صفحه نخست > دیدگاه > حامد کرزی روی ستراتیژی مذاکرات صلح غور می کند

حامد کرزی روی ستراتیژی مذاکرات صلح غور می کند

رزاق مأمون
يكشنبه 2 اكتبر 2011

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

آژانس خبری فرانسه از قول یک سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان نوشته است که رییس جمهور کرزی بعد از کشته شدن برهان الدین ربانی رییس شورای عالی صلح افغانستان توسط یک فرد پاکستانی، روی ستراتیژی خود در موضوع مذاکرات صلح با طالبان، غور می کند. در یک اعلامیه که دیروز از قصر ریاست جمهوری افغانستان منتشر شد به وضاحت گفته شده است که قاتل آقای ربانی یک تبعه پاکستانی بود.

تعداد زیاد افغانها در موضوع قتل آقای ربانی، بر پاکستان شک داشتند ولی اعلامیه دیروز ریاست جمهوری افغانستان قویترین و واضح ترین اشاره حکومت افغانستان، به دخالت پاکستان در قتل برهان الدین ربانی می باشد. رییس جمهور کرزی به روز جمعه، از ضرورت مذاکرات با پاکستان در موضوع صلح افغانستان سخن گفته و هم یاس و ناامیدی اش را از عدم موفقیت در تلاش ایجاد تماس با رهبران طالبان، منجمله ملا محمد عمر رهبر این گروه، ابراز داشت.

در اعلامیه دیروز ریاست جمهوری افغانستان، از قول یک مقام دخیل در تحقیقات در مورد این قتل گفته شده است، شواهد نشان می دهند که قتل آقای ربانی، در کویته پاکستان طرح ریزی شده و فرد انتحاری، تبعه پاکستان بود. مقامات افغان قبلاً گفته بودند، مرگ ربانی توسط شورای کویته در پاکستان طرح ریزی شده بود ولی طالبان خود مسوولیت این قتل را، به عهده نه گرفته اند.

در اعلامیه همچنان آمده است که قاتل آقای ربانی، از ساکنین منطقه سرحدی چمن بود. این ادعای ریاست جمهوری افغانستان، بر اساس شواهد موجود و اعترافات مردی که در رابطه با همین قتل دستگیر شده است، صورت گرفته. در اعلامیه ریاست جمهوری افغانستان همچنان آمده است که، اسناد و شواهد، همراه با بیوگرافی، آدرس، و نمبرهای تیلفون مربوط به همین قضیه، به حکومت پاکستان تحویل داده شده، تا متهمین دیگر هم در این رابطه دستگیر گردند.

اعلامیه دیروز ریاست جمهوری افغانستان چند ساعت بعد از آن منتشر شد که سیامک هروی، یکی از سخنگویان ریاست جمهوری افغانستان گفت، رییس جمهور کرزی، بعد از مرگ آقای ربانی، روی ستراتیژی خود در موضوع مذاکرات با طالبان، غور می کند.هروی به آژانس خبری فرانسه گفته است، مذاکرات صلح با طالبان به تعویق افتاده و رییس جمهور کرزی روی ستراتیژی مصالحه با طالبان غور میکند و به زودی در یک بیانیه تلویزیونی، ستراتیژی جدید خویش در موضوع مذاکرات صلح را اعلان خواهد کرد.

اعضای شورای عالی صلح هم به نوبه خود، از غور آقای کرزی روی ستراتیژی اش ابراز حمایت نموده گفته اند، مذاکرات صلح با طالبان نه، بلکه با حکومت پاکستان باید صورت گیرد. طالبان از دیر به این سو، پیشنهاد مذاکرات صلح از سوی حکومت افغانستان را رد نموده گفته اند، تا زمانی مذاکره نمی کنند که نیروهای خارجی افغانستان را ترک کنند.

ترور برهان الدین ربانی رییس شورای عالی صلح و رییس جمهور سابق افغانستان، بزرگترین ترور سیاسی، بعد از آغاز ماموریت نظامی امریکا در افغانستان بوده است. گفته می شود این حادثه ضربه جدی و محکمی بود برای امید و تلاش های آقای کرزی جهت مصالحه با طالبان. آقای کرزی به روز جمعه در جریان ملاقات با علمای دینی افغان، از اهمیت مذاکرات با پاکستان سخن گفته ابراز داشت که ملا عمر آدرس ندارد، پیام آور صلح طالبان یک قاتل برآمد، پس باکی صحبت کنیم؟؟ ملت افغان از من می پرسد که طرف دیگر مذاکرات کیست، جواب من، پاکستان است.

قابل ذکر است که ایالات متحده هم، فشارهایش بالای پاکستان را افزایش داده است که اقدامات جدیتر را برضد شبکه حقانی اتخاذ کند. نیروهای آیساف مستقر در افغانستان به روز شنبه گفتند، حاجی مالی خان یکی از قومندانان ارشد گروه حقانی را، که کاکای سراج الدین حقانی رهبر این شبکه می باشد، دستگیر نموده اند.

اعلامیه دیروز ریاست جمهوری افغانستان در حالی از تغییر در ستراتیژی رییس جمهور کرزی در موضوع مذاکرات صلح با طالبان سخن گفته است که سخنگوی وزارت خارجه افغانستان دیروز به خبرنگاران گفت، حکومت افغانستان در سه سال اخیر، با حسن نیت و برای ایجاد اعتماد با پاکستان، تلاش های جدی نموده است ولی متاسفانه شاهد کدام پیشرفت مشخص که انتظار آن را از پاکستان داشت، نبوده است.

در این حال بر اساس گزارش آژانس خبری اسوشیتد پرس، تعداد از تحلیلگران پاکستانی می گویند، تیره گی روابط پاکستان با امریکا و افغانستان می تواند، روی موضوع مذاکرات صلح در افغانستان اثر گذار باشد. احمد رشید نویسنده معروف پاکستانی و تحلیلگر امور افغانستان پاکستان گفته است، فکر نمی کند که در حال حاضر کسی مایل مذاکره باشد.

رفعت حسین یک کارشناس دیگر پاکستانی گفته است، پاکستان نقش مهم را در موضوع مذاکرات صلح در افغانستان داراست ولی به نظر من، نفوذ و نقش پاکستان در مساله صلح افغانستان، بیشتر از آنچه که است، جلوه داده می شود، ولی اگر برای موجودیت یک پل ارتباطی، جهت تماس و مذاکره نیاز باشد، به نظر من پاکستان می تواند این پل باشد مخصوصاً استخبارات پاکستان در این موضوع باید دخیل باشد.

در این حال آصف علی زرداری رییس جمهور پاکستان در یک تبصره که در واشنگتن پوست منتشر شده نوشته است، ایالات متحده به جای آنکه پاکستان را همچو یک شریک خود بداند، وقت زیاد خود را در دادن قومانده و دستور به پاکستان مصرف می کند. به نوشته زرداری، هر قدر ما زودتر تشنج های لفظی خویش را خاتمه دهیم و منابع خویش را برای مبارزه برضد درفش بنیادگرایی هم آهنگ سازیم، به همان اندازه زودتر، در کشوری که مردم، انسانها، قربانی می شوند، ثبات را برقرار خواهیم کرد.
http://afghanlion.blogspot.com...

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • بسیار خوب.فرض کنیدپاکستان هم پای مذاکره امد.ما چه می خواهیم و او چه می خواهد.غور کرده اید که چرا پاکستان این کارهارا در پیش گرفت؟اولیای پاکستان دین را پیش کشیدند و گفتند ما هندوستان نیستیم.امیران کابل پشتونیزم را پیش کشیدند و از ایجاد پاکستان استقبال نکردند.پاکستان در کویته رادیوی گنبد سپهر را بکار انداخت(گفت :دل را به دل رهی ست در این گنبد سپهر- از کینه کینه خیزد و از روی مهر مهر)کابل که نمی توانست ادعای الحاق کند همواره از تشکیل پشتونستان مظلوم محروم دم زد.کمونیست ها هم دنبال این رشته را رها نکردند.اردوی پاکستان که خود را عهده دار حفظ آن محدوده می داند بدانجا رسید که پیش کردن یک جریان افراطی دینی در حوزه کابل مجال دیگری باقی نخواهد گذاشت و اگر مسلط شود راه بسوی ایران مسدود خواهد بود وراه تنفس ورسیدن به بحر هم تنها از پاکستان خواهد گذشت وگلوگاه کابل در آن وقت در دست پاکستان خواهد بود. و از محالات است که ان اردو از این پادافند منصرف شود.پس یاباید حوزه کابل از پشتونان صرف نظر کند و انان را به پاکستان ببخشد که کرزای چنین کاری نمی کند.یا اینکه پاکستان و کابل یک جا شوند و فدراسیون تشکیل دهند که هنوز گروه ها در حوزه کابل آماده و همداستان نیستند.پس تا آمادگی برای تشکیل اتحادیه مردمی بشمول همسایگان هم فرهنگ راه حل آن است که کسانی در کابل روی کار آیند که آماده باشند در باره جنوب شرق مذاکره کنند و مردم حوزه کابل را از این تارهای عنکبوتی برهانند.

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس