صفحه نخست > دیدگاه > آمادگی افغانستان برای تجزیه شدن!

آمادگی افغانستان برای تجزیه شدن!

رزاق مأمون
شنبه 20 آگوست 2011

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

روزنامه "ويسا " چاپ افغانستان امروز با انتشار اين مطلب نام اين وكيل انگليسي را "توبياس ايلوود " و نام طرح وي را "طرح سي " C " عنوان كرد.
به نوشته ويسا، طرح A همان موافقتنامه بن اول است و طرح C براي پس از 2014 در نظر گرفته شده است.
ويسا نوشت: به نظر اين عضو پارلمان انگليس ساختار سياسي افغانستان بايد تغيير يابد و نظامي غير متمركز در اين كشور تأسيس شود.
در طرح ياد شده افغانستان به هشت منطقه تقسيم شده است كه مراكز آن "كابل "، "قندهار "، "هرات "، "مزار شريف "، "قندز " ، "جلال آباد "، "خوست " و "باميان " معرفي شده اند.
بر اساس اين طرح، هشت منطقه افغانستان توسط يك شورا اداره خواهند شد كه اين شورا متشكل از نمايند?ان گروه‌هاي مختلف قومي خواهند بود.
بر اساس اين طرح انگليسي در هر منطقه يك يا چند كشور خارجي نفوذ و دخالت مستقيم خواهند داشت، به عنوان مثال مزار شريف تحت حمايت روسيه و آلمان و يا هرات تحت حمايت ايران و فرانسه خواهد بود.
در اين طرح افغانستان علاوه بر رئيس جمهور، نخست وزير نيز خواهد داشت.
اين طرح انگليسي براي طالبان نيز برخي مناطق را پيشنهاد كرده كه از جمله قندهار و مناطق ولايات همجوار آن است و بدين ترتيب طالبان در قدرت شامل مي‌شوند.
نويسنده طرح C پيشنهاد مي‌كند كه ارتش افغانستان كوچك شود.
طراح انگلسيي پيشنهاد مي‌كند در صورتي كه حامد كرزي با پلان C موافقت كند بايد براي به ازاي آن به وي اين شانس داده شود كه براي يك دوره ديگر كرسي رياست جمهوري را احراز كند.
نويسنده در اخير گفته است كه اين طرح نتيجه چندين سال سفرهاي متواتر و مشاهدات وي به افغانستان است.
طرح B در حالي افشا مي‌شود كه سال گذشته طرح B نيز معرفي شد كه عبارت از تقسيم افغانستان به دو بخش شمالي و جنوبي است.
طرح B را "رابرت بلك ويل " سفير سابق آمريكا در هند پيشنهاد كرد كه بر اساس آن جنوب افغانستان از قندهار تا لغمان به طالبان و ولايت‌هاي شمالي به اقوام تاجيك، هزاره و ازبك واگذار شود.
اين طرح‌ها در حالي ارائه مي‌شوند كه قرار است كنفرانس بين المللي بن دوم در دسامبر سال جاري در آلمان برگزار شود.
در خبری دیگر
طبق گزارشات تاییده نشده رسیده به این شبکه ، قرار است افغانستان از لحاظ امنیتی به هشت منطقه (زون) تقسیم شده و هشت تن از سران جهادی یا افراد متنفذ قومی و منظقه ای به ریاست این هشت منطقه منصوب گردند.

بنابر این گزارش ، این طرح هیچ ربطی به تجزیه کشور ندارد و صرفا جهت کنترول اوضاع امنیتی وضع می گردد.

این هشت منطقه به مرکزیت شهر های کابل ، قندهار ، هرات ، مزار ، قندوز ، جلال آباد ، خوست و بامیان خواهد بود.

این طرح امنیتی که قبلا از سوی انگلیسی ها مطرح گردیده و بعدا به تایید آمریکایی ها نیز رسیده است ، مورد توجه دولت افغانستان قرار گرفته و احتمال اجرایی شدن آن تا دوماه دیگر همزمان با برگزاری مجلس بزرگان قومی (لوی جرگه) می باشد.

تا کنون روسای سه منطقه بترتیب زیر مشخص شده اند :
اسماعیل خان ، رییس مرکز هرات ، با تحت پوشش داشتن چهار ولایت دیگر .
عطا محمد نور ، رییس مرکز مزار ، با تحت پوشش داشتن سه ولایت دیگر .
گل آقا شیر زی ، رییس مرکز قندهار ، با تحت پوشش داشتن سه ولایت دیگر .

گزارشی از تعیین روسای پنج منطقه دیگر نرسیده اما ذکر شده است که این طرح تا دوماه دیگر اجرایی خواهد شد.
برای دیدن عکس اینجا کلیک کنید
http://afghanlion.blogspot.com...

