صفحه نخست > دیدگاه > استاد خلیلی را باید حمایت کنیم!

استاد خلیلی را باید حمایت کنیم!

سه شنبه 25 دسامبر 2012

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

در آستانه ای نزدیک شدن به سال پر سر وصدای 2014 که بیم ها و امید های زیادی نسبت به آن وجود دارد، مهمترین کاری که به عهده شهروندان فعال جامعه قرار دارد، شناخت و تعریف درست از وضعیت و برنامه ریزی کاری در ار تباط به سال 2014 و پس از آن است. نه نگرانی و ترس راه حل است و نه خوشبینی و امیدی زیاد. آن چه که می تواند در این راستا درست و راهگشا باشد، تصمیم و عمل آگاهانه ای خود مردم افغانستان است.
امریکا و جامعه جهانی باتوجه به تجربه ای تلخی که از تنها گذاشتن افغانستان در دهه ای هفتاد هجری دارند و نیز به خاطر نگرانی های که از قدرت گرفتن نیرو های افراطی و ترویست القاعده و طالبان از یک طرف و افزایش قدرت رقبای منطقه ای امریکا مانند روسیه و چین در منطقه دارند، عاقلانه به نظر نمی رسد که علی رغم این همه تهدید ها و همینطور هزینه های سنگینی که در افغانستان شده این کشور را ترک کنند.

اما مردم افغانستان باید تصمیم شان را خود شان بگیرند. آسیب ها را شناسایی کنند، نقاط قوت را برجسته کنند و از امکانات موجود خود شان که مهم و اساسی است، برای آبادی، باز سازی و ترقی و توسعه ای کشور استفاده کنند. بناً، برای رسیدن به این منظور باید متغیر های را به کار گیرند که توانایی و کارایی آن در گذشته و حال ثابت گردیده و می تواند به عنوان متغیر های فعال و کار آمد درشرایط پیش رو نیز نقش آفرینی کنند.
با توجه به نقش قدرت در تعیین و نیز در تغییرات شرایط زندگی و هم چنان توسعه سیاسی کشور های جهان سومی، نقش نخبگان سیاسی به عنوان مهمترین و شاخص ترین متغیر مؤثر در میان سایر متغیر ها، حائز اهمیت است. از این رو شناخت درست از نخبگان سیاسی و تحلیل رفتار سیاسی و کارکرد های آنان بر اساس معیار های عینی و واقعی وسنجش درست و عقلانی از تصمامیم و رفتار آنان از نگاه کار آیی بودن وعملی بودن و برعکس آن، به خاطر دست یابی به اهداف سیاسی و توسعه اجتماعی ضروری می باشد.
در این نوشته شخصیت کاری و قابلیت های سیاسی استاد محمد کریم خلیلی معاون ریاست جمهوری افغانستان که مدت بیشتر از سه دهه یکی از شخصیت های مطرح و اثر گذار در میان نخبگان سیاسی در کشور بوده و از سابقه ای نیک در گذشته، جذبه ای بسیار زیاد در میان مردم و توانایی لازم در سطح رهبران سیاسی کشور برخور دار است، به بررسی گرفته می شود. از جانبی بنا بر خصوصیات که جامعه شناسان برای یک نخبه (الیت) در نظر می گیرند( داشتن خصوصیات استثنایی و منحصر به فرد و استعداد و قابلیت های عالی و بر اساس نقش مهم شان، کار های را که انجام می دهند، در موقعیت های بهتری قرار می گیرند)(1)، بدون شک آقای خلیلی یک نخبه ای فعال سیاسی است. جدا از این که در مدرسه درس خوانده و یا در دانشگاه، تحصیلات عالی خویش را در نجف تکمیل کرده و یا در هاروارد، بر اساس خصوصیات، کار ها و هم چنان نقش و موقعیتی که دارد، ایشان یکی از نخبگان سیاسی در کشور است.
از آن جای که نخبگان از طریق نقش و موقعیت و شخصیت شان به خصوص اراده بلند، تصمیم گیری و الگو سازی، بالای سایر مردم اعمال نفوذ می کنند، رفتار سیاسی و کار کرد های آقای خلیلی با این مؤلفه ها به درستی قابل سنجش و اندازه گیری است.

اراده و همت بلند

استاد خلیلی در زمان مقاومت سرنوشت ساز، هویت آفرین و تاریخ ساز غرب کابل به رهبری پیر خبیر و مدبر، پیشوای شهید بابه مزاری، بیشتر سمت سخنگویی و ریاست هیات های مذاکره کننده ای حزب با جوانب داخلی و خارجی را به عهده داشت. در آن ز مان رفتار سیاسی و دیپلماسی کاری آقای خلیلی در بیان و معرفی اهداف، آرمان ها و خواست های حزب که منادی وحدت ملی، عدالت و برابری در کشور بود نقشی خوبی داشت. اما نقش آقای خلیلی به عنوان یک الیت و یک رهبر در سازمان دهی و رهبری مبارزات سیاسی مردم زمانی مهمتر و برجسته تر گردید که وی پس از شهادت مظلومانه ای استاد شهید، علم به خاک و خون خفته ای او را از میان یاس و نا امیدی ها برشانه گرفت و تا قله های بابا به اهتزاز و حرکت در آورد. در آن شرایط که همه ای امکانا ت حزب از بین رفته بود، رهبر قهرمانش که تمام امید مردم بود شهید شده بود و ازسوی باور همه این بود که ممکن بار دیگر مردم هزاره نتواند سر بلند کند، در چنین شرایطی استاد خلیلی با همت و اراده ای بلند، به عنوان دبیر کل حزب وحدت اسلامی افغانستان، یک بار دیگر تمامی نیرو ها و عناصر فعال از سکولار تا مذهبی، از دانشجو و متخصص تا شیخ و آخند وکربلایی، از باسواد تا بی سواد و از مزار تا یکاولنگ و بامیان، از نومیش تا شیخ علی، از جاغوری تا مالستان، بهسود، پنجاب، ورس، لعل و سرجنگل، ارزگان و... همه را در یک مسیر و در یک جهت و به خاطر رسیدن به یک هدف، بسیج، تقویه و رهبری کرد و همه باهم مردانه و جانانه از عزت و ازتاریخ و هویت مردم دفاع نمودند.
اراده وهمت بلند آقای خلیلی وشهامت وفداکاری دلیر مردانی که در رکاب او علیه دشمنان خاک، خون، دین، تاریخ، هویت وعزت مردم، جانانه رزمیدند، باعث گردید که فریاد بلند حق طلبانه، عدالت خواهانه و انسانی مزاری بزرگ در کربلای غرب کابل دفن نگردد و هزاره ها از آخر صف به اول صف بیایند وحتی این بار بهتر از دیگران در عرصه های علم وسیاست، هنر و ورزش تبارز کنند وزبانزد روزگار باشند.
اکنون که در آستانه ای آمد آمد سال 2014 قرار داریم باز همه می بینیم که جناب آقای خلیلی از معدود شخصیت ها ورهبرانی اند که برخلاف دیگر نخبگان که از جنگ وشکست سخن می گویند، وی برای مردم اطمینان وامید می دهد. دادن اطمنیان وامید در یک همچون وضعیتی ودر همچون کشوری که به هیچ چیزی نمی توان امید واطمینان داشت، کاری ساده ای نیست. طوری که به نظر می رسد، این گونه سخن گفتن آقای خلیلی حاکی از شناخت درست وتسلط لازم وی بر اوضاع وهمچنان اراده وهمت والای او نسبت به رهبری جامعه است.

تصمیم گیری ورفتار عاقلانه

در میان نخبگان و رهبران سیاسی، خلیلی از معدود کسانی است که بیشترینه بر خرد و تعقل در رفتار سیاسی ومناسبات سیاسی تاکید می ورزد. طوری که به نظر می رسد، برجستگی ونقش آفرینی ای بهتر و بیشتر او و موقعیت بالای او در میان سایر نخبگان ناشی از همین بینش وطرز دید می باشد.
آقای خلیلی برخلاف عده ای زیادی که معمولا شعار می دهند اما او محاسبه می کند، دیگران به دنبال قیل وقال وبهره برداری اند، اما او عمل می کند. دیگران با وضعیت مخالفا و یا موافقا خود را درگیر می کنند اما آٔقای خلیلی با واقع بینی وتسلط که بر اوضاع دارد، تلاش می کند تا آنرا مدیریت کند.ْ
در مجموع سیاست های آقای خلیلی متعادل وموثراست و نظر به تصمیمات وسیاست های شماری زیادی از نخبگان از ثبات، دوام واستحکام بیشتر و بهتر برخوردار است. یکی دیگر از ویِژگی های رفتار سیاسی آقای خلیلی، صراحت لهجه و قاطعیت در تصامیم است. طوری که دیده می شود، سایر نخبگان حتی رئیس جمهور کرزی در اتخاز سیاست های داخلی و خارجی دچار تناوب وچند رنگی بوده است. رئیس جمهور حتی در برخورد با نزدیک ترین دوست جهانی کشور(امریکا) نتوانسته موضع یکسان داشته باشد. روزی نزدیکترین دوست خطاب می کند و روزی هم علیه آن اعلان جهاد داده واز پیوستنش به صفوف طالبان خبر می دهد. همچنان در مسئله ای صلح ومذاکره با طالبان دچار تناقض ومشکلات جدی است. از جانبی همین آقای کرزی که همه ی نخبگان سیاسی و رهبران را در بازی های سیاسی شکست داده و آنان را گاهی به این سو و گاهی به آن سو جا به جا کرده، نتوانسته است که استاد خلیلی را نیز به بازی بگیرد.
به گفته ای یکی از آگاهان در حکومت آقای کرزی تنها دونفر را می شود رویش حساب کرد، یکی خلیلی ودیگر اسپنتا. آقای خلیلی در مسئله ای صلح و مذاکره با طالبان ثابت ترین موضع گیری را داشته وهمواره تاکید ورزیده که صلح با طالبان به معنی برگشت به گذشته وپذیرش عصر کیبل نیست. شاید این قاطعیت موضع گیری و رک گویی وی بود که چندین بار سوی قصد های ناکامی علیه او راه اندازی گردید.
از جانبی دیگر این گونه رفتار ها و موضع گیری ها ریشه در ارزش های اخلاقی وعقلانی دارد. قاطعیت وایستادگی در موضع گیری ها به معنی باور داشتن به ارزش های سیاسی و فرهنگی ومردم است. مانند موضع گیری های جدی وشدید او در رابطه به معضل کوچی ها و هم چنان جنجال های انتخابات وپارلمان. همین طور بعد عقلانی رفتار سیاسی وکار های سیاسی آٔقای خلیلی در رابطه به مسایل مختلف در خور اهمیت است و به همین خاطر است که سیاست های او را خرد مندانه می گویند. خردمندانه وعقلانی از این جهت که آقای خلیلی روی آنچه واقعی، مهم و موافق با منافع ملی است، تا آخر ایستادگی کرده و در مورد آن حتی در برابر رئیس جمهور نیز قرار گرفته است. هم چنان عقلانی به این خاطر که سیاست های آقای خلیلی به عنوان معاون دولت مبتنی بر انتقاد است. او از بی عدالتی، تبعیض قومی و فساد در دولت همیشه با انتقاد یاد کرده است. بنا سیاست های آٔقای خلیلی که بر اساس ایستادگی روی ارزش ها و انتقاد از ناهنجاری ها در دولت ونظام سیاسی استوار است، اخلاقی وعقلانی به حساب می آید وباید از آن تقدیر و حمایت شود.

قرارگرفتن الگو و داشتن حیثیت رهبری برای همه

چنانچه گی روشه می گوید: " نخبگان، نفوذ خود را از طریق نوعی الگو سازی نیز اعمال می کنند، با توجه به اینکه آنها الگو های زنده ای از تفکر، وجود وعمل هستند، نسبت به برخی دستجات، گروه ها و یا بر کل افراد جامعه قدرت جازبه ای دارند و بنا بر این مورد تقلید قرار گرفته و به عبارتی دقیق تر دیگران سعی در همانند سازی خود با آنها دارند".(2) آقای خلیلی به عنوان دبیرکل حزب وحدت پس از رهبر شهید میراث دار خطی بود که ملاک رفتار سیاسی ملیون ها تن از اقشار مختلف اجتماعی بود. هم چنان جریان را که او رهبری می کرد مبتنی بر ارزش های انسانی ی بود که مزاری آن را بنیان نهاده بود و یک ملت با جان و دل وخون ومالش از آن حراست و حمایت می کرد. همین طور مدیریت خوب ایشان از این حرکت ها و موج ها تا کنون، او را به یگ الگو و نمونه در میان هواداران و مردمش قرار داده است.
بنا براین، در چنین جامعه ای وقتی هرکسی دست به انجام کار سیاسی زد، از همان راهی رفت که مزاری بنیان نهاده بود و خلیلی ادامه دهنده واحیا اگر آن بود و هم چنان سایر افراد فعال در هماهنگی با رفتار ها و حرکت های او و در پیروی از سیاست های او اعمال سیاسی شان را رقم زدند. همان است که وی هم برای هم طرازان وهم برای پیروان و هواداران خود یک الگو بوده و از این طریق باعث تاثیرات ونیز تغییراتی زیادی در شرایط زندگی سیاسی مردم گردیده است.
از جانبی دیگر با توجه به موقعیت سیاسی، توانایی رهبری وجاذبه ای کاریزماتیکی که دارد، آقای خلیلی توانسته است حیثیت رهبری وبزرگی بر کل جامعه ای هزاره را پیدا کند. این به آّن دلیل است که، اولا سایر نخبگان هزاره از رهگذر رهبری او و یا در زیر سایه وپوشش او رشد کرده اند و ثانیا توانایی واستعداد سیاسی آقای خلیلی در انجام کارها و مدیریت اوضاع سیاسی ، نسبت به همه بهتر و موثرتر است. به همین خاطر است که سایر نخبگان به رهبری و توانایی او تن دهند واو را به عنوان کلان و ریش سفید شان بپذیرند. نمونه ای بارز این امر، تشکیل شورای حمایت از آرای مردم غزنی با حضور همه ای گروه ها و نخبگان قوم به رهبری استاد خلیلی است.
بنا بر این، با توجه به ویژگی ها و خصوصیات خوب استاد خلیلی که ذکر گردید، در ساز وکار بازی های سیاسی وشرایط پیش رو، از جمله مساله خبرساز 2014 باید استاد خلیلی را حمایت کنیم و از او به عنوان یک امکانات و یک متغیر مناسب در راستای دستیابی به ترقی و پیشرفت، ثبات وامنیت و اهداف سیاسی جامعه ای خود استفاده نماییم.
آقای خلیلی با اراده ای بلند، گذشته ای پربار و سیاست واقع نگری که دارد و هم چنان به عنوان یک مدیر موفق که رفتارش مبتنی بر امور واقعی وعقلانی در سازو کار سیاسی است و می تواند مردم را به وجه احسن رهبری کند، بهترین و مناسب ترین گزینه در هماهنگ کردن نخبگان سیاسی و بسیج ساختن مردم برای انجام دادن کار های کلان است.
ویژگی خوب آقای خلیلی در رهبری با توجه به این که وی ادامه دهنده ای راه وخلف مزاری است واز جانبی نه یک مذهبی افراطی است ونه هم سکولار تفریطی، می تواند تحصیل کرده های دانشگاه و مدارس دینی و همین طور همه ای فعالان سیاسی و نخبگان و عامه ای مردم را در سایه یک چتر جمع کند.
در سال 1389 که به خاطر حل معضل کوچی ها و ده نشینان به بهسود سفر کرده بود ومن هم به خاطر کارهای مطبوعاتی در کنار شان بودم، حضور پرشور و مداوم مردم در مقر بود و باش ایشان در دهن سیاه سنگ، برایم حیرت انگیزبود. در آنجا من هم صدایی وحمایت بی دریغ مردم از آن حرکت استاد خلیلی را که می دیدم، احساس می کردم بار دیگر تمام هزار جات از بامیان تا جاغوری، مالستان، شیخ علی، ناهور و... همه در بهسود سرازیر و متمرکز می شوند وبرای انجام دادن یک حرکت کلان تحت قیادت رهبرشان آماده می شوند.
لذا، این به نفع مردم ما است که با درک حساسیت های واقعی اوضاع و برای دست یابی به اهداف سیاسی وتوسعه سیاسی واجتماعی از جلالت مآب محترم استاد محمد کریم خلیلی معاون محترم ریاست جمهوری حمایت کنند. والسلام

منابع:
1- حسین بشیریه، جامعه شناسی سیاسی.
2- گی روشه، تغییرات اجتماعی.


فروپاشی: کرزی، فهیم و خلیلی
یک کارتون
پنج شنبه 30 آگوست 2012, کاری از عتيق شاهد


بزرگترین خاین به آرمانهای قومی وحضرت پدرشهید
خلیلی ،ابوموسی اشعری زمان ماست
خلیلی رهبری که بازیچه دست فاشیست گراهای دولت است
دو شنبه 11 جون 2012, نویسنده: محمد رضا طوفان


مرگ تاریخی کریم خلیلی
رهبر و یا لابیگر شرکت غلغله؟
شنبه 27 دسامبر 2008, نویسنده: جعفر رضائی

— -
آقای خلیلی مدافع مردم یا پیش آهنگ طالبان دربهسود!
بخشی دیگری ازبازی اینگونه طراحی گردیده است که پس ازصدورفرمان کرزی مبنی برخروج کوچیها ازبهسود، این پروسه عمدن به مدت یک هفته به تعویق بیانجامد تا حضور آقای خلیلی دربهسود بیشترمورد توجه افکارعامه قرارگرفته و انگیزه های تبلیغات بیشتری را فراهم نماید...
جمعه 28 می 2010, نویسنده: هادی ميران


دایکندی، خواب سبز آقای خلیلی!
آقای خلیلی هنوز هم هزاره هارا شاخص بورس معاملاتی تصور میکند
دو شنبه 10 نوامبر 2008, نویسنده: هادی ميران


استاد محمد کریم خلیلی
و بحران رهبری درجامعه هزاره ( قسمت هفتم)
دو شنبه 24 دسامبر 2007, نویسنده: هادی ميران


راست و دروغ مالی مقامات افغانستان: محمد کریم خلیلی
یک
چهار شنبه 6 آوريل 2011, نویسنده: کابل پرس


مصیبت هزاره ها اقتدار محمد کریم خلیلی!
سه شنبه 19 آگوست 2008, نویسنده: هادی ميران


کریم خلیلی گزینه اشتباه آقای کرزی!
جامعه هزاره با قحط الرجالی مواجه نیست. فراوانند کسانی که هم دارای صلاحیت فکری ومدیرت عملی می باشند
يكشنبه 15 جون 2008, نویسنده: هادی ميران


سیرمستی خانواده کریم خلیلی از خون کودکان هزاره است
همراه با کار دیجیتال / خلیلی بار دیگر به عربستان رفته است و معلوم نیست که اینبار اتاق خلوت مقامات سعودی آبستن چه توطیه دیگر است...
شنبه 9 ژانويه 2010, نویسنده: جعفر رضائی


استاد کریم خلیلی و صادق خان مدبر
یک کارتون
دو شنبه 17 ژانويه 2011, کاری از عتيق شاهد


آقای خلیلی با آمدنش به ایران هدیه بی مدرکی را به مهاجرین دادند
دو شنبه 29 دسامبر 2008, نویسنده: عبدالحمید اعتمادی


محمد قسیم فهیم و محمد کریم خلیلی
یک کارتون
سه شنبه 27 جولای 2010, کاری از عتيق شاهد

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • شاید خسر بره خلیلی باشید ورنه بابه و خلیلی ادمکشانی از قماش مسعود سیاف گلبدین و ملاعمر..........اند , از درد و آه مظلوم هزاره و ازبک و تاجک و ترکمن .... بنویس تا تاج سر مردم شوی در قلبها جا بگیری .. ازاده باش ای مرد !!

    • اقایان خلیلی مخقق شفق اکبری رهبران مذهبی هزاره ها همیشه در طی سخنرانی های شان در مورد جهاد شان و بوجود اوردن حکومت اسلامی گلو پاره مینمایند . سوال بمیان میاید زمانیکه شما با میان امدن حکومت اسلامی تان افتخار مینماید چرا در مقابل حکومت اسلامی خود جنگهای خونین دیگری را اغاز نمودید که منجر به ویرانی وطن وکشتار دهها هزار مردم بیگناه انجا گردید شاید بیگویند که بخاطر اعاده حقوق ملیت خود پس اگر منظور از حقوق ملیت بوده حقوق ملیت شما در زمان حاکمیت کارمل تامین بود کارمل برای ملیت شما مقام صدرارت وزارت خانه ها والیان وولسوالان وافسران عالی رتبه را داده بود در حالیکه یک بلیست خاک مناطق هزاره جات تحت حاکمیت دولتی قرار نداشت

    • مردم عزیز ! آیا آگاهی دارید مبارک باد برای خلیلی واخوند فهیم . برگرفته شده از سایت پندار
      تمام قدرت و امکانات بدست پشتونهاست و از دیگر ملیت ها ضعیف ترین، ناکار آمدترین و معامله گرترین شان به نمایندگی از ملیت های بیچاره در حکومت امده اند.
      1- ریس جمهور پشتون
      2- قاضی القضات پشتون
      3- لوی سارنوال پشتون
      4- ریس مجلس سنا پشتون
      5- وزیر داخله پشتون
      6- وزیر خارجه پشتون
      7- وزیر مالیه پشتون
      8- وزیر معارف پشتون
      9 ریس عمومی امنیت ملی پشتون
      10- وزیر مخابرات پشتون
      11- وزیر اقوام و قبایل پشتون
      12- وزیر اقتصاد پشتون
      13- وزیر تجارت و صنایع پشتون
      14- وزیر زراعت پشتون
      15- وزیر حج و اوقاف پشتون
      16- وزیر دولت در امور پارلمانی پشتون
      17- لوی درستیز پشتون
      18- معاون ارشد امنیتی وزارت داخله پشتون
      19- ریس دافغانستان بانک پشتون
      20- ریس سره میاشت پشتون
      21- ریس شورای علما پشتون
      22- ریس ارگانهای محلی پشتون
      23- ریس مبارزه با ارتشا و فساد اداری پشتون
      24- ریس آیسا پشتون
      25- بیشتر از 90 وزیر مشاوران پشتون
      26- بیشتر از 75 فیصد سفرا پشتون
      27- بیشتر از 75 فیصد والی ها پشتون
      28- بیشتر از 80 فیصد قوماندانان امنیه پشتون
      29- بیشتر از 80 فیصد معیینان وزارت خانه ها پشتون
      30- بیشتر از 90 فیصد قوماندانان زون ها پشتون
      31- ریس اکادمی علوم و 90 فیصد روسای دانشگاه ها پشتون
      آیا این عدالت است که تمام پوست های کلیدی کشور بدست یک قوم خاص باشد و تعدادی از پوست های نمایشی برای اشخاص که نمایندگی از قوم خود کرده نمی تواند و تنها به فکر تجارت و منافع شخصی خود است قرار گیرد
      جالب است که این شعر فاشیستی هتلری لایق صاب را 90 فیصد فاشیتهای مشهور انترنت ، فاشیستهای باند داکتر نجیب و فرید مزدک لایک زده بود.
      مزدک خو منفور و منزوی شده باید به او به لایق لالا بگوید تا لایق به برایش کاکا گوید.
      سال نو تان مبارک!ارسالی پ .پژمانfnt].

  • lowda an bayd tanz bashad ki to noshtai lanati

  • آقای نویسنده
    اگر با خلیلی رابط دارید برایش بگویید که برادر شما حاجی نبی چندین شهرک دارد اما تمام مردم دایکندی یک متر سرک پخته ندارند. همچنان برایش بگویید که در لنگی ات و قر قولی رییس جمهورت و نیکتایی و چپن و لنگی کل کابینه تان شاشه کنم.

  • youtube.com/watch?v=PvDftu6pDOg
    خلیلی وموتر های کادیلاک

  • بجای خلیلی که یک انسان دگم اندیش وواپس گرا هست وفقط به فکر ثروت اندوزی خود وخانانش میباشد باید از رمضان بشر دوست همایت نمایید که انسانی می اندیشد ودر جهت وحدت ملی تلاش دارد وعلیه جنگ سالاران زورمندان وغاصبان ثروتهای ملی مبارزه میکند وابرومندانه از مقام وزارت در یک حکومت فاسد استعفا داد . کجا شد ان وعده های خلیلی که در کمپاین حامد کرزی بحیث ریس جمهور برای مردم وعده میداد ایا بازهم ارزودارید که مردم از خلیلی دفاع نمایند ؟و مردم از خلیلی فقط بخاطر شیعه وهزاره بودنش حمایت نمایند ؟

  • این احمق نویسنده فکر می کند، مردم خلیلی را نمی شناسند. همه ی مردم ما از کارکرد و کارنامه سیاه خلیلی با خبرند. نیازی نیست که شما از وی تعریف و تمجید کنید. خلیلی فعلا در انزوا قرار گرفته است. نه قدرتی دارد و نه طرفدار مردمی. به جز اندک کسانی که از او پول می گیرند به شمول جناب عالی که این مطلب را نوشته اید، دیگر احدی وقت خود را برای او مصرف نمی کند. خلیلی گندیده است و بوی تعفن او در این روزها به مشام می رسد. خلیلی در یک طرح شوم دیگر، مسائل طایفه ای و منطقوی را را دامن می زند و در این روزها چند آدم پست و احمق به نام های حسین ساعی از دانمارک، رجبی از انگلیس، حلیمی از کانادا و جعفر عطایی از انگلیس را از منطقه خود بسیج نموده تا برایش کمپاین کنند. کمپاینی که عاقبت خود خلیلی را رسوا ساخت و همه به این پی بردند. تا خلیلی پول دارد و مصرف می کند، سگانش هم برایش می نویسند و در پی استخواند.

  • آقای خلیلی در دوران استاد مزاری، بسیار خیانت ها کرد. خلیلی به استخبارات ایران بسیار نزدیک بود و بسیار تلاش می کرد تا از تشکیل حزب وحدت جلوگیری کند. در ان زمان او در ایران بود و بابه مزاری به صورت مخفیانه به داخل افغانستان رفت تا خلیلی نفهمد. تا اینکه خلیلی ناکام ماند. در قتل بابه مزاری هم خلیلی نقش داشت. یک روزی به صورت مفصل نحوه نقش خلیلی در قتل بابه در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. قومندان غیور و شجاع هزاره ها به نام شفیع به امر و دستور خلیلی کشته شد. این ها همه دوسیه های است که در روز محاکمه خلیلی به آنان رسیدگی خواهد شد.

  • برادران عزیز ما مثل گاب نباشیم که دایم .یک هفته بعد بفحمیم . زمان که آقای مزاری شهید شد ما فهمیدیم که مزاری خوب بود ؟ در آن زمان هم آقای شهید مزاری را تنها گذاشتیم . من از شما می خواهم که آب به آسیاب دشمن نریزید!!!!!!!!!!

  • قومندان شفیع به امر و دستور خلیلی کشته شد.

  • ما مردم بد بخت ترین مردم روی زمین هستیم " شخصا به این باور رسیدم که اگر همه مردم روزی آدم شود ولی مردم هزاره هرگز آدم بشو نیست.. این هم از قلم بدستانش که درخدمت پول وقدرت قلم میزند وهیچگونه تعهد قلمی ومعیار مشخص برای بیان کردن حقیقت ندارد..
    بجای که به راهای بیرون رفت از معضلات ومشکلات موجود فکر کنیم بشخص می پردازیم که شخصیتش برای همه مردم از آفتاب عیان تراست. آقای خلیلی محترم متاسفانه در تاریخ خود کارنامه سیاه تر از رنگ شب دارد ، اولا در قتل و بشهادت رساندن بابه مزاری نقش اساسی دارد ، چون آن زمان بابه با ایرانی ها روابط خوبی نداشت وفقط آقای خلیلی با ایرانی ها خیلی رابطه صمیمی داشت.بقول تحویل دادن وطرح مذاکره بابه مزاری با طالبان درواقع ازجانب ایران داده شد و توسط استاد خلیلی به اجرا در امد. که سرانجام به شهادت بابه مزاری ختم شد..
    وآقای خلیلی معاویه صفت بتخت خلافت هزاره ها تکیه زد..
    دوم :خیانت بزرگی دیگر که یگانه ابرمرد جنگ وجهاد مردم هزاره را از میان برداشت ومظلومانه ونا جوان مردانه بشهادت رسانید..قومندان شفیع واقعا تجسم وکالبد غیرت و غرور مردم هزاره بود...
    سوم : تمام امکانات که از دوران بابه مزاری بجای مانده بود بجای که به دایکندی انتقال دهد به طالبان دودسته تقدیم کرد. چون در هنگام سقوط بامیان بدست طالبان مسئله انتقال مهمات وپول به ولایت دایکندی مطرح بوده ولی آقای خلیلی از انتقال آن ممانعت کرده است..
    چهارم: در زمان معاونت ایشان عزیزان یک جای را و یا مسئله را بمن نشان دهید که توسط آقای خلیلی درست ویا حل گردیده باشد..بجای سهم واقعی مردم غریب دایکندی بوجی های آرد فاسد شده را می فرستد..رییس حوادث غیر مترقبه..
    فقط تنها کاری که در این چند کرده است حفظ مقامش بوده که او نیز از بزدلی اش نشات می گیرد.مردم قومش را بگولوله می بندد او مثل بچه های یتیم بی غیرت اشک می ریزد.. برای یک کسی که خودرا رهبر قلمداد میکند خجالت آور است... خجالت آور تر از همه این است که اشخاص قلم بدست چون جعفرعطایی و آقای حلیمی را بخدمت می گیرد و علیه قوم خود نشانه میرود.. واقعا این حرکت برای هر هزاره خجالت آور است .. من آقای خلیلی و آقایان قلم بدست که علیه مردمت قلم میزنی الهی بمیری و نابود شوی ........که تنها دشمنی این مردم هستید...

    • خلیلی وشفق را هیچ گاهی بعنوان یار ویاور مزاری نشناسید اینها کسانی بودند که همیشه در جهت بد نامی مزاری تلاش داشتند ودر اخرین روز های دشوار مزاری را در کابل تنها گذاشتند انها امروز تحت نام مزاری تجارت میکنند خلیلی در افغانستان ومحقق در استرالیا گاهی در ادیلاید گاهی در سدنی وگاهی هم در جاهای دیگری با پولهای کمک شده مردم تفریح وهواخوری مینماید . اگر شفق واقعا یار مزاری است جایش در استرالیا نیست بلکه در حال حاضر بهترین شرایط برای تحقق ارمان مزاری در داخل کشور است مردم هزاره در استرالیا واروپا امریکا از لحاظ قانون ان کشور ها هیج مشکلی ندارند وهمه شان مانند سایر اتباع ان کشورها حقوق یکسانی دارد وقانون بالای همه باشنده گان یکسان تطبیق میشود از لحاظ قانون یک فرد هزاره قبول شده خق ان را دارد که خود را به عنوان صدر اعظم وریس جمهور کاندید نماید وهیچ موانع قانونی درین مورد وجود ندارد . وهیچ جای ندارد که اقای شفق مردم را در خارج بخاطر اعاده خقوق شان تشویق نماید . بر عکس اقای شفق وامثال شان مردم را بسوی واپسگرایی ها سینه زنیها وفرستادند دسته های سینه زنی در بیرون از مراکز مذهبی در شهر ها وتبلیغاتی که وحدت ملی را خدشه دار میسازد تشویق مینمایند . اقای شفق اگر واقعا یار مزاری هست باید در وطن بیرود ودر انجا در جهت تحقق ارمانهای مزاری مبارزه نماید . او در خارج در طی سخنان خود گاهی بر خلیلی وهم گاهی بر مخقق در طی سخنرانی های داغش میتازد وانان را محکوم مینماید که بر ارمانهای مزاری پا گذاشته میفرماید که خلیلی ومخقق تحت نام مزاری معامله های را انجام میدهند و به پول وثروتهای شان می اندوزند ویک تعداد چاپلوسانی نیز در خارج وجودارند که مردم های بیسواد ومذهبی افراتی که اکثریت شان مهاجرین های دهاتی را از مناطق مرکزی افغانستان را تشکیل میدهند ودر در استرالیا پنا هنده شده اند با پا بوسی اقای محقق وشفق تشویق مینمایند .

  • بر پدر روزگار بد لعنت . خلیلی کراچی وان و معاونیت رییس جمهور افغانستان ؟! برادر کرزی و برادر خلیلی در خون ملت شنا می کنند . این شپش زده گان ناف سگ در خواب پدر کلان شان هم نمی دیدند که روزی در دریای پول و ثروت پهلو بغلطانند . باشد ، تا فردا که ورق خورد تاریخ .
    و هزار لعنت و نفرین خدا بر مداحان و کیسه مالان این طایفه مخنث خبیث . چاپلوسان و جیره خوارانیکه معمای برای خود و مشکلی برای جامعه اند . نفررررررررررررین

  • برادران هزاره واقعا از اگاهی سیاسی بلند برخوردار هستند که قوم گرای رادارند ترک مکنند امروز دشمنان مردم افغانستان 250 نفرچپاولگران بیش نیستند همه مردم باید به خاطرتامین وحدت ملی بین مردم این کشور وظایف خود را دربرابر کشور خود انجام دهند دوذدان رانفی کنند کرزی از غم پشون وخلیلی ازغم هزارها وفهیم بیسواد ازغم تاجیکها خبری نه دارد به وطن خود باشید

    • میوند عزیز!
      درود برشما این وظیفه روشنفکران هست که علیه بد بختی های که در وطن ما جریان دارد مبارزه نمایند من یک هزاره وباشنده شهر کابل بودم امروز یک مهاجر دور از وطن هستم خوب بیاد دارم که در زمان حاکمیت کارمل بدستور اخوند های مرتجع بطور غیر اگاهانه در مذاهرات علیه انان به عنوان کافران وکمونیستان اشتراک میکردم وعلیه انان شعار ها میدادم زمانیکه من به مطالعه اغاز نمودم وبرنامه واساسنامه ان حزب را مطالعه کردم فهمیدم که در هیچ یک از اسناد حزبی حرفی از کمونیزم در میان نبود بلکه ان حزب تصمیم داشت تا از طریق حرکت های ملی دیموکراتیک افغانستان را بسوی یک جامعه شکوفان وترقی سوق دهند در اصول اساسی ان دولت به خط درشت نوشته بود که دین مردم افغانستان دین اسلام است اجرای مناسک دینی برای هر ادیان در جمهوری دموکراتیک افغانستان ازاد است مشروط بر اینکه با استفاده از دین خویش باعث ایجاد مزاحمت برای مردم افغانستان نگردند من به عنوان یک هزاره در طول حاکمیت ان حزب که کارمل مرحوم رهبری ان را به عهده داشت هیچ گاهی شاهد خشونت های قومی ومذهبی در شهر کابل و ولایات کشور نبودم پشتون هزاره تاجک ازبک هندو همه اقوام ساکن در کشور مانند برادر وار زندگی میکردند اتباع افغانستان مطابق استعداد ومسلک اش به کار ها گماشته میشدند اداره امور حکومتی افغانستان پر رنگ از همه اقوام وملیت های ساکن در وطن بود افغانستان مانند گلدانی بود وگلهای ان گلدانی را همه اقوام ساکن وطن تشکیل میدادند . من به نسبت اینکه غیر اگاهانه در ضدید در مقبل ان حزب قرار گرفته بودم از همه اغضای پر افتخار ان مغذورت میخواهم وبه ببرک کارمل مرحوم رهبر ان حزب ولو اگر کمونیست بوده باشد احترام خویش را تقدیم میدارم کارمل که فرزند یک جنرال ارشد دولتی شاهی بود بخاطر از بین بردن ستم های طبقاتی ودیتکاتوری حکومتی که پدرش غضوی بلند پایه ان بود مبارزه کرد وبلاخره طبق فرموده محترم عتیق الله مولوی زاده زندگی از کاخ اغاز ودر کانتینر جان داد .ودر مدت خاکمیت اش به عنوان ریس یک دولت یک خانه گلی هم نداشت این را میگویند پاکی وصداقت ووطن دوستی .ما چه کنیم که رهبران جهادی میگفتند که الاه اکبر وکلیمه میخواندند وطن را ویران کردند تضاد های ملی و مذهبی را دامن زدند وبرای خود وفرزندانشان ملیونها دالر سرمایه گذاری کردند امروز صاحب بانکها شده اند بنا سگ کمونیستان از رهبران جهادی شرف داشتند .

  • واقعا متاسف هستم از اظهار نظر های جاهلانه و یا پر از کینه و تعصب و یا از بی اگاهی و پر حرفی های وطنداران خود و یا از تعریف و تمجید های که گاها افرط گرایانه ابراز میشود.
    در ارتباط شخصیت حقیقی و حقوقی استاد خلیلی من و امثال من چه بنویسیم و چه ننویسیم تاریخ و عملکرد های ایشان گواه است. (ایکاش باز مثل رهبر شهید وقتی از میان ما رفت باز بر سر زنان داد و بیداد کردیم که ما تو را نشناختیم این روش مردم هزاره است متاسفانه) و تاریخ معاصر افغانستان بدون شک تاثیر گذارترین افرادی که به خود دیده یکی از ان استاد خلیلی است. نه من فامیل ایشان هستم و نه از اجیر بگیران ایشان فقط واقعیت جامعه امروز افغانستانی را مینویسم .
    روزی در نشریه امروز ما که قبلا در پاکستان نشر میشد مقاله ای تحت عنوان "جنگ چیزی بدی است که ادم کشان و خونخواران را مسعود لقب میدهند و مدافعان مردم و فرزندان راستین را دیوانه"
    خواندم یادم امد که باز گو کنم همانهایی که امروز داد از شفیع میزنند دیروز خواستار مجازات وی بودند.چرا اینقدر ذلیل شدیم که قاتلان رهبر شهید را (طالبان و ای اس ای) فراموش کردیم و حالا استاد خلیلی را متهم میکنیم میدانید که از این نوشته هایتان فردا دیگران استفاده کرده میگویند خودتان گفتید که قاتل مزاری شهید خودتان هستید و چرا به خونخواهی بر امدید ایا با این نظرات احمقانه تان فردا میتوانید به خونخواهی رهبر شهید اقدامی کنید؟ و یا قاتل شفیع قومندان چهارتا سادات کرام بودند که حالا شما بد بختها یادتان رفته.
    نظرات کورکورانه تان را نه در کابل پرس? به خانمتان هم اگر بگویید قبول ندارد.منظور نویسنده نه اینکه اقای خلیلی را از انزوا بیرون کنید و یا داماد تان بسازید بلکه حمایت از خلیلی را بعنوان حمایت از هزاره و سرنوشت هزاره میدانند که واقعیت همین است کی و چه کسی در دنیای معادلات سیاسی امروز بهتر و اشنا تر و کارامد تر از استاد خلیلی است؟ که بتواند از حقوق هزاره نادانی مثل شما دفاع کند بجای اینکه مردانه پشت سرش ایستاد شوید زنانه بد وبیراه مینویسید از رقبای تان یاد بگیرید که از دزد و راهزن و ادمکشش دفاع میکند از خلقی و پر چمی و طالبش حمایت میکند از شیر فروشش رضایت دارد ، هیچ منافاتی ندارد که روزی بچه غریب بود و امروز به کوری چشم دشمنان معاون رییس جمهور است مگر کدام قانون نا نوشته میگوید که غریب همیشه غریب باشد و هزاره همیشه جوالی تنگ نظران خودمان چشم دید و بصیرت را ندارند انوقت از دیگران چه گله؟
    مگر ما چند تا ادم مطرح داریم که با گله گرگان سیاست در افغانستان از یکسو و تمامیت خواهان انحصارگر از سوی دیگر دست و پنجه نرم کند؟ که همین های که داریم را خودما تخریب کنیم؟
    کمی باوجدان و کمی دور نگر باشیم پیش پای را طبق مثل معروف نبینیم.به هر صورت بیایید بجای تخریب و شخصیت کشی حمایت و پشتیبان هم باشیم چون فقط ماییم که از همدیگر یم نه هیچ گروه و قوم دیگری برای ما نیست.

  • خلیلی یک ادم ثروت اندوزاست هیج کار هم برای مردم هزاره نکرده است نقش وی هم در حکومت سمبلیک هست فقط کرزی سبیل خلیلی را چرب میکند خلیلی ازان بیشتر توقع ندارد خلیلی با استفاده از نام شهید مزاری توانست جایگاه خویش را در حکومت تثبیت کند حمایت ازخلیلی خیانت به ارمان مزاری خلیلی قاتیل شفیع شهید است شهید در دوران سیاه حکومت مسعود از مردم خویش دفاع نمود

  • برادر هوزیله..
    میخواهم از شما یک سوال کنم که آیا همین جوی اختناق فعلی راچه کسی بجودآورده است؟
    درد ما هم ازهمین جا است که هزاره ها متاسفانه هنوزظرفیت همدیگر پذیری را پیدا نکرده است..وزعمای چون استاد خلیلی حفظ قدرت خویش را در نابودی وشکست همدیگر جستجو میکند، حتی شخص استاد خلیلی در چنین فضای تنش آلود نقش اساسی دارد وجعفر و عطای حسین ساعی وآقای حلیمی را مسلح میکند که علیه استاد محقق و یا استاد علی امیری و استاد هاشم صالحی که براستی ایشان یکی از نخبگان جامعه ما هست.بی خودانه فیر کند..آیا بنظر شما چنین رویکرد استاد خلیلی بازم ازنظر شما از سرآگاهی وخردمندی او است؟ یا ازجهالت ونادانی وخود پسندی محض..؟
    آیا چنین حرکت های نا معقول آنهم در شرایط فعلی به نفع ما است؟
    آیا دیگران از این جو سوی استفاده اعظمی را نخواهد کرد؟
    آیا برای اشخاص چون استاد خلیلی که در پشت چنین حرکت های جاهلانه قرار دارد شرم آور نیست؟
    اگر جعفر عطایی چنین میکند باکی نیست ولی استاد خلیلی چرا؟ مگر شما باور ندارید که ایشان شخص کار کشته و انسان خادمی هست اگر چنین است چرا علیه نخبگان ، قلم بدستان را اجیر و بسیج میکند؟
    آیا استاد خلیلی درقصد دشمن تراشی برای خود نیست، که از تهمت ها و برچسپ های ناروا بر شخصیت چون استا علی امیری نیز دریغ نمی ورزد و اورا مثل افراد کوچه بازاری آدم فحاش و بی بند بار معرفی میکند آیا واقعا استاد امیری دارای چنین شاخصه هست؟
    در کل هرکسی که چنین شرایطی را برای مردمش ایجاد میکند او یک خایین بیش نیست ولو هرکسی باشد خواه استاد خلیلی و خواه کسانی دیگر.. بیایید بجای تخریب همدیگر تدبیر و راه چاره بسنجیم...

  • سلا م خد مت میو ند عز یز و علی عزیز .
    ا ی کا ش که ا مثا ل شما عز یز ان هر روز بیشتر و بیشتر شوند.
    تا ملت بیچا ره ا فغا نستا ن عز یز از دست این رهبر ها ی نا م نها د و همیشه تشنه به خو ن ملت خو یش رهایی یا بند .
    علی عز یز ای کا ش که دیگر جوانان فر یب خو رده بتو سط این مدا ری های تا ریخ سه دهه ا خیر افغا نستا ن متوجه فر یب خویش شوند.در امان الله پا ک با شید . مر اد

    • مراد عزیز!
      وطن ما بیک انقلاب فرهنگی نیاز دارد که با اگاه ساختن مردم کشور را از اندیشه های جهالت وواپسگرایان و دگم اندیشان حاکم بر جامعه نجات دهند واین راه را میتواند روشنفران محصلان وشاگردان تجددگرا وترقی پسند انجام دهند گرجه را طولانی ودشوار هست ولی باید در مقابل بطور خستگی ناپذیر باید مبارزه کرد وحتی قربانی داد طق فرموده داکتر صاحب سمیع حامد مشکل است اما ازین بنبست باید بگذریم از میان دیو های مست باید بگذریم

  • علی گرانمایه :
    فکر نمیکنم که ایشان پشت سر این قضیه ای که شما نقل کردید باشد. و از ایشان بدور است که دست به چنین اعمالی بزند بنده بعنوان یک هزاره هیچ گاهی راضی به این نیستم که بینی یک هزاره توسط هزاره دیگر خون شود چه رسد به اساتید عزیزی که نام بردید.تحمل و بردباری ایشان بیشتر از اینها است که فکر میکنید . وقتی کرزی را با قبیله اش تحمل کرده بخاطر منافع هزاره قبول کنید که چنین عملی را هرگز در مخیله اش نیست . ما یک راه بیشتر نداریم و ان وحدت و همدلی مردم و بزرگان ماست و چاره ای جز این نداریم . پس بکوشیم به حمایت همدیگر و مردانه بحران های ساخته اجانب داخلی و بیرونی را خنثی کنیم. مقبولیت ما با بزرگان ماست و بزرگی انها با مردم بودنشان است. در غیر ان هیچ کدام جایی نداریم. بقول دوست دیگر ما که ایشان پول دار است پس ما بی پولهای اکثریت راه را از چاه تشخیص دهیم.اب به اسیاب دشمن بیشتر از این نریزیم .

  • دانش ، تقوا ، تجربه کاری مسلکی ، وارسته و ملی بودن ، نه وابسته و قومگرا ، راستگو و راست کردار و ... فقط همین معیار هاست برای مدیریت کردن . مع الاسف تمام اداره دولت از کرزی و معاونانش گرفته تا وزرای کابینه و والیان و مسؤلین امنیتی و نظامی کشور همه به حساب قومیت از نا کارآمد ترین افراد دست چین شده اند . شما از دانش مسلکی و تجربه کاری هر یک از اینان حتا دو سطر نمی توانید بنویسید . خلیلی و ملا فهیم ، حتا بکلوریا ندارد . هیچ وخت کارمند دولت نبوده اند . اینان را خارجی ها به عنوان رشوه ی ایدیولوژیک به اقوام هزاره و تاجیک تحمیل کرده اند . این قاطر چی های گشنه پرزور تا دیروز چه کاره بوده اند که امروزه نیم شهر کابل را در قید قباله دارند . می گویند اسب های ملا فهیم سگ باز ، روزانه چند درجن کیله نوش جان می کنند . حاجی نبی از برکت خلیلی در زمین های غصبی دولتی شهرک می سازد و غمض العین می شود .
    لا الله اله الله .
    در کتاب تاریخ جرجی زیدان آمده است که عربی نزد عمر خلیفه آمد و اشعاری برای وی خواند به این مضمون :
    ای عمر ! خدا به تو در بهشت پاداش بدهد ، ما را نگاهداری کن . تو را به خدا سوگند دخترانم و مادرشان را جامه بده .
    عمر گفت : اگر نکنم چه می شود ؟
    اعرابی گفت : هیچ ، میروم .
    عمر گفت : اگر بروی چه می شود ؟
    اعرابی گفت : در روز باز پرس که تو را برای محاسبه بیاورند از تو باز خواست می کنم . آنروز هدیه و بخشش در کار نیست ، نیکو کاران به بهشت و بدکاران به دوزخ میروند .
    عمر که این را شنید طوری گریست که ریشش تر شد . سپس به غلام خود گفت :
    آن جامه ی مرا به او بده ، نه برای شعرش بلکه به خاطر آن روز .
    به خدا چیزی جز آن جامه ندارم .

    • باران عزیز!
      بتایید حرفهای شما باید یاد اورشوم که ای ملت رنجدیده وطن درد وطن ویرانه شما توسط جنگئسالاران ده ها سال است که به یک زخم ناسور مبدل گردیده است علاج این درد را نمیتوان که با عده های سرطانی توسط اخوند های مانند خلیلی محقق فهیم ربانی گلبدین ملا عمر وامثال شان که در حوزه های تاریک اندیش و واپسگرای قم والاظهر مصر ویا از مدرسه های دیو بند پاگستان که در مسلک های دعا خوانی ادم کشی وانتحاری تربیه گردیده اند تداوی نمود بلکه تداوی مرض وطن ما نیاز به افرادهای مسلکی مانند اقتصاد دانان ایجینیران وداکتران وغیره افراد متخصص عزیز نیاز دارد . یگانه راه که به ان دست یافت همبستگی همگانی ومبارزه دوامدار روشنفکران محصلان پوهنتون ها شاگردان مکاتب استادان عزیز است که با براه انداختن یک انقلاب فرهنگی مردم را در جهت بوجود اوردن یک حاکمیت سیکولارتشویق سازند طوریکه که کمال عطا ترک در ترکیه وروشنکران وافراد های اگاه در ارویا ونیلسن ماندلای بزرگ در افریقا بایجاد حاکمیت سیکولار وطن های شان را از شرامراض عفونت بار مذهبی واپرتاید نجات دادند و بعد از ان کشور ها ی اروپایی به دست اورد های حیرت انگیزی اقتصادی وتکنالوجی دست یافتند که امروز انها دارند بعد از دست رسی به مریخ تصمیم دارند که شرایط زندگی را در فضا برای انسانها فراهم سازند ودر جستجوی کشف فضاهای نا مشکوف دیگری هستند. اما بتاسف کشور های اسلامی ما هنوزهم در منجلاب واپسگرایی ها مانند شیعه وسنی وهابی جهاد وادم کشی ها ودر ایجاد تضاد های قومی غوطه ور هستند وتا هنوز مصروف تصفیه حساب علی با ابوبکر عمر وعثمان هستند وبخاطر تصفیه منازعه انان 1400سال است که یکدیگر را قتل عام مینمایند واقای خلیلی ومحقق محسنی وامثال شان مردم هزاره وشیعه را منتظرظهور یک طفل پنج ساله بنام مهدی که در سن پنج سالگی لادرک شده وسند دقیقی هم بدست ندارند که ایا اورا کدام گرگ نوش جان کرده در چاهی افدیده ویا کدام رقیب پدرش وی اختیطاف نموده بوده مانده اند( یعنی با اصطلاح وطنی پشت نخود سیا ). و در حالیکه اقای احمدی نزاد ریس جمهور ایران نان سه وقته خود را با امام زمانش یکجا صرف مینمایند و حضرت مهدی اش بعد از صرف نان دوباره در طوی چاه جمکران بر میگردد . ملایان شیعی ما گا گاهی مقلاتی را تحت عناوینی بنام امام مهدی شان در ویبسایت به نشر میسپارند که او(مهدی)میاید ودنیای نوینی را برای پیروان یکصدو پنجا میلیون شیعی خود میسازد . و مانند مایا ها نمیگویند که ختم دنیا در بیست ویکم دسامبر 2012 مطابق اول جدی اعلان نموده بودند . تا مردم ازین سر درگی ها رهایی یابند وفقط منتظر همان روزباشند.

  • تمام زحمات مزدور هادی میرا ن در خدمت بادارش مارشال فهیم با نشر مقاله فوق به هدر رفت. شاید هادی میران در بستر مریضی افتاده باشد. هادی میران همین یک دشمن داشت، آن هم صدمه ندید. راسیست های که از هادی میرا ن تقدیر میکنند، نا امید شدند. هر روز به هوشیاری مردم هزاره افزوده میشود. خود کش های بیگانه پرست را بیچاره میکند.

  • استاد خلیلی را باید حمایت کنیم! بوسيله‌ى ?
    کاری را که خلیلی درحق مردم هزاره وپدرشهیدبابه مزاری بزرگ(رح)کردومیکندکاملاشبه کاریست که معاویه ویزیدیان پس ازشهادت امام حسین درحق آل امام حسین وشعیان کرد،اگرکسی ظلم،حق کشی،تبعیض ونابرابری این رژیم فاشیستی کرزی رادربرابرهزاره ها انکارکند کاملا کوروبی وجدان وبی منطق خواهدبود،اما جناب خلیلی باهزاران چاپلوسی وپابوسی خاطرماندنش درچوکی معاونیت به این رژیم فاشیستی قبیله درنقش سمبولیک چوکی معاونیت وآنهم بخاطرحفظ ثروت نامشروعش همواره مهرتایید براین اعمال وحشیانه کرزی زده است.
    امروزتنهایادگارشهیدبابه مزاری (فاطمه دخت مزاری)درسرزمین مهاجرت وآوراگی بسرمیبرد اما خانواده وزینب خلییلی امروزغرق دردنیایی هوس وتجملات به خوشگذرانی دردوبی ،سویس و...اوقات شانراسپری میکنند.
    بازهم شماچاپلوسا بیایین ازکارکردهاوتدابیرآگاهانه خلیلی به خوردمان بتین.
    مزاری،اباذر،شفیع و...کجایین؟چرا نمی بینین که امروزاین خلیلی ها با خون تان وآرمان های بزرگتان چگونه معامله مکنند!!!؟؟؟
    فریدازهند

  • ای مردم بی عقل غول هزاره و تاجک شما هنوز هم نمیفهمید که این میهن از افغان های پشتون است شما صرف نوکر و چاکر و خایه مالان ما هستید هیچوقت در این فکرنباشید که شما با نجیب زاده گان این کشور(پشتون ها) خود را مقایسه نماید
    اگر یک چوکی مزدوری برای شما رسید شکر بکشید. اگر نر هستید به این شماره زنگ بزنید.
    قوماندان الماس

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس