یک و نیم دهه پیش شناخت من از جامعه ی هزاره های اسماعیلی تقریبن صفر بود. من نیز مانند بسیاری از هزاره ها، جامعه ی اسماعیلی را محدود به دم و دستگاه جنایتکار معروف سید منصور نادری می دانستم و نمی دانستم که هزاره ها بیش از هفتاد درصد از جامعه ی اسماعیلی را در آن دوزخی که بنام فغانستان می شناسیم تشکیل می دهند. من از جنایات سیستماتیک مافیای نادری در همدستی با سران حکومت افغان علیه اسماعیلیان و بويژه هزاره های اسماعیلی اطلاعی نداشتم و نمی دانستم که روشنفکران هزاره ی اسماعیلی، بويژه آنانی که سعی در پیوند دادن شاخه های مختلف هزاره داشتند و جنایات نادری ها را نقد (...)
پذيرش > دیدگاه > وبلاگ نویس > نخستین جشنواره ادبی «حماسه گل سرخ» برگزار میشود

نخستین جشنواره ادبی «حماسه گل سرخ» برگزار میشود
يكشنبه 1 مارچ 2015, بوسيلهى
روابط عمومی خانه ادبیات افغانستان: نخستین جشنواره ادبی «حماسه گل سرخ» برای پاسداشت اندیشههای عدالتخواهانه شهید عبدالعلی مزاری در تهران برگزار میشود.
ستاد «ما و مزاری» که چند سالی است همایشهای اجتماعی و فرهنگی را در آستانه سالروز شهادت عبدالعلی مزاری و یارانش برگزار میکند، امسال برای نخستین بار، جشنواره ادبی «حماسه گل سرخ» را به صورت رقابتی اجرا میکند. زهرا حسینزاده، شاعر معاصر کشور دبیری این جشنواره را بر عهده دارد و ابوطالب مظفری، محمدحسین فیاض و زهرا زاهدی، داوران این همایش هستند. موضوع اصلی جشنواره یادشده، شهید مزاری است، ولی شعرهای شاعران در موضوعهایی مانند: فاجعه افشار، یاران رهبر شهید، مقاومت غرب کابل، شهید مزاری و گفتمان عدالتخواهی نیز پذیرفته میشود.
در کارگاه «ادبیات و روایت فاجعه»، محمدشریف سعیدی، شاعر، نویسنده و مترجم درباره «جایگاه رهبر شهید در جریان ادبی معاصر افغانستان» سخن میگوید. عنوان سخنرانیهای روحالله روحانی، سلمانعلی زکی و هادی رحمانی نیز به ترتیب عبارت است از: «تصویر فاجعه و رهایی در شعر پسامزاری»، «شعر مقاومت و روایت ضعیف از فاجعه» و «اخلاق روایت».
در کارگاه هنری «تصویر و روایت فاجعه» که با حضور نصرالله پیک، فیلمبردار و مستندساز برگزار میشود، احمد اَلَستی، استاد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و روحالله کاظمی سخن میگویند. «کاتب همچون فرشته تاریخ»، نام کارگاه تاریخی همایش «ما و مزاری» است که در آن، علی امیری، نویسنده و پژوهشگر به «نسبت تاریخ و امر سیاسی از نظر کاتب» میپردازد و «کاتب همچون فرشته تاریخ»، عنوان سخنرانی حسنرضا خاوری، نویسنده و پژوهشگر فلسفه تعیین شده است. داوود هزاره، دانشپژوه روانشناسی از «بازخوانی تروما در قاب پنجره شکسته» بحث میکند و عیسی نوری، کارشناس ارشد علوم سیاسی در قالب مبحث «تذکر الانقلاب: روایت فروپاشی» و عبدالله محمدی، کارشناس ارشد علوم اجتماعی در چارچوب بحث «سراج: روایت اقلیم فاجعه»، دو اثر فیضمحمد کاتب، تاریخنگار بزرگ کشور را بررسی میکنند.
«روایت و مقاومت غرب کابل»، نام کارگاه سیاسی ـ اجتماعی است که در آن، یحیی وقار، «تأثیر منطق مقاومت بر فرهنگ سیاسی افغانستان» را بررسی میکند و حسنزاده یکاولنگی به این پرسش میپردازد که «چرا مقاومت غرب کابل در حیات سیاسی نسل آینده افغانستان مهم است؟». یوسف احمدی، پژوهشگر علوم ارتباطات از «موسیقی انتقادی هزارگی» میگوید و مجید محمدی، کارشناس ارشد علوم اجتماعی به «نسبت مقاومت غرب کابل با مفهوم کریتیکال (Critical)» میپردازد.
همایش «مزاری و امکان فهم فاجعه»، از ساعت 9 صبح تا 18 عصر پنجشنبه 14 اسفند (حوت) 1393 در دانشگاه تهران برگزار میشود و کارگاههای اجتماعی، تاریخی، سیاسی و ادبی با حضور کارشناسان گوناگون در موضوعهای یادشده برپا میگردد.
آنلاين بنگريد : http://chendavol.blogfa.com/post-38...
IP Plans: Best Cloud Web Hosting
br>Domain Registration - Search and register your domains with IP Plans
Fresh Cloud Shared Hosting with IP Plans
Fully Managed Cloud and SSD VPS with IP Plans
Fully managed Dedicated Servers with IP Plans
39 تن همین اکنون این صفحه کابل پرس را باز کرده اند
پذيرش > دیدگاه > وبلاگ نویس > نخستین جشنواره ادبی «حماسه گل سرخ» برگزار میشود