واژه های کلیدی

تجزیه افغانستان
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • باقی – سمندر
    شنبه ۲۰ اسد سال ۱۳۹۰ خورشیدی

    ۲۰ - اګست سال ۲۰۱۱ میلادی

    سخنی در مورد طرح تجزیه افغانستان وطرح ث یا طرح انګلیسی !
    سلام به همه خوانندګان ارجمند در کابل پرس? !

    همین اکنون بدنبال طرح الف ( کنفرانس پیترزبرګ ) وب ( طرح بلک ویل یا طرح یک جناح امریکایی ) و اینک طرح ث یا ( طرح توبیاس ایلودانګلیسی ) را در کارزار تبلیغاتی پیشکش نموده اند .
    طرح تقسیم اداری افغانستان به چند ولایت ونایب الحکومګی در زمان امیر عبدالرحمن هم مطرح شده بود - در زمان امیر حبیب الله هم و در زمان ظاهر شاه هم چنان و در سالهای ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۰ طرح زون های نظامی را سیاستمداران ونظامیان شوروی سابقه وروسی هم در افغانستان در منصه اجرا ګدشتاندند .
    باری مرحوم غلام محمد غبار نوشته بود که :
    " دولت انگلیس در جنگ دوم افغان وانگلیس عملا متیقن شد که تسخیرو حفظ افغانستان باقوه نا ممکن است ، پس در عوض ماشین نظامی ، دستگاه دیپلوماسی برتانیه در افغانستان بکار افتاد ...
    « . معهذا دیپلوماسی برتانیه توانست از شکست خود هم مانند زمان فتح استفاده نماید ، چنانچه در جنگ اول انگلیس و افغان این عمل را موفقانه انجام داده بود "
    « یعنی باختم جنگ دوم انگلیس وافغان ، مبارزه نظامی انگلیس از بین رفت نه مبارزه سیاسی او، در حالیکه مبارزه سیاسی انگلیس بمراتبی خطرناکتر از مبارزه نظامی او برای افغانستان تمام شد "
    سخنان شاه امان الله را بخاطر بسپاریم که در مسجد عید ګاه در کابل ګفته بود که :

    " ملت عزیز من !
    من این لباس سربازی را از بدن بیرون نکنم تا که لباس استقلال را برای مادر وطن تهیه نسازم "
    من این شمشیر را در غلاف نکنم تا که غاصبان حقوق ملتم را به جای خودشان نه نشانم "
    " ای ملت عزیز وای سربازان فدا کار من !
    بیاورید آخرین هستی خود را برای نجات وطن ، بیایید تاکه سرهای پر غیرت خود را برای خلاصی وطن فدا سازیم !"
    پس تاریخ خونبار مملکت ما بر من وشما وهر استقلال طلب و آزاده وآزادیخواه حکم مینماید که لحظه ای حتی برای یک چشم برهم زدن یا پلک زدن هم مساله تحقق استقلال و آزادی افغانستان را از نظر دور نداریم وتمام تلاش خودرا بخرچ بدهیم تا درساحه تبلیغات ، دیپلوماسی وسیاست و.... برای تحقق بخشیدن به امر استقلال افغانستان وتامین آزادی وبرابری وعدالت اجتماعی وحاکمیت مردم سالاری یا دیموکراسی همیشه در برابرزهرهای استعمار نوین پادزهر های ملی- دیموکراتیک را قرار بدهیم و از لغزیدن در پرتګاه تسلیم طلبی وخیانت ملی آنانیراکه افکار نوسانی ومذبذب دارند تاحدی که بتوانیم برحذر داریم.
    همین امروز در جامعه مدنی افغانستان دو نظر در مورد کنفرانس بن دوم بوجود آمده است .
    یک نظریه طرفدار شرکت طالبان در کنفرانس بن دوم میباشد
    ونظریه دیګر شرکت طالبان را در جلسه بن دوم رد مینماید –
    نظریه اولی از سی بنیاد جامعه مدنی نمایندګی مینماید و
    نظریه دومی از نود بنیاد جامعه مدنی
    و در سپتامبر امسال جلسه ای در شهر برلین دایر می ګردد .
    من نشانی دو بنیاد فریدریش ایبرت شتیفتونګ و هاینریش بول شتیفتونګ را برای شما در بخشهای کابل پرس منتشر ګردانیدم .
    نظر من کماکان چنین است :
    اګر نخبه ګان ملی افغانستان در پرتو منافع ملی افغانستان بتوانند به یک توافق یا وفاق ملی برسند و خطوط کلی و اصلی خواسته افغانستان را از جامعه بین المللی - روابط افغانستان را با همسایګان و بويژه با دول پاکستان وایران را تدوین کنند
    و تصویر روشنی
    از منافع ملی - خط مشی ملی- دولت ملی واقتدار ملی ترسیم نمایند و آجندایی درپرتو خط مشی ملی -برای دولت - ملت در چهارچوب منافع ملی افغانستان را پی ریزی کنند وبنمایند - ممکن دیر نشده باشد .
    و اګر نخبه ګان افغانستان وجامعه مدنی و رسانه ها ی نوشتاری و دیداری وشنیداری راه ګفتګو با مردم را باز نمایند و نکات دقیق وشمرده را برای آجندای بحث از میان خواسته سیاسی - مطالباتی - نظامی - امنیتی برای منافع کوتاه مدت - میان مدت و دراز مدت افغانستان جمع بندی وتدوین نمایند –
    تا حدی کنفرانس بن دوم میتواند دارای نتایج مثبت برای منافع ملی افغانستان باشد- وباید نتایج کنفرانس بن دوم به نفع منافع ملی افغانستان به پایان رسانیده شود :
    هوشیار باشیم وبیدار
    تنګ نظری و افتادن در دامن طرح های چرچیل مبنی بر تفرقه بیانداز وحکومت کن را
    مجالی برای تحقق ندهیم

    –به نظرمن استقلال و ازادی را هیچ نیرویی برای مردم بخاک وخون کشیده افغانستان نه تحفه داده می تواند و نه خواهد داد- استقلال و آزادی را بایست کسب کرد وبدست آورد –ـ
    در فرجام بایست بنویسم که تجزیه افغانستان – به نفع ومفاد مردم افغانستان نیست اما استعمارګران نوین چند تن شناخته شده را از میان اقوام ساکن در افغانستان با دالر و اویرو وپوند استرلنګ وهمه وسایل تبلیغاتی وابزار دیګر تا دندان مسلح ساخته وجنګ روانی شدیدی را درسطح افقی وعمودی براه انداخته اند تا تجزیه را به مفاد تاریخی مردم افغانستا ن جلوه دهند .
    عده ای دست روی دست ګرفته وتسلیم این طرح تجزیه طلبانه شده و تماشاچی اوضاع اند و به شکلی از اشکال سر تسلیم به این طرح ګذاشته و در مورد عواقب این طرح سکوت مینمایند .
    عده ای از جوانان و ناجوانها به شکل آشکار ونیمه اشکار به دفاع از طالبان و حزب اسلامی پرداخته و همه جنایت ها وجنایت کاران را « جنبش مقاومت »« ضد امپریالیسم جهانی ‎» دانسته و به دفاع از طالبان و حزب اسلامی برخواسته طالبان و حزب اسلامی را ممثل خواسته های مردم افغانستان جلوه میدهند !
    من بارها ګفته ام و نوشته ام و باز هم مینویسم که :
    جنګ ناتو و شرکا ومتحدینش درافغانستان جنګ مردم افغانستان وبخاطر مردم ومنافع مردم افغانستان نبود ونیست ونخواهد بود و جنګ طالبان و شرکا نیز ربطی به مردم افغانستان ندارد .
    مردم در این جنګ قربانی اند .
    اګر درک این مساله مشکل باشد – تجارب سالهای ۱۹۷۹ تا ۱۹۹۰ وبعد از آن نشان میدهد که بعد از پایان جنګ نیابتی چه روزګار بدی را بالای مردم افغانستا ن تاامروز تحمیل نمودند؟
    چند ملیون انسان کشته وشهید شدند ؟
    چندملیون انسان یتیم ویسیر شدند ؟
    چند صد هزار انسان معلول وناتوان شدند ؟
    چند صد هزار زن ومرد بیوه شدند ؟
    چند ملیون انسان آواره کشورهای ایران وپاکستان و بسا کشور ها شدند وتاهنوز سیل فرار از افغانستان ادامه دارد ؟
    چند ملیارد دالر وایرو و پوند استرلنګ به افغانستان زیان رسید ؟
    تاچه حد شیرازه زیرساخت های جامعه را از هم پاشاندند و تا چه حد افغانستان را به عقب برګشتاند ند ؟
    تا چه حد شیرازه زندګی اجتماعی افغانستان را از هم پاشاندند ؟
    در یګ کلام بایست بازهم نوشت :
    تجزیه افغانستان هیچګاه نه در ګذشته به نفع مردم افغانستان بوده است ونه حالا میباشد .
    آنهاییکه خود را با لنګوته ویا دریشی و پطلون جینز مدافع طالبان و حزب اسلامی میدانند همه در خدمت تجزیه افغانستان وحمام خون شدن افغانستان قرار دارند و همچنان همه آنها با برادران سکه وناسکه شان در ارګ ریاست جمهوری حامد کرزی روابطی داشتند - دارند واین روابط از انظار مردم افغانستان پوشیده نبوده ونمانده ونیست ونخواهد ماند . من بارها به اسپان ترویا در ارګ وجامعه اشاره هایی داشته ام .
    سخنی با نیروهای ملی – دیموکرات افغانستان
    نیروهای که خود را ملی- دیموکرات میدانند بایست خود را بیشتر تکان بدهند تا ازادامه جنایات بتوان جلوګیری نمود .
    من در این موارد نوشته های زیادی را در روزنامه نخست – وتارنمای کابل پرس و و یا تارنمای ګفتمان دیموکراسی وبسا رسانه های دیګر برای افغانستان تا حالا بدست نشر سپاریده ام که تکرارآنها را لازم نمیدانم .
    بایست بر خورده کاری ها – برج عاج نشستن ها – ګروه ګرایی ها – و نقطه نظرات زیانبار پیروز ګردیم و بخاطر بسپاریم که درهمین شرایط بازهم یک دسته متشکل توانایی بیشتر را خواهد داشت تا دسته های متفرق و متشتت .
    همه نیروهای ضد مردم افغانستان از تشکل پذیری نیروهای آګاه - ملی- دیموکرات – ووطن دوست افغانستان هراس دارند و تلاش میورزند تا تشتت وپراکندګی را بیشتر از حالا دامن بزنند . عده ای انګشت شمار درخدمت اغیار قرار ګرفته واز بام تاشام برمن اتهام بسته اند ومیبندند تا ګویا بزعم شان در راه من موانع خلق نمایند – غافل از اینکه تشت رسوایی خود را از بام شان بپایان پرتاب نموده اند .
    از تجزیه افغانستان جلوګیری نماییم ـ این ګام ملی – دیموکراتیک است !

    • همو خرک همو درک !!داستان لیلی و مجنون و شب های زمستان سیاه و تاریک و پته صندلی گرم ونرم !!!

      وطن تا سرحد تجزیه ,قتل و قتال ,تجاوز ,چور چپاول پیش رفته انهم بخاطر همین ستم ملی و قهرمان تراشی دورغین و نامگذاری های بی بیناد حاکمان اوغانی ...

      داستان امان اله خان و شمشیر برهنه و تفسیر اوغانی !!!سالهاست این افسانه سر منگسک را جبرا در گوش ما پف کرده اند ..

      امان اله فرصت طلب ممثل کدام استقلال است کجا را ازاد کرد ؟ با هزار حیله و نیرنگ حتا قصابی کردن پدر و کاکایش خود را برای چندروزی بر شانه های ملت رنجدیده قرار داد, عین سیاست های پدر کلانش را ادامه داد نه بشیوه ان قهار بلکه با چرب زبانی وریا نمونه ان متواطن کردن صدها و هزار ها خانوار اوغانی دو طرف سرحد در شمال و , شمال غرب و غرب و گرد ونوا کابل و شمالی ... , خالی کردن خزانه ملت انهم بیجا و بی مورد .....................

  • een kheyal asto mahal asto junoon.

  • کوم رویبار به بیا دیار د کوڅی راشی

    چی پیغام یی وچو شوندو ته موسکا شی

    کوم میرویس به بیا ګورګین په وینوسور کړی

    کومه مور به یوار بیا نازو انا شی

    څوک په بیا د پانی پت ناره تازه کړی

    څوک به بیا پر پله روان د احمد شاه شی

    د اکبر خنجر به کله بیا سور کیږی

    بیا به کله د لیوب توره تر ملا شی

    د غازی آدی ټکرۍ به څوک پر سرکړی

    ملالۍ چیغه خوره به کله بیا شی

    د پښتون شمله به جګه ګوره څوک کړی

    میراث خور به خدایه څوک نن د شیرشاه شی

    که خبر ورته د وران کلیو یوسم

    هره تیږه د خیبر په ژړا شی

    سره لښکر ته په څوک سره سترګه ښکاره کړی

    چی تور خرس غوندی یی ځای سائیبریا شی

    کله اوښکی په شی وچی د بیبیانو

    کله ټول به دا ټغر د کربلا شی

    څه دوران نمک حرام مو شو په برخه

    چی بچۍ د مور پوړنی ته بلا شی

    نوزادی ! که ورور تر وروره ورسیږی

    معاملی پټی به واړی برملا شی

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس