را در پیاده رو انتظار میکنند , ولی یک یک روپیه را که مردم برای شان میاندازند , از زمین بر نمیدارند . یکی از بی محتوا ترین انتخابات جهان بر سر نوشت شکسته ترین مردم دنیا تا چندی روز دیگر اتفاق میافتد , که همیین حالا اکثر مردم ار ترس دوباره به قدرت امدند کرزی و انتخاب شدن عبداللللللله خوابشان نمیبرد . چرا یکی دزد نمک حرامی است که همه دارو مدار خود ر به پای سی آی ا برای خوشنودی اوباما میندازد , و دیگری از جهالت و بربریت و اتش انتقام شب ها نخوابیده چهره اش مسخ شده میرود . درین انتخابات در ساحه بینالمللی خلیل زاد وحشتناک ترین است و در داخلی کرزی و وطن فروش ترین اینها شهنواز تنی به حساب میاید . کسانی که از جهالت پا به میدان گذاشته اند , مطمین هستند که میدان شغالی است و استخوانی برای انها خواهد رسید , تعداد شان زیاد است , مانند : ملاه راکتی و امثالهم .

    غ ؛ ی .

  • محمدسلیم هرات 5/5/1388
    من هرگز به طالب نیکتائی پوش رای نخواهم دادبه خاطری که در زمان حکومت طالبان خود ان برنامه ریز ی طالبان را بدوش داشت وهمچنان غیر ان خود ان شخص دو تابیعت را دارا می باشد که از نظر قانون اساسی غیر قانونی می باشد وتمام سخن های وتبلیغات که ان جناب نیکتائی پوش ما می کند تمام ان بازی دادن مردم است دیگر چیزی نیست وان هم در زمان که وزیر مالیه بود برای ما تمام ان چیز های که او انجام می داد معلوم می شد. ازموده را ازمودن خطا ست

    هرگز رای نخواهم داد انتخاب ما بشر دوست می باشد.

    • من بسیار تاسف می کنم که تا هنوز مردم در همان گیر حزب.گروه.تنظیم. قوم و زبان مانده اند. من اگر یک پشتون هستم و بشر دوست را از همه کاندیدان دوست دارم علت اش این نیست که او یک پشتون یا هزاره یا تاجک است بلکه او افغان است و کسی که صادق.قاطع و بی ترس است در برابر تصامیم خود و سخن راست خود را در هر جا می گوید.وغیره وغیره این را نه گفته ام که او از خارج امده و یا وغیره وغیره بلکه اساس شناخت من وطندوستی و مردم دوستی و اخلاص او است. نه قوم نه زبان نه ..... از یک امریکایی و خارجی امید خدمت و دوستی می کنیم لاکن پس کسی که برادر ما است ........ چرا. بیدار شوید و این مفکورهای غلط خود را عوض کنید دوست باشیدو اساس بدبینی و خوش بینی خود را قوم زبان منطقه مذهب وغیره وغیره نگیرید بلکه اساس را اخلاص وطندوستی مردم دوستی این مرز و بوم قرار دهید تا چه وقت این بدبختی و پس گویی ها. اگر این کارها ما را به ترقی و خودکفایی می رساند شاید ما پیشرفته ترین ممالک جهان می بودیم لاکن حالا پسرفته ترین ممالک جهان هستیم چقدر بدبختی ها را دیدیم لاکن باز هم همان ......... هستیم و خواهد بودیم اگر به یکه تازی باشد این هم درست نیست همسایه های خود را ببنید در هر یک از صدها قوم زیات زندگی می کند لاکن چقدر پیشرفته اند هیج گاهی هم به نام قوم زبان حد اقل یک مشاجره بین انها امده است جنگ راهنوز بسسیار دور بگذار. چرا ما اینقدر احمق باشیم چرا اخر تو که این تبصره را می نویسی خود را تعلیم یافته می گویی اگر تو اینقدر احمق شوی از یک کسی که تعلیم ندارد چه گله. همین تو هستی که روشن فکر نامیده می شوی . تو و خدا ات که روشن فکر تو واری می باشد افسوس به حال ما. و ما علینا الا البلاغ

  • اشرف غنى يك شخص متعصب يك قوم برست است .ميكويند حمله بالاى هرات را منجر به كشته شدن يك تعداد بيكنا هان شد ,كار همين فاشيستان قبيله برست بوده است.اين افراد به هيج وجه مورد قبول مردم ما نيست.اينها هميشه بايسكل اخترا ميكنند.هرجه بكويد ...درعمل باز همان فاشيست در زير لباس دمواكرات.

  • از انجا که دست عبدالله عبدالله به خون مردم بی ګناه الوده است بین سال های ۱۹۹۲-۱۹۹۶ در هنګام تصدی وزارت دفاع
    و کرزی به جز چوکی - قدرت سیاسی- و تشریفات دیګر چیزی را دوست ندارد بنا من به اسرف غنی احمدزی و یا به بشر دوست رای خواهم داد
    صمیم کابل

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس