صفحه نخست > کابل پرس افشا می کند > اختلاس در افغانستان پایانی ندارد

اختلاس در افغانستان پایانی ندارد

کابل شهری متضاد/ به شیرپور خوش آمديد/ شفاخانه خيرخانه
کامران میرهزار
چهار شنبه 14 اكتبر 2009

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

حدود یکسال پیش بود که "پل موریرا" خبرنگاری فرانسوی با من تماس تماس گرفته بود و گفته بود می خواهد گزارش تحقیقاتی را درباره اختلاس در افغانستان تهیه کند و از من اسناد می خواست و روبطی که بتوانند در تهیه ی این گزارش به او کمک کنند.

او يک خبرنگار تلويزيونی ست و سال ها برای رسانه های مشهور فرانسه کار کرده است. "پل" گزارش خود را تکميل کرد و يک روز برایم نوشت که گزارش او با استقبال خوبی روبرو شده است. چند روز بعد هم گزارش تلویزیونی اش را برایم پست کرد و گزارش را بلافاصله دیدم. گزارش گزارش خوبی ست و گرچه بسیار بهتر از اين می توانست باشد اما در جای خودش کاری قابل قدر است.

گزارش از کنفرانس افغانستان در فرانسه در جون سال 2008 آغاز می شود. وقتی مقامات برجسته ی دنیا گرد هم آمده اند تا درباره ی بازسازی در افغانستان بحث کنند. آمریکایی ها، افغان ها در راس شان حامد کرزی، انورالحق احدی، حنیف اتمر و رنگین دادفر سپنتا، فرانسوی ها و آلمانی ها به هم تبريک می گويند. فرانسه اعلام می کند که کمک های اين کشور به افغانستان بیشتر از دو برابر می شود. آمريکا در صدر کمک کنندگان است. پس از اين کشور به ترتیب، ژاپن، انگلستان، اتحادیه اروپا، بانک جهانی، آلمان، کانادا، بانک انکشاف آسیایی، ايتاليا، هلند، نروژ، سویدن، ايران، کمک های بشری اتحادیه اروپا، هند، استرالیا، نمایندگی های سازمان ملل، دانمارک، روسیه، فرانسه، بنیاد آقا خان، عربستان، فنلاند، سویس، چين اسپانیا و ترکيه در ردیف های بعد قرار دارند. " ميخاييل ييتس" از مدیران يو. اس. ای. آی . دی می گويد اکنون شش ميليون کودک به مکاتب می روند و حکومت آمريکا به دولت افغانستان را با بازسازی و ساخت مکاتب کمک کرده است. اين مقام آمريکایی می گويد سازمانش 680 مکتب جديد در افغانستان ساخته است. وزير امور خارجه فرانسه در نشت خبری مشترک با رنگين دادفر سپنتا و انورالحق احدی از کمک 20 ميليارد دالری جامعه ی جهانی خبر می دهد. خبرنگاری از سی ان ان از کرزی در ميهمانی مقامات می پرسد چه ضمانتی برای جامعه ی جهانی خواهید داد. کرزی می گوید همه نوع ضمانتی. مقام فرانسوی به خبرنگاری می گويد اختلاس و مواد مخدر تنها با تلاش آن ها يعنی جامعه جهانی پايان نمی یابد و مقامات افغانستان نيز باید تلاش کنند.

و اما اين يک سوی داستان است. سوی ديگر داستان زمانی ست که گزارشگر تلويزيونی به افغانستان می رود تا ببیند مکاتب، شفاخانه ها و موارد بازسازی که مقامات افغانستان و جامعه جهانی ادعا می کنند کجا هستند. خبرنگار می خواهد با چشم خود آن را ببیند.

کابل شهری متضاد

کابل شهری که برخی نان خوردن خود را ندارد و برخی صد ها هزار دالر را برای ساختن قصر مصرف می کنند. کابل شهری که یکی سر پناه ندارد و ديگری چندین قصر برای خود ساخته است. کابل شری که یکی چندین موتر باديگارد به دنبال خود با موترهای ضد گلوله دارد و ديگری در انفجار يا حمله ی انتحاری کشته می شود. تضادهای کابل به همين موارد ختم نمی شود.

اين کارگران روزهاست که دنبال کارند و کاری نیست و اگر باشد، مزد آنان يکصد و پنجاه افغانی ست.

مکاتبی که جامعه ی جهانی و دولت افغانستان ادعای ساختن آن را دارند کجاست. اين يکی از آنان است. لیسه عالی محمد آصف مايل. در کشوری که دختران از سوی طالبان و سایر بنیادگرایان تهديد می شوند که به مکتب نروند، در اينجا آنان در سرما و در فضای باز درس می خوانند.

چيزی که مشخص است کمک های جامعه جهانی شامل این مکتب نشده است.

پس 680 مکتب جدیدی که مقامات يو. اس. آی. ای. دی ادعای ساختن آن را دارند کجاست؟ با دفتر این سازمان در افغانستان تماس برقرار می شود. اين سازمان در جایی کاملا حفظ شده با سیم های خاردار و ديوارهای بتونی در کنار سفارت آمريکا قرار دارد. جولیا مسوول مطبوعاتی این سازمان در ده روز حتا آدرس يکی از 680 مکتب ادعایی را نمی دهد. او در پیدا کردن اين مکاتب مشکل دارد. دست آخر پس از ده روز این پاسخ مسوول مطبوعاتی يو. اس. آی. ای. دی در افغانستان است:

آدرس دنبال می شود. جایی که يک تابلوی بزرگ نصب کرده اند و تصويری زیبا از آنچه قرار است (بود) انجام شود. يو. اس. آی. ای. دی، وزارت معارف افغانستان و یو. ان . او. پی. اس مجری ساخت اين مکتب هستند. حدود سه سال پيش گزارشی از اختلاس يو. ان. او. پی. اس و يک شرکت ايتاليایی در کابل پرس نشر شده بود.

تابلو تابلویی زیباست. چه خوب. حالا مکتب کجاست؟

اين مکتب قرار بود در دو سال ساخته شود و کمی مانده به دو سال، نتیجه ی تلاش های انسان دوستانه ی وزارت معارف افغانستان و دو سازمان معتبر بین المللی اين است:

نام اين مکتب که دانش آموزان آن زیر خيمه درس می خوانند اما در ورودی آن تابلویی زيبا نصب شده، لیسه سردار کابلی ست.

تماس دوباره با يو. اس. آی. ای. دی؛ از آن 680 مکتب در پايتخت و جایی که حدود چهار ميليون تن زندگی می کنند، حداقل باید یکی باشد. نيست و تلاش برای یافتن آن بی فایده است. اين سازمان در آخرين نامه اش می نويسد بيشتر اين مکاتب در نقاط دور افتاده ساخته شده اند.


به شیرپور خوش آمديد

در کابل يک جای هست که ساخت و ساز و بازسازی در آن توقف ندارد. نام اينجا را داکتر رمضان بشردوست، تنها سياستمداری که با اسناد اختلاس و فساد را افشا می کند، "شیرچور" مانده است. در اينجا ساخت و ساز توقفی ندارد. اين منطقه به زور از باشندگانشان گرفته شده و به برخی از آنان دوصد يا سیصد دالر آمريکایی داده شده است. عوض آن مالکان جديد صدها هزار دالر و گاهی حدود يک ميليون دالر هزينه کرده اند تا يک قصر برپا کنند. برخی از آنان چندين قصر از اين دست دارند. آن ها محافظان مسلح خود را دارند و برخی قصر های خود را ماهانه به هزاران دالر کرايه داده اند. قيمت ها در اينجا گاهی با گران ترين مناطق جهان برابری می کند. اما به مالکان اصلی دو صد تا سیصد دالر آمريکایی داده شده و زمین هایشان از آنان گرفته شده است. داکتر بشردوست بارها مواردی اين چنين را در پارلمان افغانستان گوشزد کرده اما وکلا با عصبانيت با او برخورد کرده اند، رييس پارلمان يونس قانونی که خود متهم به اختلاس 25 ميليون دالر می باشد، بارها مانع از صحبت بشردوست شده است. بشردوست فهرست غصب کنندگان شیرپور را به خبرنگار نشان می دهد. همه ی آن ها از مقامات بلند پایه هستند. از انورالحق احدی تا حنيف اتمر و برهان الدین ربانی.

وزير، معاون وزير، والی، قوماندان، سفیر و...آشنایان دور و نزديکشان در اين فهرست دیده می شود.

يکی از دلالان ساخت و ساز در اين منطقه می گويدف خانه های قديمی اينجا غير قانونی هستند. در نقشه نيستند و باید تخريب شوند. اين خانه ها همان خانه هایی ست که تاکنون نتوانسته اند آنها را غصب کنند اما همچنان در تلاش برای آن هستند. زمين های قبلی با اعمال نفوذ و فشار محمد قسیم فهيم يکی از متهمان نقض حقوق بشر غصب و بيشتر قصرهای شیرپور با پول مواد مخدر و اختلاس از دارایی های خصوصی و دولتی ساخته شده است.

خبرنگار به سراغ عزت الله واصفی نيز میرود. او رياست کميسیون مبارزه با فساد و ارتشا را بر عهده داشت و پيش از آن والی فراه بود و فساد و اختلاس گسترده ی او در اين ولايت و افزایش ناامنی، فغان مردم را برآورده بود. واصفی در آمريکا به جرم قاچاق 650 گرم هرويين زندانی شده بود. او به خبرنگار می گويد، قاچاق نمی کرده بلکه با دوستانش به تفريح رفته بودند و در مهمانی برای مصرف شخصی آن را همراه داشتند.

650 گرم هرویین با وصف اینکه در يک ميهمانی هزار نفره، همه ی هزار نفر هرويين مصرف کنند، بيشتر از نياز میهمانی آنان می باشد. واصفی اکنون يکی از حاميان ناقض حقوق بشر عبدالله عبدالله است که يکی از نامزهای انتخابات رياست جمهوری بود. او 650 گرم هرویین را برای ميهمانی نمی خواسته و بلکه در اثر اشتباهش می خواسته به يک مامور اف بی آی بفروشد که بدام افتاد.

شفاخانه خيرخانه

پروپازل نويسی در اين سال ها در افغانستان رونق يافته است. ادارات دولتی، سازمان ها و شرکت ها پروپازل يا پيشنهاداتی را تنظيم کرده و به کمک کنندگان مالی می دهند. در بسیاری موارد برای بدست آوردن يک پروژه آنان باید 30 درصد قرارداد را به دلالان يا خود کمک کننده بدهند. اداره ی دولتی و در راس آن، افرادی از نوع انورالحق احدی، يا شرکت ها و سازمان ها، پروژه ها را تحويل گرفته و با شرکت ها و سازمان های ديگر قرار داد می بندند. قراردادها به اينگونه چند دست به فروش می رسند. يکی از اين نوع قراردادها، قرارداد ساخت شفاخانه خيرخانه است که در شمال کابل قرار دارد. سه سال پيش گزارش مفصلی از اين شفاخانه و پول های رد و بدل شده تهيه کرده بودم که انتشار آن باعث استعفای " گری هلست" از مديريت یو. ان. او. پی. اس. شد.

برای خواندن اين گزارش اينجا را کليک کنيد.

اين شفاخانه علی رغم پرداخت 2 ميليون و 200 دالر آمريکایی واقعا در وضعيت اسفباری ست. يکی از شرکت های طرف قرارداد که در حقيقت دلالی در اين پروژه نبوده و بنام ان جی او فعالیت می کرد، مجبور به ترک افغانستان شد. وقتی خبرنگار فرانسوی به سراغ او به شهر رم ايتاليا می رود، هنوز نمی خواهد اختلاس خود را قبول کند.

اما با اين وجود پاسخی به پرسش های روشن و واضح خبرنگاری ندارد که با خود مدارک و اسناد را به ايتاليا برده است و فقط پوزخند می زند.

داکتر رمضان بشردوست در اين گزارش، بصورت مفصل همراه با اسناد، نحوه ی زد و بند و اختلاس در ان جی او ها را به خبرنگار توضيح می دهد. او در سال های اخير با برپایی نشست های خبری و نشان دادن اسناد سوء استفاده و اختلاس به خبرنگاران، پرده از داد و ستد مقامات داخلی و بين المللی برداشته است. در بسیاری موارد رسانه هایی مانند نيويارک تايمز، واشنگتن پست و...با توسل به اسناد و معلومات داکتر بشردوست گزارش های خود را درباره زد و بند و اختلاس در افغانستان تهيه کرده اند.


عکس ها از گزارش تلویزیونی پل موریرا

شاعر و متخصص سیستم های معلوماتی
سردبیر و ناشر کابل پرس?
هزاره از هزارستان

آنلاین :

Work and Poetry

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • نمی خواهم فعلا تمام زوایای تخلفا ت اداری را دروزارت مبارزه علیه موادمخدر که منجربه فساداداری گردیده است به تفصیل توضیح نمایم زیرا انقدرتخلفات وجوددارد که شاید کسی انرا فکرهم نکند صرف بطور اختصار چند مطلبی رایاداورمیشوم که تخطی صریح ازقوانین مطروحه درکشورمیباشد.
    انچه دروزارت مبارزه علیه موادمخدرمیگذرد وکسی به ان توجه نمیکند:

    1. دروزارت مبارزه علیه موادمخدر ازیک سال به این طرف شخصی بنام همایون به پیشنهاد وزارت ومنظوری ریاست جمهوری بحیث رئیس دفتر مقررگردیده است که اصلا یکورق بنام سجل ویاسوانح درریاست کادروپرسونل ندارد برمبنای همین دلیل است که تمام وزارت PRR شد اما ریاست دفتر به رقابت ازاد گذاشته نمی شود علت انکه همایون جان فاقد هرنوع اسناد تحصیلی وسابقه کاری میباشد اگرریاست دفتر به رقابت ازاد گذاشته شود بدون شک موصوف چوکی اش را ازدست خواهدداد. ای کاش میتوانستم نمونه ازخط وکتابت شان رابه شما نشان میدادم. برای جلوگیری ازگزند حوادث بعدی ازپاکستان شهادتنامه تقلبی را دربرابرپول بدست اورده ولی تااکنون نمیتواند انرا به تائید کمیسیون موظف وزارت تحصیلات عالی برساند زیرا فورا تقلب ان ثابت خواهد شد.اخیرا پست مذکور بمنظور اجرای معاشات دالری ازطریق ارتقای ظرفیتها MCP اصلاحات اداری دومراتبه به اعلان سپرده شد که دران هربار یک نفر باتحصیلات عالی وتجارب غنی درماموریت برنده شده مراحل قانونی تقررش اکما ل گردید اما مقام وزارت مبارزه علیه موادمخدر انرارد نمودند که بدین ترتیب اداره مستقل اصلاحات اداری وپروسه رقابت ازاد را زیر سوال برد. وان اداره بند دوم ماده 33 قانون کارکنان وخدمات ملکی راعملی نتوانسته نقض قانون پنداشته میشود این همه برای انکه همایون جان بعد ازوقت نیز درخانه محترم وزیرصاحب مصروف خدمت میباشد وبه تمام امورشخصی ومشکلات وزیردرحالی رسیدگی مینماید که فامیل وزیر درلندن است. حتی گفته میشود که درزد وبند بایاران جرمی اش دروزارت امورخارجه خلاف مقررات پاسپورت سیاسی رانیز بدست اورده است.

    2. شخصی متقاعدی را بنام جنرال فتح محمد دروزات بنام مشاورتنفیذ قانون مقررنموده که هیچ نوع رسمیت درتشکیل ندارد صرف براساس روابط جابجاگردیده معاش به دالر از صندوق وجهی یاCNTF برایش حواله ویک دفتر خوب برایش تهیه شده است موبائیل برایش خریداری وخلاف تشکیل یک موتر لوکس دراختیارش گذاشته شده است ازینکه موتر خلاف تشکیل است لهذا برای حواله روغنیات وتیل ان مشکلات اداری موجودبود برای رفع مشکل دراوائیل تقررش هر چند یوم بعد بنام کنترول وارزیابی ازامور تنفیذ قانون درولایات شما ل احکام اخذ مینمود وتیل بدست می اورد جالب انکه هیچ مرجعی برای یکبارهم ازاو گذارش سفرش مطالبه نکرد ودرحقیقت جناب ایشان اصلا ازامورتنفیذ قانون چیزی نمیداند چه رسد به بررسی امور تنفیذ قانون درولایات وتحریر گزارش ان . واگرازاوان تقررش تاامروز کارش راجویاشوید خوااهد دیدید که یک امضا درچیزی ندارد ویکورق نوشته ازخود بجانگذاشته است.چندی بعد یکبار سربه وزارت میزند اما به دالر پول ملت بیچاره را می قافند . جالبتر انکه قراراظهارخودش درین اواخر مکتوبی عنوانی IOM ازوزارت صادرشده ودران موصوف رااز المان جهت بلند بردن ظرفیت وزارت مطالبه نموده است درحالیکه موصوف تخمین ازهشت ماه به اینطرف دروزارت مقررومعاش دالری غیررسمی اخذ میدارد برای انکه معاش دیگری ازطریق IOM بدست بیاورد به چنان تخطی مبادرت میورزند. نمیدانم فساد اداری شاخ دارد یادم.

    3. خانم خوش سلیقه بنام راضیه "نعیمی"ازماه ها به اینطرف دربست مدیر ارتباط باپارلمان مربوط ریاست دفتر مقررگردیده است .اولادفتر جدا ازریاست دفتر درمنزل سوم بافرنیچر عالی برایش تهیه شد سپس این خانم محترم درحالیکه مدیر است موتردولتی راتقاضا نمود مقام وزارت خارج تشکیل فورا موتررا دراختیارش گذاشت اما خانم به ان اکتفا نکرده خواهش یک معاش دالری رابر علاوه معا ش اصلی نمود مقام وزارت نیزبه کادروپرسونل هدایت نمود که موصوفه رابرعلاوه وظیفه اصلی اش دراداره مشورتی محوه کوکنار(CNAT ) مقررنماید تا ازمبلغ هفتصد دالر ماها نه نیز مستفید گردد واینست این خانم اکنون ازدومرجع دومعاش یکی دالری ودیگری معاش موقت اضافی استفاده مینماید وعلاوه بران درسفرهای ولایتی وزیرراهمراهی مینماید که ازان طریق نیز از سفریه دالری بهرمند میگردد بدین ترتیب احکام صادرشده اصلاحات اداری مبنی براینکه یک شخص نمیتواند همزمان ازدومرجع دومعاش اخذ نماید به باد پناه سپرده شد.

    .
    4. شخصی بنام محمد ابراهیم مشهور به (اظهر) رئیس سروی ونظارت بود که بعدا برعلاوه انریاست بحیث سرپرست ریاست عمومی مالی واداری مقررشد رئیس عمومی مالی واداری که درپروسه نام نهاد رقابت ازاد به حکم رئیس جمهور تقررحاصل نموده بود بنام عبدالبصیر معرفت تااکنون بی سرنوشت ماند بدین ترتیب حکم رئیس جمهوروپروسه اصلاحات اداری نقض گردید. به هرصورت چندی نگذشته بود که محمد ابراهم مذکور علاوه براین دووظیفه بحیث مسئول اداره عالی هماهنگی توظیف شد این اداره ازپول کمکی ملیونهادالر امریکا تمویل میگردد. محمد ابراهیم درین پستها ی مالی کاملا ارما نهای مقامات را براورده ساخته وبشکل تشویق ومکافات به معینیت مالی وپلانگذاری پیشنهادشد واکنون که معین است شروع وظیفه خویش را به دادن احکام بمنظور سو استفاده از پول دولت وکشیدن مبالغی به این نام وان نام که هیچ حقیقت ندارد اغازنمود به غرض اتمام حجت مثال مستندی را ارائه میکنم مبالغی بنام دعوت وپذیرائی ازموسفیدان وبزرگان ولسوالیهای سروبی وچاراسیاب حواله وکشید شما میتوانید بشکل اعلان درهردوولسوالی بپرسید که ایا یک ریش سفید ادرس وزارت مبارزه علیه موادمخدر را میداند ؟ چه رسد به دعوت شدن انان ، حتی اگرانان عریضه داشته باشد به هفته ها تا مقام رسیده نمیتواند.بهتر انکه ازوکلای ان ولسوالی ها بپرسید که کدام ریش سفید دعوت شده است .این مثال مشت نمونه خروار ازاجراات محمدابراهیم است .

    5. اکنون پروسه اصلاحات اداری وفرامین رئیس جمهور درمورد تقرردربستهای یک ، دو وفوق رتبه:
    دروزارت مبارزه علیه موادمخدر تقررروسا توسط فرمان رئیس جمهور ویا ازطریق پروسه رقابت ازاد اصلاحات اداری یک امر بی مفهوم ونقض شده تلقی گردیده مقام وزارت خود تصمیم میگیرد .تمامی روسائیکه ازپروسه اصلاحات اداری بدرامده به فرمان رئیس جمهور مقررشده بودند سبکدوش ویا مجبور به ترک وظیفه شدند .درعوض اکنون بجزازچهارریاست تمامی روسا درین وزارت فقط به امروزیر مقرروهیچ ضرورت به اصلاحات اداری ویا فرمان رئیس جمهور دیده نمیشود .که نقض فقره سوم ماده دهم ،نقض فقره اول ماده یازدهم، نقض فقره دوم ماده 33 قانون کارکنان خدمات ملکی میباشد عبدالبصیر معرفت رئیس عمومی مالی واداری که ازطریق پروسه اصلاحات اداری وبه فرمان رئیس جمهورصرف چندماه قبل مقررشده بود بدون موجب وعلت برکنار گردید. رئیس تنفیذ قانون عبدالخلییل تیرزی با تحصیلات عالی قبلا استاد اکادمی پولیس ویک حقوقدان فقط چند ماه بعد از پروسه رقابت ازاد؟ وفرمان رئیس جمهور درمورد تقررش جبرا به استعفا واداشته شد ازینکه او ادم قلم بدست بود یک استعفای بامتن بسیارجالب که حاکی ازفشارغیرقانونی بود ارائه داشت تاانکه رئیس جمهور درهنگام منظوری متوجه تخطی ها درین وزارت شود . این استعفا خشم مقامات وزارت رابرافروخت انرا قید وصرف مکتوبی به ریاست جمهوری ارسال نمود ودران نگاشتند که عبدالخلیل تیرزی استعفی نمود ریاست جمهوری نیز انرا تائید نمود ورق استعفا ان هنوزدروزارت ضم سوابق موجوداست. درعوض درغیاب رئیس جمهورو اصلاحات اداری شخص دیگری مقررشدوموصوف(خلیل تیرزی) اکنون بحیث مشاور والی ارزگان ایفای وظیفه مینماید. عبدالقدیم ازطریق پروسه ازاد اصلاحات اداری وفرمان رئیس جمهور رئیس کادروپرسونل مقررشده بود فقط چندماه بعد بدون علت سبکدوش وبی سرنوشت شد درعوض ان شخص کم تحصیل صرف به امر وزارت تقررحاصل نمود عبدالقدیم بعدا برای پست ریاست اجرائیه بغلا ن درخواست داد درپروسه رقابت ازاد؟ برنده واکنون رئیس اجرائیه ولایت بغلان میباشدهمچنان سید امان الله ابدالی استاد فاکولته حقوق درکابل وبلخ ازطریق رقابت ازاد به فرمان رئیس جمهور بحیث رئیس روابط واگاهی عامه مقررشد فقط چند ماه بعد مجبور به ترک وظیفه شد موصوف ناگزیر به پست دیگری درولسی جرگه درخواست داد واکنون دربست فوق رتبه بحیث رئیس عمومی حقوق درولسی جرگه ایفای وظیفه مینماید. نمیدانم چقدر مثالهای مستند بیاورم مکررا یاداور میشوم که تمامی روسای این وزارت بدون امررئیس جمهور مقررگردیده اند ظرفیت درین وزارت به نقطه پائین سقوط نموده روسای هستند که اگر امتحان خط واملا ازش گرفته شود اکثرانان ناکام خواهد شد چه رسد به ظرفیت کاری. اکنون اداره اصلاحات اداری بجای تبلیغات کاذب ماهیت برنامه های کاری خود راببیند واندازه صلاحیت خویش رادرک کند!!!

    6. میگویند که مقام وزارت ازسفارت فرانسه خواستار یک موتر مادل جدید شدند ولی سفیر برای تنبه وزارت گفتند که عنوانی پرسونل بسیار پایان رتبه ویا محافظین سفارت درخواست کتبی بفرستید وچنان هم شد ازیک محافظ ان سفارت کتبی تقاضا بعمل اورده شد وموتر را بدست اوردند . هیچ مرجعی بشمول وزارت خارجه ،پارلمان وریاست جمهوری درجریان قرارداده نشده است. شما فکرکنید دولت به هر وزارت سالانه صدها موتر جدید خریداری مینماید پس چرا حیثیت دولت انقد ر پاما ل گرددکه مقام ارشد ما ازیک محافظ یک سفارت موترمطالبه کند .نمیخواهم که جهتهای دیپلوماتیک این موضوع را تحلیل نمایم واین تحفه ننگین که موترلندکروزر زره میباشد گاهی شخصی خوانده میشود وگاهی هم دولتی. ایا این وزارت با چنان جرایم وتخطی های مشهود قابل بررسی نمیبا شد ؟نمیدانم عدالت چگونه خواهد بود دیده شود.
    جناب کرزی گاه گاه میگوید خارجیان تهمت فساداداری را دردولت میبندد؟؟؟
    اگرتمامی تخطی های مالی واداری را دریک وقت توضیح نمایم حوصله خواننده گان راسرخواهد نمود درنامه اینده تخطیهای بزرگ مالی واداری راتوضیح خواهم نمود هرمرجعی که خود را صلاحیت دارومسئول میداند لطفا بحا ل مردم مظلوم کشور باند یشند اینکه فرامین رئیس جمهور نادیده گرفته میشود بنیاد فساد را تشکیل میدهد ولطفا درموردموثریت اداره اصلاحات اداری باتمام طول وعرضش وان مصارف بی پایانش مامورین پایان رتبه ، وکشورهای کمک کننده را به بازی نگیرید اینست من ماهیت اصلاحات اداری را برای تان توضیح نمودم اگرمن رئیس ان اداره میـبودم باداشتن اندک احساس مسئولیت دربرابرمردم ازوظیفه استعفامینمودم. یک هئیت متشکل از لوی خارنوالی واصلاحات اداری وکمیسیون مبارزه بافساداداری را توظیف وجرایم مشهود فوق را بررسی نماید.که درجریان بررسی مسائل بسیا مهم دیگری رادراختیار هئیت قرارخواهم داد.

  • سلام و احترامات
    خواننده محترم اين سايتها حتمآ باز کرده مطالعه نمايد
    سا ئینس گواه حقیقت قرآن مجید شده متن رامطالعه کنید
    http://www.ustadfaizi.com/index.htm
    http://www.google.ru/search?hl=ru&a... . . .
    http://www.azmoone-melli.com/index.. . .
    http://www.islam411.com/library/

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس