صفحه نخست > حقوق بشر > جماهیر انوری وزیر مرگ در دولت حامد کرزی از قرارداد های شرم آور تا مرگ ده (...)

جماهیر انوری وزیر مرگ در دولت حامد کرزی از قرارداد های شرم آور تا مرگ ده ها پناهجو در ترکیه

ما صدای ضبط شده مسئولین عفو بین الملل را داریم که رسما از سفارت افغانستان در این معامله نام می برند و هم چنین یکی از مقامات ترک که نخواست نامش فاش شود گفته است در صورت لزوم متن توافق نامه ای که مقامات حکومت افغانستان در این مورد امضا نموده است، بیرون خواهم داد.
محمد اسحاق فياض
يكشنبه 18 می 2014

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

روزچهار شنبه هفته گذشته در سی و یکمین روز تحصن پناهندگان افغانستانی مقابل دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در آنکارا، تعدادی از مسئولین دفترسازمان عفو بین الملل دفتر ترکیه، با پناهندگان افغانستان درمحل تحصن دیدار کردند. آنها از نزدیک به مشکلات فراروی پناهندگان افغانستان درترکیه وجود داشت و بی عدالتی هایی که از سوی کمیساریای سازمان ملل نسبت به آنها روا داشته شده بود، باخبرشدند.

آنها پس از آن که از خواسته ها و مشکلات پناهندگان آگاهی پیدا کردند، گفتند که به داخل دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل رفته مشکلات و خواسته های پناهندگان را برای آنها مطرح کرده و خواستار توضیحات مقامات این کمیساریا در مورد وضعیت پناهندگان افغانستان خواهد شد وجواب آنها را برای پناهندگان منتقل خواهد کرد.

مسئولین دفترعفوبین الملل بیش از سه ساعت با مقامات کمیساریا ملاقات و گفتگو کردند و سرانجام پس از ساعات ها انتظار، آنها از دفتر کمیساریا بیرون آمدند و پناهندگان افغانستانی که بی صبرانه منتظر بودند و امید داشتند که این بارشاید مسئولین عفو بین الملل خبری خوشی از سوی مقامات کمیساریای عالی سازمان ملل درامور پناهندگان، آورده باشد، دور آنها جمع شدند.

مسئولین عفو بین الملل دفتر ترکیه حق را به پناهندگان افغانستان داد و گفت که در حق شما بی عدالتی صورت گرفته است و شرایطی که شما از آن برخوردار هستید شرایط سخت و دشوار می باشد. اما در عین حال UNHCR دفتر ترکیه به هیچ وجه در برابر خواسته های شما کوتاه نیامده است و این دفتر خود را مسئول وضعیت فعلی پناهندگان افغانستانی نمی داند و می گویند که قادر به حل مشکلات و خواسته های پناهندگان افغانستان به تنهایی نیستند. بلکه اصل تصمیم و ایجاد چنین شرایط سخت و دشوار از سوی نهاد ها و مقامات بالاتری صورت گرفته است.

مسئولین عفو بین الملل وقتی اصرار می کند که اسامی این مقامات را برای آنها بازگو کند، سرانجام مسئولین UNHCR دفترانکار ناچار به افشای نام و مقاماتی می شوند که شرایط سخت و دشوار فعلی را برای پناهندگان افغانستان تحمیل کرده اند.

داستان تا اینجا بماند. بهتراست کمی به عقب برگردیم. این قلم تا کنون چهار بار با مقامات UNHCR دیدار کرده ام. خوب یادم هست که در سومین دیدار بود که UNHCR از هجوم گسترده پناهندگان افغانستانی به ترکیه در سال 2012 شکایت داشت و می گفت که اگر این روند ادامه پیدا کند، نه دولت ترکیه می تواند پاسخ گو باشد و نه کمیساریا.

تقریبا از این ملاقات یک ماه گذشته بود که آقای جماهیر انوری وزیرعودت مهاجرین افغانستان به ترکیه سفر کرد و دیدارهایی را با مقامات وزارت داخله ترکیه و UNHCR داشت. اخباری که به رسانه ها درز کرد این بود که آنها در مورد مشکلات پناهندگان افغانستان صحبت هایی و توافق هایی کردند و آقای انوری در این دیدارها گفته است که شرایط بازگشت پناهندگان به کشور مساعد نیست.

درست یادم هست که 15 روز بعد از ماه می 2013 از سوی UNHCR دفتر ترکیه اعلام گردید که کلیه بررسی پرونده ها و دوسیه های پناهندگان به مدت 6 ماه به حال تعلیق در آمده است. بعد از پایان شش ماه اول بلافاصله شش ماه دیگر تعلیق تمدید شد. هرچند در شش ماهه دوم گفتند که پرونده هایی که قبولی دارند، به صورت نورمال تعیین کشوری می شوند، اما آمار تعیین کشوری پناهندگان به شدت کاهش یافت طوری که سالانه از هفت هزار نفر تعیین کشوری که دراین دفتر صورت می گیرد، سهم پناهجویان افغانستان به سه صد نفر رسید!.

در این مدت بیش از یک سالی که از تعلیق پرونده های پناهندگان می گذرد، هیچ کسی تصور نمی کرد که دستهای پنهان وزارت عودت مهاجرین و وزارت خارجه افغانستان، در معامله شرم آور دخیل باشد و این وزارت خانه بجایی دفاع از حقوق شهروندان خود، این گونه با سرنوشت آنها بازی کنند ومعامله نمایند.

قبل از شروع تحصن در نشست هایی متعددی که من و دیگر نمایندگان پناهندگان افغانستانی با مقامات UNHCR داشتیم آنها هیچ گاه مقامات و وزارت خانه هایی را از افغانستان و ترکیه که در این توافق ننگین با UNHCR دست داشته اند، افشانمی کردند و همین طور سرکور و سربسته می گفتند که در این تصمیم گیری کمیساریا تنها نیست و یا گاهی می گفت حتی ممکن است دولت ترکیه و دیگر دولت ها ممکن است دخیل باشد و از این حرفها و هیچ گاه با صراحت به نمایندگان پناهندگان نگفتند که توافق چندین جانبه در مورد تعلیق پرنده های پناهندگان وجود دارد.

نکته جالب این است که خانم ذاکره فروتن ازفعالین امور پناهندگی همراه سه تن از تحصن کنندگان با رئیس کمیسیون حقوق بشر پارلمان ترکیه دیداری داشتند و مشکلات و خواسته های پناهندگان را با او در میان گذاشتند و خانم فروتن به ایشان گفته است که برخی از مقامات کمیساریا دست برخی از مقامات ترکیه را در تعلیق پرونده ها دخیل می دانند. اما رئیس کمیسیون حقوق بشر پارلمان ترکیه این موضوع را کاملا رد می کند و می گوید مقامات ترک هیچ دخالتی در این تصمیم گیری ندارد.

خانم ذاکره فروتن یکی از فعالان دانشجویی در دیداری که با سفیر افغانستان در ترکیه آقای دوکتورامان الله جیحون، داشت و به اصطلاح مشکلات و خواسته های پناهندگان افغانستان به او گوش زد شد. آقای جیحون از بسته شدن پرونده های پناهندگان افغانستانی در ترکیه از طرف UNHCR اعلام بی خبری می کند و تاسف می خورد در این باره!.
در بیست و دومین روز از تحصن پناهندگان مقابل دفتر UNHCR در آنکارا آقای شکیب مستغنی سخنگوی وزارت خارجهء افغانستان در واکنش به این تحصن به خبرنگاران گفت: «بنابر 3 دلیل دفتر سازمان ملل نمی تواند قضایای پناهندگی این افراد را بررسی کند.یکی این که دفترساحوی سازمان ملل در انقره مسوول بررسی دوسیه های اتباع کشورهای سوریه، عراق و ایران است و فقط به این کشورها عرضهء خدمات دارند.

دلیل دوم این که به کشورهای که این سازمان افراد را به عنوان مهاجر می فرستد، آن کشورها انتقاد کرده اند که پناهجویان افغانستان بیشتر مهاجرین واقعی نیستند. دلیل سوم آقای مستغنی این است که دفتر سازمان ملل در انقره گفته است که مهاجران افغانستان می توانند از حکومت ترکیه خواهان پناهندگی شوند».

این اظهارات هرچند خشم پناهندگان افغانستانی را برانگیخت، اما هیچ گاه باور نمی کردند که داستان فراتر از این ها است.

مسئولین عفو بین الملل دفتر ترکیه همانطوری که قبلا وعده داده بودند تا تمام گفته های مقامات UNHCR را به پناهندگان افغانستانی منتقل کنند. آنها گفتند در تعلیق پرنده های پناهندگان در ترکیه تنها UNHCR نقش ندارد، بلکه تعلیق پرونده های افغانها براساس یک توافقنامه صورت گرفته است که این توافقنامه را سفارت افغانستان، وزارت داخله ترکیه و دفاتر UNHCR در ایران، پاکستان و ژنف امضا کرده اند. روشن است که سفارت افغانستان براساس توافق و دستور وزارت های خارجه و عودت مهاجرین افغانستان، پای این توافق نامه ننگین امضا زده است.

اکنون با روشن شدن این معامله توسط عفو بین الملل، معمای سفر جماهیر انوری به ترکیه و برخورد های دوپهلو و گنگ وزارت خارجه و سفارت افغانستان در ترکیه روشن می شود. بی دلیل نیست که سخنگوی وزارت خارجه، پناهندگان افغانستانی در ترکیه را پناهندگان واقعی نمی دانند.

ما از وزارت داخله ترکیه گله ای نداریم هرکشوری براساس منافع ملی خود تصمیم می گیرد. اما این گله را داریم که چرا این موضوع را از پناهندگان پنهان کرده اند؟. آیا از این که حقوق اولیه پناهندگان افغانستانی توسط برخی از مقامات این کشور و UNHCR پایمال می شود خجالت زده اند و آن را کتمان می کنند؟.

اکنون باید این سئوال را از دفاتر UNHCR در ایران، پاکستان و ژنف کنیم که شما براساس کدام معیارانسانی و حقوق پناهندگی، حق اولیه پناهندگی پناهندگان افغانستانی را پایمال کردید؟. آیا شما خود را حامی حقوق بشر و پناهندگان نمی دانید؟. پس برچه اساسی دهها هزار پناهنده را بی سرنوشت رها کردید و حقوق اولیه پناهندگی آنها را که در خواست پناهندگی به این کمیساریا است و بررسی پرونده های آنان، از آنها سلب کرده اید؟.

اما در مورد وزارت های خارجه و عودت مهاجرین و سفارت افغانستان در ترکیه چه بگویم جز این که: " از ماست که برماست!".

در اینجا دست ما از وزارت های خارجه و عدت مهاحرین کوتاه است و حتی بالای سفارت افغانستان هم اعتراض و تحصن کرده نمی توانیم. اما این خواهش را از دو صنف داریم که به نمایندگی از پناهندگان موضوع را از وزارت خارجه و عودت مهاجرین دنبال کنند.

1- رسانه های افغانستان و خبرنگارانی که دنبال سوژه می گردند، آیا سوژه ای بهتر ازاین یافت می شود که وزارتخانه های یادشده بجای این که از حقوق هموطنان خود دفاع کنند با سرنوشت آنها معامله می کنند؟. ما از رسانه های تصویری و چاپی و خبرنگاران عزیز این انتظار را داریم که این موضوع را در افغانستان پیگری کنند.

ما صدای ضبط شده مسئولین عفو بین الملل را داریم که رسما از سفارت افغانستان در این معامله نام می برند و هم چنین یکی از مقامات ترک که نخواست نامش فاش شود گفته است در صورت لزوم متن توافق نامه ای که مقامات حکومت افغانستان در این مورد امضا نموده است، بیرون خواهم داد.

هم چنین دفترعفو بین الملل گفته است که ما قضیه را به صورت جدی پیگیری می کنیم و هرارگان و شخصیت هایی که در این بی عدالتی نقش داشته اند سئوال خواهیم کرد و به زودی سازمان عفو بین الملل از سفارت افغانستان و وزارت های خارجه و مهاجرین این موضوع را سئوال خواهند کرد و نتایج آن را به نمایندگان پناهندگان خواهد داد.

2- از نمایندگان پارلمان افغانستان انتظار داریم در قبال سرنوشت ما بی تفاوت ننشینند و از وزارت های خارجه و عودت مهاجرین باید سئوال شود که براساس چه دلیلی چنین معامله ای را با دفاتر کمیساریای سازمان ملل در ایران و پاکستان و ژنف انجام دادید که پرونده پناهجویان افغانستان برای مدت نامعلومی در کمیساریا تعلیق شود؟.

سخنگوی وزارت خارجه افغانستان آقای مستغنی براساس چه دلیلی رسما اعلام می کند که پناهندگان افغانستان در ترکیه پناهندگان واقعی نیستند و دفتر UNHCR در ترکیه به این پرونده ها رسیدگی نمی کند؟.

نمایندگان عزیز پارلمان! مردم ما به شما رای داده اند تا از حقوق تمام شهروندان افغانستان درهرجای دنیا دفاع کنید، آیا اکنون در قبال معامله ای که وزارت های خارجه و عودت مهاجرین در قبال سرنوشت مردم تان در ترکیه، انجام داده اند، بی تفاوت می نشینید؟.

آیا شما هم در برابر بی عدالتی و تبعیضی که UNHCR ترکیه در حق ما رواداشته است و سفارت افغانستان و وزارتهای خارجه و عودت مهاجرین آن را امضاکرده اند، ساکت می نیشنید؟.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • من ۲قریب یک سال در ترکیه بودم وضع انجا کمی از افغانستان ندارد.حدود ۶ماه است کع در کانادا هستم .اینجا هم کسی به مهاجران افغان رسیدگی نمیکند.حدودا یک ماه
    است که پذیرفته شدم الان نامه ای از اداره مهاجرت امده که در چند روز اینده خاک کانادا راترک کنم.من نمیدانم چکار کنم.ایا من که زیر سن قانونی هستم این ظلم نیست.خدا وندا کسی رو دچار اوارگی نکن.رضا حسینی از تورنتو

  • مسؤن ترین و بهترین منطقه فعلاّ بامیان است، بهتر خواهد بود اگر همه تان به
    بامیان مهاجر شوید و خود و اطفال معصوم تانرا ازین همه زجر و زحمت
    به امید سراب که وجود ندارد، نجات دهید.

  • محترم محمد اسحاق فیاض شما و همفکر های شما را عقل تان قد خواهد داد که د ر حکومت افغانستان هیچ کدام
    وزیری یا رییسی حتی معاونین ریاست جمهوری ، بدون حکم و و امرواشاره جناب رییس جمهور حامد کرزی
    به هیچ اجراآتی اقدام کرده نمیتوانند منجمله د ر خارج ازمملکت . شما را زورتان یا عقده دل تان به کمزورها
    میرسد به استلاح اشخاص عاجر را که تورک تبار باشد هدف قرار میدهید ، به روی تورک تبار ها صلیب میکشید
    چون همه شما تورک ستیز و متعصب هستید ، شما جرات حقگویی را ندارید پابند قانون نیستید یک وزیری اگردر
    کابینه دولت افغانستان کارکند به آن چشم دید ندارید درمقابل تورک ها بخیلی بد نیتی میکنید چون ازجانب بادارهای
    پارسی تان به شما گفته شده به آن کورکورانه عمل میکنید ، به تورک تبار ها حساسیت نشان میدهید چون تورک
    تبارهای افغانستان کارمیکنند حسن اجراآت شان نسبت به شما بهتر است فاسد نیستند مثل شما ،

  • جماهير انوري را شايد كمتر شخصي بشناسد، به ياد دارم زماني كه در اداره اش كار ميكردم، ما پلان يك برنامه با مصرف مجموعي بيشتر از ١٠٠ ميليون دالر را كه ٨٦ ميليون دالر مصرف مستقيم براي ساختمان شهرك هاي مهاجرين بود را نزدش برديم كه در ان شروع اسكان دهي و اخذ كمك ها براي رهايي اين كشور از مشكلات مهاجرين و عودت انها به داخل كشور بود. او پلان مانرا به دليل اينكه ٧ لك دالر بوديجه سالانه دارد و ميتواند در طول سال مصرف و به شوراي ملي گزارش اش را بدهد، كار مارا يك سردردي براي خودش بيشتر ندانست، مارا از اداره بيرون راند.
    خدايا من مانده بودم چگونه وجداني وجود داشت كه مهاجر از دست مشكلات و سردي شب زير خيمه يخ ميزد و جان ميداد و اين بي وجدان وزارت ميكرد.
    در اين ظلمت كده هيچ شخصي حاضر نيست با شعار دادن به صحنه تظاهرات بيايد تا حكومت را مجبور سازد خدمت كند تا حكومت.

  • دوستان عزیز ، اگر در افغانستان یک قدرت دولتی محکم و پا بر جا بود هیچ یک از افغان به این حالت وحشتناک دچار نمی شدند اب از بالا ها الوده است که این چننن سر نوشت نصیب بیچاره افعان ها می شود هر جا که مراجعه کنی تو را دزد قاتل و تروریست می نامند حالاکه در افغانستان انسان های نجیب و پاک خیلی زیاد اند اما بیچاره ها مرحبی ندارند که مرحبا بخورند ، خدا به داد شان برسد انون خدای بالا هیچ حالی اش نسیت واگذار کرده به خدای زمینی .

  • سیدنادر شاه کیانی
    دوچهره در یک تصویر
    خاندان شاه صالح که اصلا از مهاجرین اهل سنت ایران بوده، زمان پیروزی صفویان در ایران زمینه زندگی برای اهل سنت را با برسمیت ساختن کیش شیعه دوازده امامی بجای کیش اهل سنت، مشکل شد. دولت صفوی تعداد ازپیشوایان اهل سنت وپیروانش را مورد پیگرد قرارداده، زندانی وبه مرگ محکوم نمودند. تعداد رامجبور به ترک ایران نمودند. شاه صالح به افغانستان مهاجرت نموده ازطریق قندهار به مرکز هزاره جات انتقال ومدتی را بادادن تعویذ، دَم ،کُف و شویست باعث ایجاد اختلاف میان زن وشوهر فضای خانواده ها را برهم زده وچنان بحرانی نموده که بلاخره مردم عادی بر او شوریدند. شاه صالح مجبور ازآنجا گریخته به درة کیان پناه می برد. سیدنادرشاه در کتاب غریب چنین آورده است:« مردم بسیارهستند که حال برای آنها معتقد ومرید می باشند از قرارگفتار خود این مردم که خوارق وکرامات بسیار ازآن بزرگوار مشاهده شده بود. حال اکثر همه اهل سنت وجماعت می باشند خود را مرید ابدالی میگویند جهت آنکه کدام جای چیز کرامات از شاه صالح دیدند جادوگرگفته سید را دنبال می کنند وشاه صالح مجبور شده روبگریز نهاده نزدیک بوده است که مردم آنرا دستیگر نمایند ناگاه دیوار خرابة در عرض راه مشاهده میشود چون اجل نرسیده بود ممکن که دیوار روان گردیده باشد.» نادر شاه که به این معجزه باور ندارد و نسل ششم این دیوار سوارو شخصیت والا گوهر همردیف باپیامبر اسلام که او سوار بر براق به عالم بالا رفت ولی شاه صالح فوق تر از پیامبر بوده که دیوار بی جان به کرامت او به حرکت افتیده( بدون اعضای زنده ومحرک) واز دست مردم که از تعویض وفتنه انگیزی او بجان آمده بودند نجات میآبد.
    سید نادرشاه کیانی وارث این دیوار سواران در اخیر عمر پیشة فقیری یا به اصطلاح دیگر صوفی گری را اختیار کرد وخواست با این عمل به مردم نشان دهد که او در پی پاک کردن گناهان وگذشتة ننگین خاندان شاه صالح وخود که رهبری اسماعیلیان را تصاحب کرده بودند،است. سید نادرشاه کیانی درعین حال نویسنده وشاعر وفردی با دانش این خاندان محسوب بوده و۵۳ اثر ورساله! به رشته تحریر به گفتة خاندانش درآورده که مشتمل برتحلیل تاریخی، تصوف واشعار عشقی است. ولی متأ سفانه نسل بعدی در نشر فراورده های فکری او تعلل ورزیده وآنرا چاپ نکرده
    است. صرف در برخی موارد ازآن یاد میکند. دو اثر مربوط به سیدنادرشاه کیانی که در زمان خودش در بمبئی هند چاپ شده میتواند ملاک شخصیت وتوانایی فکری او باشد. تاریخ غریب همانطور که از نامش پیداست معرف چهرة واقعی خود سید نادرشاه وخاندانش است. همچنان نقد را که ازجنایات خاندانش دراین کتاب کرده تا بدان جا شهرت وکارکرد های ننگین این خاندان را شرح میدهدکه خود به این نتیجه میرسدکه:
    بس گناه پنداند ملحدان عبادت را نا سید دارند دعوی سیادت را تاریخ غریب ص ۱۷۸
    او منتقد ازکردار ننگین نسل گذشته وحال خویش است. ولی خود چون داعی(رهنما)!!! است به گفتة خودش ازگناه وخطا پاک است!!! وجواز دارد و میخواهد بگوید:اکثر کاملان جسم را پرورش نمیدهند وجسم را خورد وضعیف نگاه میدارند که نفس سرکش ونافرمانی نباشد چونکه داعی بمعرفت حجت عارف شده باشد بمنزلت پیر است بعمل پیر نظرکردن وپیر را امتحان کردن خیلی جهالت ونادانی میباشد.
    گرمرید امتحان رهبرت میکنی بهتر بود از توخرت همانجا، ص ۱۵۵
    دیگرجای برای پرسش از انحرافات علمی واخلاقی برای خاندان سیدنادرشاه که رهبر ومکی کابل است، این مقام توسط جناب شان به حجت ارتقا یافته است. پس هر جنایت ازین خاندان عبادت است. وهرکه بخواهد امتحان کند در جمله خران اند!!!!
    سید نادرشاه با خیال راحت زمینه تجاوز جنسی به ناموس مردم و زنان هرکاره همخوابه شدن وزندگی را به عیش وعشرت وبا پول های بادآورده برای خاندانش هموارکرده وادامه میدهد. سید نادرشاه کیانی دارایی یک دیوان کوچک بوده که مجموعی اشعارش عشقی ودر مدح پادشاهان وخاندان آل یحیی سروده، اوعاشق دل باختة و دیوانة است که نه از بدنامی می هراسد ونه از عشق ووصلت معشوق دست می کشد. شاعرهم از زیبارویان سیمین تن وایاز خاص شکوة از وصلت حقیقی دارد، دیگر داعی ومکی نزد اوکار بی خردان است. .حاضراست همه را با تقرب به معشوقه در قدم مهرویان و وایاز خاص بریزد:
    دلارفیق سفـــرکـــرده بــاز میــرســـــدم عـــزیـــزمــن چــو زراهِ دراز میرســدم
    هــــزارجـــان چومــن خسته باد قـربانش بنــــاز و عشـــوه بُتِ دلنـــواز میرســدم
    زهجر جان به لب آمد وصال یارکجاست بـــرای خاطـــر محمـــود ایاز میـرسـدم
    زســوی کیست بمــا میـرسد نسیم شمـال سحـر چـه مـژده دهی سرو ناز میـرسـدم
    زشــوق می پرد هـر لحضه ام کبوتــر دل
    شکار مـــرغ دلـــم شاهبـــاز میـرســدم
    فــراق بــرده زمن برگ و ساز را ای گل بچوپ خشک کنون برگ وتاز میرسدم
    زمــن بخاطــرش آیا رسیده خـواهد بـود ســوار ناز چنین تــرک وتــاز میـرسـدم
    که بـی رخ تــو بـود روزِ روشنم شب تار ســـرِ نیـــاز بنــــه شمــــع راز میـرسدم
    بیــا بیـــا ســـرِ نادر فـــدای هــر قدمـت
    بلـــی به عشــق حقیقت مجــاز میــرسـدم دیوان ۸۶
    سید نادرشاه کیانی از جمله همجنس گرایان بوده و با بچة زیبایی بنام سید محمود جان ازخاندانش روابط جنسی داشت وتمام جماعت اسماعیلیه همان زمان که فعلا در قید حیات است از آن خبر دارند. این درفش پر افتخار!! سید نادرشاه کیانی را برخی از نسل بعد دوام دادندکه مشهور عام وخاص در شرایط فعلی جامعه افغانی است. به گفته سید نادرشاه این ناسیدان دعوی پاکی تقوا و سیادت!!!! نیز دارند.
    رباعی
    شیرین پسری که رفت ز آغوشم دی یک باره برفت طاقت وهوشم دی
    گویا که بعشق بازی شـــرمنده شـــدم آن شـوخ برید گوش تا گوشم دی همانجا ۱۴۶
    شعر
    پســـری بــود عـــارضش چـــون ماه بلکه مـــه را نمـــوده نامـــه سیــاه
    چهــره اش ســرخ چـون گل سوری ســوری از فـــرقتش کشد صـد آه
    خــطِ ســبزش چـــو سنبلــی چینــی که میـــان هـــم چــوگـردن مینـاه
    میــرســـد در خیـــال خاطـــرمـــــن نیست همــــتای او دگـــر حـاشـاه
    ســــاغر مـــی بــدست رنگیــــــنش گفت بـــدهـــم تـــرا بیــا این جاه
    دادآن شـــــوخ جـــــام مـی بکفــم شــدم از هـوش خوردم این صهباه
    زان سپس خاطـــرم پـــریشــان شــد در دلـــم ســـاخت ولـــربا مهــواه
    آهـــــوان خـــتن دلــــــش افســــرد تاکـــــه یـــارم نمــود گــشته نگاه
    نـــادربــــر رخش تمـــاشــــاکـــــن
    کـــه چــــه صورت بـدو بداده خـداه رویه ۱۰۴
    شعر
    دل زمن برد چشم مستِ کسی مژهش گشت دل نشستِ کسی
    قـدِمــوزون وخـط مشکیـنش سخت گردیده پای بست کسی
    آنچـــه تیــر نگاهِ او بکـــــند نکند هیـــچ تیــر دسـتِ کسـی
    تُــرکِ بیـباک زادة بد کیش دایمـــا بود بـــر شکستِ کسـی
    نادرا سـجده بــر جبینش کــن
    بوسه زن لعل می پرستِ کسی دیوان ۱۰۷
    رباعی ای شوخ پسر بمــانداری تو نظــر دل برده تراگمان من جای دیگر
    من عاشقم وبعاشقت لطفت نیست بینم بــرقیب مــرتــرا شیــروشکر دیوان ۱۳۳
    رباعی
    ای شــوخ پسر تو نومسلمان شدة درخوبی ودلبری چه طوفان شدة
    مارا بدوچشم خود بر همن کردی اسلام تــــرا بــود پیشمــان شـدة همانجا ۱۴۴
    این چند نمونه ازهمجسنگرایی شیخ وفقیر سید نادرشاه کیانی از دیوان اوسراپا از عشق مه رویان وبچه زیبای کیان سخن گفته است. هرگاه با ادعا وسادات بودن خویش که رهبری یک کیش با تقوا را مدت یک وشصت سال رهبری نمودند بی نهایت شرم آور وننگین برای نسل بعدی که هنوز از اعتباراسماعیلیان استفاده نامعقول برده وبا در نظر داشت شرایط واوضاع پیش آمده به تجارت انسان وکلاه برداری مشغول اند. جای سخت تأ سف وننگین است که چنین افراد در رهبری مردم بی سواد وبی دفاع قرار گیرند. عنقریب هردوکتاب سید نادرشاه کیانی برای استفاده وقضاوت مردم به صفحة انترنیت غرض آگاهی علاقه مندان تاریخ خاندان شاه صالح گذاشته خواهد شد.
    آدم حسیب

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

جستجو در کابل پرس